Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 22:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
Ahojte vespolek, pokoušel jsem se flashovat T9x na ER9x, ale bohužel po řádne kontrole viz návod od odkaz se vysilačka po propojení kabelem k ISP USB programátoru nezapne (vůbec nereaguje). Pozn.: vysílačka po vložení aku pak řádně funguje.
Nevím jestli není špatnej samotnej programator viz
Obrázek
neboť po připojení k PC pořád na něm svítí červená LEDka a dle videonávodu od Bobolanda na webu Rimra se mi zdá že svítí zeleně a zčervená až pri samotným zápisu na paměť.
Nevíte kde může být "zakopanej pes" ? Zapojení kabelu v Turnigy 9c jsem zkontroloval a raděj zvoju přepájel zkrz eliminaci případnýho studenýho spoje.


Naposledy upravil midolek dne čtv 28.04.2011 23:09, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 22:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
RiMr: Ten tranzistor je stabilizator a ten kovovy plast je uzemneny tak ako ta nozicka bindovacieho tlacitka, takze to vadit nemoze.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 23:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Ríšo pokud cín přeteče a spojí to - odsát licnou (nebo kablíkem v nouzi) a zapájet znova. Chce to ale tenký hrot i cín (ideál tak 0,5mm) -trochu kvalitního tavidla (při přesné teplotě to jde i bez) a pak to jde samo.arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 23:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
midolek: Mas podobny problem ako som mal ja. Pravdepodobne nemas PIN 4 a 6 uzemneny ale iba 8 a 10. Takze do vysielacky nezapojis kablik, ktory viedie z pin 4 ale bud 8 alebo 10. A co sa tyka tych led diod, tak u mna cervena svieti ked je programator pripojeny k usb a ked flashuje tak svieti na modro.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 23:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Už to mám hotové. Dneska to pájení s těmi tenčími vodiči bylo trochu lepší, nikde mi nic nepřeteklo, akorát jsem na té desce tím cínem nějak extra nešetřil, chtěl jsem mít jistotu, ale myslím že je to OK.

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 23:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
RiMr píše:
Už to mám hotové. Dneska to pájení s těmi tenčími vodiči bylo trochu lepší, nikde mi nic nepřeteklo, akorát jsem na té desce tím cínem nějak extra nešetřil, chtěl jsem mít jistotu, ale myslím že je to OK.


Ja vzdy ked mam pochybnosti ci mi spoj nejde do skratu, tak ho zmeram multimetrom cez meranie odporov. Tie novsie maju pipak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 23:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
RiMr píše:
Už to mám hotové. Dneska to pájení s těmi tenčími vodiči bylo trochu lepší, nikde mi nic nepřeteklo, akorát jsem na té desce tím cínem nějak extra nešetřil, chtěl jsem mít jistotu, ale myslím že je to OK.
Ríšo ty pájíš tou 1,5mm cínem? ardaBOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2011 23:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
jo jo... Už je to tak... :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2011 0:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Takže postupem- nanést na hrot páječky a pak teprve na pájený místo?arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2011 0:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Pokud to nejde jinak tak jo. Ale většinou pocínuju oba "díly", líznu tavidlem a nahřatím spojím. Budu si muset ten tenčí cím koupit. Nějak se mi toho drobného pájení co jsem dřív dělal jednou za půl roku schází čím dál víc.

Každopádně rádio je složené a zkoušel jsem s ním dělat psí kusy a bylo to bez ztráty kytičky. Tož uvidíme.

Děkuji rádcům, bez vás bych to nezvládnul! :D

Tady jsem na tu stránku s tou úpravou doplnil dolů ty fotky z tady té druhé úpravy:
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/jak ... ni-modulu/

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2011 20:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
skiner píše:
midolek: Mas podobny problem ako som mal ja. Pravdepodobne nemas PIN 4 a 6 uzemneny ale iba 8 a 10. Takze do vysielacky nezapojis kablik, ktory viedie z pin 4 ale bud 8 alebo 10. A co sa tyka tych led diod, tak u mna cervena svieti ked je programator pripojeny k usb a ked flashuje tak svieti na modro.


skiner: : PIN 4 mam připájený dle návodu, PIN 3,6,8,10 jsem ušmikl (jak je napasaný v postupu) a nemám je tedy jak uzemnit.
Je nutný z těch ustřiženejch PINů nějaký někam dotatečně přípájet ? Mohl by jsi mi to trošku upřesnit... dneska mi to nějak memyslí :?.
Díky
Popřípadě pokud by i někdo jiný věděl kde může být zakopaný pes, když se mi nechce radio připojit k ISP prográmátoru, budu vděčný za každou radu


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2011 20:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2010
Příspěvky: 1047
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
midolek píše:
skiner: : PIN 4 mam připájený dle návodu, PIN 3,6,8,10 jsem ušmikl (jak je napasaný v postupu) a nemám je tedy jak uzemnit.
Je nutný z těch ustřiženejch PINů nějaký někam dotatečně přípájet ? Mohl by jsi mi to trošku upřesnit... dneska mi to nějak memyslí :?.
Díky
Popřípadě pokud by i někdo jiný věděl kde může být zakopaný pes, když se mi nechce radio připojit k ISP prográmátoru, budu vděčný za každou radu


Skus si pozriet, ci mas na programatore uzemneny pin 4. Ak nie tak budes musiet nejak pripojit jeden z tych dvoch odstrihnutych kablikov z pin 8 alebo 10.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2011 21:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
skiner:zkoušel jsem na programátoru dle zapojení konektoru co jsem našel na webu (snad správné)
Obrázek
propípal jsem multimetrem na USB konektorus PINem 4
Obrázek
a GND jsem napípal jen na PIN 8 a 10 (4 a 6 jsou mrtvý). Je tedy možné nahradit PINem 8 nebo 10 napajený PIN 4 ve vysílačce? Ptám se jestli nehrozí nějaké poškození. Jestli je má úvaha vůbec správná.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2011 21:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
skiner:zkoušel jsem na programátoru dle zapojení konektoru co jsem našel na webu (snad správné)
Obrázek
propípal jsem multimetrem na USB konektorus PINem 4
Obrázek
a GND jsem napípal jen na PIN 8 a 10 (4 a 6 jsou mrtvý). Je tedy možné nahradit PINem 8 nebo 10 napajený PIN 4 ve vysílačce? Ptám se jestli nehrozí nějaké poškození. Jestli je má úvaha vůbec správná.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Mam dotaz
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2011 22:12 
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
BAN - uživatel vyhozen z RCManie

Registrován: 7.6.2008
Příspěvky: 442
jak si udelam na er9x revers plynu na prepinac pro lodicku?

proste, plyn mam stazeny, pridam plyn, jedu dopredu. Prehodim prepinac, jedu dozadu. Uz nad tim par hodin badam, ale mam ten fw teprve par dni tak to jeste vubec nedavam :)


predem dekuju za pomoc


PS: musim tady jeste verejne podekovat Bobolandovi, ktery mi perfektne zmaknul vsechny podstane upravy vysilacky :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2456 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz