vidas píše:...
To ze je potrebna kalibracia som este pochopil ale ze napiklad ukazovatel napatia baterie je potrebne nanovo "kalibrovat" ma trosku vystrasilo a navyse uz neukazuje tak presne ako pred tym ale skace hore dole aj o tri desatiny voltu.
Dakujem za odpovede.
Keď som s 9x začal, skákalo mi napätie viac ako píšeš. Lenže dôvod je tam ten že som použil 10ročnú sadu NiMH ktorá už má odpor v jednotkách ohmov, a keď meranie napätia raz prebehne počas vysielania VF modulu a inokedy mimo to vysielanie, prejaví sa to ako skákanie napätia.
Ja som dal na napájanie kondenzátor - neberiem 9x príliš vážne a tá sada vydrží napájať vysielač bez problémov mnoho hodín (nechal som to 6 hodín vkuse ale potom som to musel vypnúť lebo som išiel preč a zase som nechcel aby to vycuclo baterky do nuly, a potom to začne rátať čas od nulu tak neviem ani koľko to dá maximálne...
Medzi meraním rôznych verzií nepozorujem rozdiel. Skorej radím skontrolovať stav konektorov a sady ako takej, či sa pri nabíjaní neupiekla teplom (vnútri vysielača sa nemôže chladiť, prehrieva sa mi ak neotvorím aspoň dekel!) - prehriatie zvýši odpor NiMH, inýmni slovami poškodí ich.
Rozdiel tam je až v prípade že padá napätie 5V za stabilizátorom - predtým začali čísla stúpať, teraz tam je urobené porovnanie "bandgap" procesora a keď nemá 5V prepočíta napätie inak. To aby nenastal prípad že baterka má 7V (ten 8článok napr, čiže je úplne vymlátená)a človek spokojne lieta s nápisom 10V na displeji.
To že doladiť meranie napätia môžeš na obrazovke AD, podľa mňa to je dobre že sa to dá, podľa nejakého meráku (ja som to nastavil podľa napätia čo zobrazuje Jeti TU modul).
K tomu novému nastaveniu modelov po update verzie - prinajhoršom bude fungovať postup, že to nahráš počas upgrade na PC, otvoríš v eePe a zas uložíš, a dáš nahrať do vysielča - a on to uloží v najnovšom formáte. Ale pokiaľ viem tak sa formát nemenil.