Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 08.06.2011 9:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
intel40 píše:
...mam tam nejakej lipol Rhino 2620mAh 11.1 V...

...vono se to tam píše "na měsíc až tři klid (podle frekvence a délky létání).

Turnigy 9X má (dle mých měření) odběr při provozu s aktivním VF modulem Turnigy na lipolku 3S cca 150 mA a při provozu se simulátorem na PC jen cca 40 mA. Lipolku samozřejmě není vhodné vybíjet do mrtě. Takže například při využití cca 80% jmenovité kapacity je výpočet výdrže u té lipolky Rhino 2600mAh 3S zhruba následující:

Při provozu s VF modulem Turnigy: 2600 * 0.8 = 2080 / 150 = 13.8
Při provozu jen se simulátorem: 2600 * 0.8 = 2080 / 40 = 52

Tedy cca 14 hodin provozu s VF modulem Turnigy nebo cca 52 hodin provozu se simulátorem.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 7:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.2.2011
Příspěvky: 59
Bydliště: Chrudim
Včera mi po dvou měsících na celnici dorazil akumulátor Turnigy 2650mAh. Vím že bezpečná hranice je 10.8V. Co mě ale zaráží že T9X s původním firmwerem ukazuje o zhruba +/- 1V méně, to znamená že když ukazuje 10,8V tak má ve skutečnosti 11.8V Je to normální stav u T9X?
Dík
Obrázek[/img]

_________________
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 8:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
tomasCR píše:
Včera mi po dvou měsících na celnici dorazil akumulátor Turnigy 2650mAh. Vím že bezpečná hranice je 10.8V. Co mě ale zaráží že T9X s původním firmwerem ukazuje o zhruba +/- 1V méně, to znamená že když ukazuje 10,8V tak má ve skutečnosti 11.8V Je to normální stav u T9X?
Dík


Je to normalne, mne ukazoval tak nejak podobne. Cez novy Er9x sa to da pekne nakalibrovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 8:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Naflashuj si tam Er9x a zkalibruj si měření V jak ti bude vyhovovat :)

Mimochodem, včera jsem na dvě rádia napálil poslední Er9x v352 a protože mi to jeden pán dal hlavně abych mu rozcgodil učitel-žáka s MC-12, tak jsem kouknul na nastavení PPM a je to tam KOMPLETNĚ překopané! Pořád tam je multiplikátor, kalibrace, ale přibylo tam nastavení pro každý ze čtyř základních kanálů zvlášť "OFF" "+=" a ":=". Dále se u každého kanálu (RUD, ELE, THR, AIL) nastavuje zvlášť váha v procentech, zdroj (ch1 - ch4) a Switch pro každý z těchto 4 kanálů zvášť!
V základním nastavení modelu (obrazovka 2/10) pak přibyla volba TRAINER (ON/OFF).

Proštuduju a budu muset předělat hotové video ohledně T9x/Er9x učitel-žák, protože než jsem louda nacpal na web, tak to překopali a to posunutím o úroveň nahoru :)

Nemyslím že by se zásadně změnila funkčnost, ale už to nebude taková mixovací alchymie jako dřív :D

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 8:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Ja mam poslednu stable verziu r349... Kto by to stihal flashovat :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 8:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.2.2011
Příspěvky: 59
Bydliště: Chrudim
Ještě bych měl jednu otázečku ohledně připojení konektoru do vysílačky. Dá se použít konektor z dodávané klece (tuším JST-XH 2čl.) ale na rimrově fotce není zapojený levý kabel prostřední je červený a vpravo černý (aspoň to tak vypadá)
https://picasaweb.google.com/RiMr71/RhinoLiPolTXAccuInTurnigy9XTX?feat=flashalbum#5342069569173730162
A moje zapojení s původní klecí na AAA je černý vlevo, prostřední červený a vpravo prázdný.
Obrázek
Rozdíl je tedy v tom že RiMr má černý vpravo a já vlevo. Je to jedno?
Sice mi to tak funguje, ale netuším na co by to mohlo mít ješte vliv, tak se ptám.

_________________
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 8:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Ja ho mam v lavo tak, ako ty. Az je aj pravy pin spojeny so zemou, tak by to nemalo vadit, ale pre istotu si to omrkni ako to tam mas priletovane k pcb.

EDIT: Takze som to prave pozrel ako to tam je zapojene a je to jedno, oba piny su GND.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 8:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.2.2011
Příspěvky: 59
Bydliště: Chrudim
skiner píše:
EDIT: Takze som to prave pozrel ako to tam je zapojene a je to jedno, oba piny su GND.

Dík za rychlou odpověď :wink:

_________________
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 11:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
RiMr píše:
Naflashuj si tam Er9x a zkalibruj si měření V jak ti bude vyhovovat :)

Mimochodem, včera jsem na dvě rádia napálil poslední Er9x v352 a protože mi to jeden pán dal hlavně abych mu rozcgodil učitel-žáka s MC-12, tak jsem kouknul na nastavení PPM a je to tam KOMPLETNĚ překopané! Pořád tam je multiplikátor, kalibrace, ale přibylo tam nastavení pro každý ze čtyř základních kanálů zvlášť "OFF" "+=" a ":=". Dále se u každého kanálu (RUD, ELE, THR, AIL) nastavuje zvlášť váha v procentech, zdroj (ch1 - ch4) a Switch pro každý z těchto 4 kanálů zvášť!
V základním nastavení modelu (obrazovka 2/10) pak přibyla volba TRAINER (ON/OFF).

Proštuduju a budu muset předělat hotové video ohledně T9x/Er9x učitel-žák, protože než jsem louda nacpal na web, tak to překopali a to posunutím o úroveň nahoru :)

Nemyslím že by se zásadně změnila funkčnost, ale už to nebude taková mixovací alchymie jako dřív :D


Vsimol som si este, ze na hlavnej obrazovke pribudol nejaky indikator casu. Ze by druhe stopky ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 11:32 
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2011
Příspěvky: 7
Bydliště: duplicitní účet LONERa
skiner píše:
RiMr píše:
Naflashuj si tam Er9x a zkalibruj si měření V jak ti bude vyhovovat :)



Vsimol som si este, ze na hlavnej obrazovke pribudol nejaky indikator casu. Ze by druhe stopky ?


tak sem si tzo musel honem naflashovat taky a zkoumam co je ten druhy casomer, zatim jsem na nic neprisel, ale druhy stopky to by byl luxus :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 11:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Jo, jsou tam, Jestli jsou druhé, nebo jen samostatné první nevím, vyzkouším.
Taky vyzkouším nějaké chybičky co jsem našel ve starších verzích, jestli se s tím něco stalo. Chybičky většinou kosmetické, ke kterým dochází při moc "šťouravém" programování :)
Například při třípolohových klapkách na třípolohovém přepínači, při použití SLOW pouze v jednom směru, klapky při přepnutí do střední polohy přejely do krajní a až pak se nastavily na správnou střední polohu...
Nebo při kopírování mixů z kanálu č1 na další kanály po vypnutí kopírované mixy zmizely... Když se tam zadaly ručně, zůstaly... :) Ale to údajně souviselo se zaplněnou pamětí. Uvidíme.
Každopádně při "běžném" pípání je to bezproblémové. Originální FW už neřeším. Ukončil jsem podporu jak Microsoft na WinXP :D

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Naposledy upravil RiMr dne čtv 09.06.2011 11:43, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 11:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.11.2010
Příspěvky: 658
Bydliště: Poprad
t9x píše:
skiner píše:
RiMr píše:
Naflashuj si tam Er9x a zkalibruj si měření V jak ti bude vyhovovat :)



Vsimol som si este, ze na hlavnej obrazovke pribudol nejaky indikator casu. Ze by druhe stopky ?


tak sem si tzo musel honem naflashovat taky a zkoumam co je ten druhy casomer, zatim jsem na nic neprisel, ale druhy stopky to by byl luxus :)


ano chlapci - druhe stopky :)

_________________
http://bobo.matej.name


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 11:43 
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 7.6.2011
Příspěvky: 7
Bydliště: duplicitní účet LONERa
a jak fungujou, kde to nastavim? :) patram a zatim nic. (resp. v jednu chvili neco pocitaly, ale nevim co a jak se mi to povedlo pustit :) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 11:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
t9x píše:
a jak fungujou, kde to nastavim? :) patram a zatim nic.


Spustis ich kratkym stlacenim MENU, znova kratkym stlacenim pozastavis a dlhym stlacenim vynulujes


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2011 11:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
boboland píše:
...

ano chlapci - druhe stopky :)


Hosáná!!! :D
Tak to je paráda. Sice jsem používal na celkové měření času, tedy jako druhé stopky jeden z měřených časových údajů (dlouhý stisk šipky nahoru) který udává celkový čas od posledního nulování stopek, ale samozřejmě to není tak jůzrfréndly jak normální druhé stopky.!

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz