Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: ned 04.09.2011 17:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Ancistrus01 píše:
Ahoj, nedaří se mně nainstalovat fail-safe. Jak to nastavit aby se přepsali procenta vím, ale když vypnu vysílačku nestane se vůbec nic :-( .

Nevíte co dělám špatně?

P.S. mám orig osmikanálový příjímač.

1. Originální osmikanálový přijímač co se dodává implicitně s T9X alias FS-TH9B nemá fail-safe.

2. Položky pro fail-safe co jsou v menu T9X alias FS-TH9B se při použitých VF modulech, které fungují jen přes PPM (viz třeba i ten implicitní dodávaný) vůbec nepoužívají.

3. Pokud už je nějaké fail-safe k dispozici pak se to nastavuje v případech PPM obvykle na straně přijímačů.

4. Pokud jde o přijímače použitelné s implicitním VF modulem T9X alias FS-TH9B pak jediný přijímač s nastavitelným fail-safe je tříkanálový přijímač (platí to pro HK i FlySky třikanálové přijímače) a popis nastavení jeho fail-safe je uveden na webu RiMra viz tento odkaz.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: ned 04.09.2011 18:02 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 8
coro píše:
Kalibruješ najprv stredné polohy, potvrdíš, a potom všetky krajné na obe strany, aj potenciometre od dorazu po doraz, ok? Potvrdíš ešte raz.
A neuloží sa??

Kolego děkuji za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: ned 04.09.2011 20:43 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2010
Příspěvky: 13
Zdravim a dakujem vsetkym mazakom ER9x,

bez ktorych by som sa ku nemu nikdy nedopracoval a ostal by som s povodnim FW 100 rokov za opicami.
Chcem sa opitat ci je po nahrati noveho FW (aktualne stabilna verzia 443, nahraval som kvoli funkcii flight mode trim vdaka absencii ktorej som vcera po pristati vo vysokej rychlosti odtrhol kridielko svojho FOXa) potrebne nastavovanie vsetkych modelov nanovo.
To ze je potrebna kalibracia som este pochopil ale ze napiklad ukazovatel napatia baterie je potrebne nanovo "kalibrovat" ma trosku vystrasilo a navyse uz neukazuje tak presne ako pred tym ale skace hore dole aj o tri desatiny voltu.

Dakujem za odpovede.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: ned 04.09.2011 21:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2006
Příspěvky: 175
Bydliště: Trnava
Obrázky: 11
Ahoj. Z vlastnej skúsenosti som zatiaľ nanovo modely nahadzovať nemusel. Stačilo keď som si ich pred novým flashovaním odzálohoval a po naflashovaní nahral nazad do rádia (aktuálne tam mám neofiko r466 pre frsky telemetriu a speaker s vibrou). Ostali aj trimy a podobné drobotiny. Je ale možné, že pri nejakej väčšej zmene by to nemuselo platiť.
Ak by si ale skúšal flash z "inej kuchyne", tak to pravdepodobne nebude fungovať správne. Dáta sa tam síce nahrajú, ale ich formáty nemusia byť zhodné. Ja som pri testovaní musel napr niektoré hodnoty namiesto +100 prepisovať na -100 a tak podobne. Po testovaní som sa ale aj tak vrátil k er9x.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 5:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/tur ... pe-offline

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 6:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
vidas píše:
...
To ze je potrebna kalibracia som este pochopil ale ze napiklad ukazovatel napatia baterie je potrebne nanovo "kalibrovat" ma trosku vystrasilo a navyse uz neukazuje tak presne ako pred tym ale skace hore dole aj o tri desatiny voltu.

Dakujem za odpovede.

Keď som s 9x začal, skákalo mi napätie viac ako píšeš. Lenže dôvod je tam ten že som použil 10ročnú sadu NiMH ktorá už má odpor v jednotkách ohmov, a keď meranie napätia raz prebehne počas vysielania VF modulu a inokedy mimo to vysielanie, prejaví sa to ako skákanie napätia.
Ja som dal na napájanie kondenzátor - neberiem 9x príliš vážne a tá sada vydrží napájať vysielač bez problémov mnoho hodín (nechal som to 6 hodín vkuse ale potom som to musel vypnúť lebo som išiel preč a zase som nechcel aby to vycuclo baterky do nuly, a potom to začne rátať čas od nulu tak neviem ani koľko to dá maximálne...
Medzi meraním rôznych verzií nepozorujem rozdiel. Skorej radím skontrolovať stav konektorov a sady ako takej, či sa pri nabíjaní neupiekla teplom (vnútri vysielača sa nemôže chladiť, prehrieva sa mi ak neotvorím aspoň dekel!) - prehriatie zvýši odpor NiMH, inýmni slovami poškodí ich.
Rozdiel tam je až v prípade že padá napätie 5V za stabilizátorom - predtým začali čísla stúpať, teraz tam je urobené porovnanie "bandgap" procesora a keď nemá 5V prepočíta napätie inak. To aby nenastal prípad že baterka má 7V (ten 8článok napr, čiže je úplne vymlátená)a človek spokojne lieta s nápisom 10V na displeji.
To že doladiť meranie napätia môžeš na obrazovke AD, podľa mňa to je dobre že sa to dá, podľa nejakého meráku (ja som to nastavil podľa napätia čo zobrazuje Jeti TU modul).

K tomu novému nastaveniu modelov po update verzie - prinajhoršom bude fungovať postup, že to nahráš počas upgrade na PC, otvoríš v eePe a zas uložíš, a dáš nahrať do vysielča - a on to uloží v najnovšom formáte. Ale pokiaľ viem tak sa formát nemenil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 6:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
To jsme na tom stejně. Já jsem měřil při kalibraci Tx accu napětí přes FrSky... :)

Něco se v tom formátu EEPROM vrtají, protože někdy mi při nahrání Er9x zahlásí "bad eeprom..." a někdy ne.
Pokud jo, tak platí způsob s "přeuložením" který popsals.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 7:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Inak zas ju majú na leaderhobby.com za 39.90 (plus poštovné).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 7:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
coro píše:
Inak zas ju majú na leaderhobby.com za 39.90 (plus poštovné).

mají tam na skladě flysky vysílače..sakra..jen cena dopravy překročí cenu vysílače...takže nic...co konkrétně jsi měl ty na mysli ? můžeš sem dát odkaz ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 7:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
No veď FlySky, to je to isté čo Turnigy (ak nie lepšie), akurát s nápisom skutočného výrobcu a anténkou na module. A v akcii je teraz len verzia s plynom vľavo, ale to je jedno prehodiť pružinka sa dá.
Poštovné je vždy nemalé, čo narobíš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 8:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
coro píše:
No veď FlySky, to je to isté čo Turnigy (ak nie lepšie), akurát s nápisom skutočného výrobcu a anténkou na module. A v akcii je teraz len verzia s plynom vľavo, ale to je jedno prehodiť pružinka sa dá.
Poštovné je vždy nemalé, čo narobíš.

Čekám na to až Flysky budou mít na evropském skladu kde cena za dopravu je přeci jen jiná...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 8:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Juro...
Zase velmi sebejistě "říkáš nepravdy" :D

Rádio za 40USD z Leaderhobby:
cca 40+30USD (17,50)= cca 1225,-
x 1,19 (19%DPH) = 1458,-
+ 300,- (výpalné poště) = 1758,- Kč

Rádio z Evropy:
http://www.giantcod.co.uk/flysky-fsth9b ... 06149.html
cca 52+15liber (28,50) - cca 1909,- Kč

Leda bys věděl o "evropské" TH9x za litr, to pak jo :wink:

Ale vlastně máš pravdu. Ta cena za dopravu je skutečně jiná... :wink:

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 8:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
RiMr píše:
Juro...
Zase velmi sebejistě "říkáš nepravdy" :D

Rádio za 40USD z Leaderhobby:
cca 40+30USD (17,50)= cca 1225,-
x 1,19 (19%DPH) = 1458,-
+ 300,- (výpalné poště) = 1758,- Kč

Rádio z Evropy:
http://www.giantcod.co.uk/flysky-fsth9b ... 06149.html
cca 52+15liber (28,50) - cca 1909,- Kč

Leda bys věděl o "evropské" TH9x za litr, to pak jo :wink:

Ale vlastně máš pravdu. Ta cena za dopravu je skutečně jiná... :wink:



Díky za info..máš pravdu, takhle jsem si to zatím nepočítal páč mi chybí všechny ty infa..já kupuju většinou z ebay kde je poštovné zdarma a pošta mi zatím nikdy nic nepřipočetla..jo a ještě..máš nějakou zkušenost jak to celé dlouho trvá ? já mám zkušenost, že ve stejný den objednaný balík z ostravy a koupené zboží z dealextreme a to z číny o 1 den bylo v praze dřív...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 10:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.2.2008
Příspěvky: 342
Bydliště: Praha východ - Měšice
No ja ju mam objednanu od 23.8. (bola skladom) a este nemam ani info ci ju poslali. A ani status pri prihlaseni sa nezmenil. Tak asi tak. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX
PříspěvekNapsal: pon 05.09.2011 11:00 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
A u Giantu nebo u LeaderHobby?
U LH mi poslali track.No až jsem si o něho napsal. K jejich cti slouží, že to tou dobou bylo už v ČR. Pak to zmrzlo na dva týdny na celnici, ale to je jiná pěsnička... :)
U Giantu mi chvíli po zakoupení došlo info s číslem. Beru tam přijímače a čidla.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz