JuraS. píše:Mám modul TxU od MZK Twin..plánoval jsem ho vestavět do Hitecu Optic, ale protože potřebuji minimálně 6 ti kanál do zavážecí rybářské loďky a potřebný přijímač stojí víc jak 1500 pak nejprve byla volba na set modulu a přijímače od FrSky ale pak jsem si přečetl stránku od RiMr a bylo rozhodnuto. Tedy je rozhodnuto a čekám na dodávku zboží do skladu v HK a kdy mi T9x pošlou.. Teď by mě zajímalo zda, když Twin je co do přenosu telemetrie kompatibilní s Jeti a na jeho přijímače lze napojit senzory od Jeti a navíc si jeho vysílací moduly rozumí s Jetiboxy tak jestli fw Jeti pro T9x je taky kompatibilní s Twinem. a kdyby to celé bylo kompatibilní s přijímači za ceny číny a jejich senzory které doufám totálně porazí ceny evropských výrobců pak by to bylo super. Osobně mě zajímá především GPS modul s grafickým výstupem..stačí mi zobrazený bod výchozí, bod konečná, koridor a bod kde bude konkrétně model..kdyby to ještě dovedlo ukázat kterým směrem je natočený čumák lodi v mlze, v noci ve vzdálenosti 300 metrů od břehu to by bylo super a nebo kdyby někdo dokázal využít signál gps z libovolných zařízení..mám dva nepoužívané mobily s gps, ručního garminy, nepoužívanou auto navigaci a bt modul nokia..zbytečně mi doma leží nevyužité...
Nevzpomínám si, že by se tady na serveru v některé diskusi o T9x v minulosti probíraly nějaké zkušenosti s jakýmkoli VF modelem TWIN od MZK a ani s JETI v kombinaci s T9x. Nikdy se tu neprobíralo ani nic o FW JETI pro T9x. Z hlediska podpory telemetrie se tu zmiňovaly HW úpravy pro FW ER9x, které má podporu pro FrSky.
Obávám se tedy, že tady nikoho kdo by se zmíněnou kombinací měl už nějaké konkrétní zkušenosti nenajdeš. Takže to budeš muset vyzkoušet sám a stát se z hlediska diskutérů na tomto serveru v tomto ohledu průkopníkem.
Můžeš zkusit mrknout viz odkazy
Turnigy 9X Jeti-Module
http://www.jeti-sender.de/forum/turnigy-9x
Modified Turnigy 9X transmitter (Jeti)
http://www.youtube.com/watch?v=KGUOtRLTx44
ale nic konkrétního o tom nevím. Takže když tak zkus kontaktovat autora toho videa viz tento odkaz nebo někoho z té diskuze na německém serveru. Doporučuji taky kontaktovat lidi z JETI viz tento odkaz. JETI je česká firma a co jsem o nich zatím četl tak jsou z hlediska různých technických dotazů podobného charakteru dost vstřícní. Takže se s nima o tom můžeš pobavit a dozvědět se od nich případně nějaké pro tvůj účel vhodné informace.
Ohledně kompatability přijímačů. Pouze odhaduji, že přijímače kompatabilní s imlicitně dodávaným VF modulem Turnigy nebudou kompatabilní s jakýmkoli vysílacím modulem TWIN od MZK. Ohledně nějakých jiných blíže nespecifikovaných přijímačů prodávaných kdekoli za tzv. čínské ceny a kompatibilních s jakýmkoli modulem TWIN nic nevím, ale zkus kontaktovat někoho z diskutérů v jiné diskusi na tomto serveru viz tento odkaz na téma TWIN TxF od MZK kde pár diskutérů (jarb, MichoCZ) píše, že si některý modul TWIN od MZK koupili. Tak k tomu možná budou mít nějaké zkušenosti a další informace.
Ohledně využitelnosti GPS zkus kontaktovat miora přes SZ viz tento odkaz. On a jeho bratr se zabývají vývojem externí telemetrie včetně různých rozšiřujících modulů k ní viz tento odkaz a v diskusi viz tento odkaz zmiňuje co nového k tomu připravují. On bude nejlépe vědět nakolik by to GPS co zmiňuješ bylo využitelné.