Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 06.05.2011 11:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
Tož si dovolím taky přispět s moji bezvýznamnou troškou do mlýna.

S používáním eePe programu na konfiguraci vysílače jsem řešil jak vyrobit komunikační konektor aby byl jednoduchý, snadno zabudovatelný, blbuvzdorný a nehyzdil vysílač.

Výsledek je k videni s detailnim popisem zde http://picasaweb.google.com/petr.stanek/Turnigy9x#

Obrázek


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 06.05.2011 12:58 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
Snek píše:
S používáním eePe programu na konfiguraci vysílače jsem řešil jak vyrobit komunikační konektor aby byl jednoduchý, snadno zabudovatelný, blbuvzdorný a nehyzdil vysílač.

Pěkná práce, taky jsem uvažoval jak to vyřešit, pokud to nebude vadit tak použiji tvůj "průmyslový vzor" i chlupy.

Jaký používáš v eePe programátor? Já jsem zkusil Dragon, ale AVRDUDE mi s ním nechce komunikovat. Viz obrázky

Obrázek
Obrázek

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 06.05.2011 13:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
"muj standard" klidne pouzij, lamaj jsem si hlavu jak na svoje vyrobky doplnit programovaci ISP konektor tak aby neelektrikar modelar mi tam pak nepripojil servo nebo prijmac a nebo to nezkratoval.... Navic ten konektor 5x2 s ohradkou zabira vetsinou 1/3 plochy meho tistaku ...

Tak mne napadlo naprimit klasicky ISP 5x2 do jedne rady, vypustit zbytecne GND a nezapojeny vyvod pouzit jako zamek.

Taky pri bastleni dost casto potrebuji do kontaktniho pole rychle pichnout programator a kazdy Atmel ma ISP piny jinde :(

Takze vlastne jsem vyresil s vysilace tri mouchy jednou ranou.

Pouzivam vyrobek AVRVI ISP/JTAG o ktery mi hlavne slo pro Atmegy z http://enshop.avrvi.com/AVR-Programmer- ... pv2.5.html

Pro ISP se to chova jako STK500v2. V eePe jsem nic extra nenastavoval s vyjimkou Programer stk500v2 Port COM1 a AVRDUDE se samo v pohode chytlo.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 06.05.2011 14:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
Snek píše:
Pro ISP se to chova jako STK500v2. V eePe jsem nic extra nenastavoval s vyjimkou Programer stk500v2 Port COM1 a AVRDUDE se samo v pohode chytlo.

Dík za "udělení licence". Rád ji použiji.

AVRDUDE má asi problém při komunikaci s programátorem přes USB. I ty ho používáš přes COM.

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 06.05.2011 15:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 23.5.2006
Příspěvky: 611
Obrázky: 18
OldaS píše:
Snek píše:
Pro ISP se to chova jako STK500v2. V eePe jsem nic extra nenastavoval s vyjimkou Programer stk500v2 Port COM1 a AVRDUDE se samo v pohode chytlo.

Dík za "udělení licence". Rád ji použiji.

AVRDUDE má asi problém při komunikaci s programátorem přes USB. I ty ho používáš přes COM.


Jeste mne napada Dragona doma nemam, ale muj ISP nema na VCC pripojene +5V takze pri programovani vysilace ho proste zapnu a procesor nabehne. (vcc mam odpojene propojkou zamerne)

Neni to tvuj pripad? Zmer zda mas z Dragona VCC a pokud ne zapni vysilac.
Boboland na instruktaznim videu napaji procesor z USB programatoru.

(predpokladam ze Dragon s AvrStudiem beha na tvem PC jak ma)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 06.05.2011 15:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
AVr Dragon používam a asi nemá problém s napájaním 9x, ale default neposiela napájanie do zariadenia, len ho meria. Na napájanie 5V tam je header, ktorý sa dá prepojiť so zariadením - ale nepoužívam to.
Dragon ale nie je schopný programovať 9x bez odstránenia filltrov na pinoch cez ktoré programuje. Ale to vraj ani originál AVR STK500.
! Neznásilňujte to, neoplatí sa - toť včera si jeden na RcGroups zamkol procesor nejakým chybným zápisom do Fuses.
Po odpojení filtrov z Miso a Mosi (t.j. z TxD RxD) urobením úpravy pre telemetrie FrSky alebo Jeti, je Dragon schopný programovať 9x ale len na najmenšej rýchlosti ISP (nepamätám si číslo - trvá to cca 10 minut), rýchlejšie nie.
Až po odletovaní rezistoru aj z SCK, nabehne naplno a nemá s ničím problém.

Tie filtre, to sú odpory 180 Ohm v sérii s nejakými smd kondenzátormi pripojenými na zem. Nečudujem sa že sa to signálu nepáči, ale tie lacné programátory z eBay cez to prechádzajú v pohode. Pre Dragon alebo STK500 by sa musel vložiť nejaký budder či driver či ako sa to volá, aby bolo dosť výkonné budenie signálov a preliezlo to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 06.05.2011 17:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
Coro dík za detailní zasvěcení. Nový programátor z eBay je už objednaný a stejně Dragon nejde použít přímo v eePe.

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 08.05.2011 12:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.10.2009
Příspěvky: 245
Bydliště: Brno
Už to tu někde v hloubi vlákna bylo, tak přináším vlastní zkušenost. Po asi půl roce poměrně intenzivního používání T9X mi na jednom kanále začaly kolem středu samovolně oscilovat hodnoty (do té míry, že model viditelně mával ovládacími plochami), prvně jsem chytl trochu paniku, prostudoval starší příspěvky, uklidnil se, že výměna poťáku by neměla být problém, no a nakonec se to vyřešilo pouze vyčištěním (vyfoukání vzduchem a vystříkání jakýmsi sprejem údajně určeným právě na poťáky-dělal mi to kamarád co opravuje elektroniku) a funguje zas perfektně.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 08.05.2011 12:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Ty spreje -noo raději bych se jim zdaleka vyhnul- na poťáky jedině červená Diava(leštěnka na nábytek) :wink: arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 08.05.2011 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Neodchádza vám na Turnigi verzii poloha serv po pár minútach od zapnutia?
Vraj niektoré moduly nemali kryštál a pár minút po zapnutí sa zohrievaním posúvali.

Radil by som vyskúšať :
nechať rádio vychladnúť, pripojiť k príjmaču servo s predĺženou pákou (hociaká lišta) a po zapnutí si poznačiť polohu v ktorej je servo.
Ničoho sa 10 minút nedotýkať (stále zapnuté) a potom skontrolovať či je servo stáe na svojom mieste.

Ak nie, je to jeden z VF modulov ktoré nemajú kryštál a bežia z interného oscilátora procesora. Ten sa po zahriatí trošku odchýli a preto meria vstupný PPM signál s inou časovou základňou, a keďže to do príjmača posiela ako číselnú hodnotu tak ten to prevedie späť na čas už presne podľa svojho kryštálu, znamená to že tesne po zapnutí je signál trochu inak ako po tých 10 minútach.
Po tom čase sa to už nemení, aspoň nie ak sa príliš nemení teplota.

Riešenie neviem, jedine kúpiť si iný modul - napríklad FrSky DJT modul, samozrejme s príslušným príjmačom.
U mňa som si nevšimol že by to robilo ale nijak extra som to nemeral (mám verziu FlySky).
http://www.hobbyking.com/hobbyking/foru ... ?TID=15944


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 09.05.2011 13:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Skiner nám zpracoval návod, jak upravit podsvícení z HC tak, aby naplno využívalo možností řízení z Er9x:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... hk-skiner/

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 09.05.2011 13:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.4.2005
Příspěvky: 673
Bydliště: Louny
nice job ))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 09.05.2011 14:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
A ještě jeden :)

Vova nám zpracoval návod, jak upravit T9x tak, abychom mohli bez štrachání s moduly mít v T9x současně nainstalováno více modulů, např. VF modul Graupner/JR - 35-40MHz a/nebo vestavný modul FrSky DIY, spolu s orig. modulem:

http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... odul-vova/

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 09.05.2011 15:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 11.3.2011
Příspěvky: 495
Bydliště: novojičínsko, ČR
2 RiMR - vím, že to tu bylo mockrát, ale ty tvoje stránky jsou super...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 09.05.2011 16:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
CharlieCh píše:
2 RiMR - vím, že to tu bylo mockrát, ale ty tvoje stránky jsou super...


Děkuju! :)

Brzy tam budu věšet nějaké podrobné návody na stavbu nějakých "samodomo" ér, co by měl zvládnout postavit skutečně každý, s minimálními náklady na výrobu. Takže brzy přibude návod na výrobu éra Nosál (který by měl splňovat pravidla DepronCUPu) o rozp. 2m, pak podobný model ElFůňo o rozp. 2,4m a pak takový netradiční "větroň" - taková polomaketa Lockheed U2 o rozpětí 2m, se sklopkou v čumáku. Všechno mám před dokončením, mám málo stolů a samozřejmě času :D
Dneska večer zase Němci...

A ještě chci k těm "lekcím" k Er9x doplnit ke stažení příslušné EEPROM soubory.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz