px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 307 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 20:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
JASSoft píše:
Uvidíš všechno co si nastavíš v mixech (viz příklad výše - obrázek) - omezení ale může být u vlastního simulátoru.


Odzkoušeno, díky. Jediný problém jsem měl u protokolu. Měl jsem PPM- místo PPM+.
... navíc, to, co leze do simulátoru nemá s modem "trenér" vůbec nic společného....

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 13:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
V 9xr Pro nejspíš přestal fungovat USB port. A nejspíš mechanicky. Vysílačku normálně nastartuju v tom servisním módu, zapojím USB, vidím hlášení "connecting..." a dál nic. Neobjeví se obsah SD v PC ani OpenTX Companion vysílačku nevidí (a viděl). Pokud zahýbám konektorem občas se přepne znovu na vyčkávání s menu, kde vidím možné flashovatelné FW. Oproti jiným mini USB do se do téhle vysílačky konektor zastrčí o dost méně. Je možné, že to tak nemá být? Že by tam mohl být nějaký nepořádek a zabránilo to dotyku kontaktů D+ a/nebo D-? Večer dodám fotku.

Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Koukal jsem dovnitř, ale přístup k tomu USB konektoru je "ošklivý". Případně koupit celý "bloček" USB, SD, napájení? Zdá se, že kus je tohoto "bločku" je na konektoru, ale napájení (jevící se pevně spojené se zbytkem) je zapájené v MB, tak nevím, jak moc jenoduché bude to případně vyměnit.

Vysílačka je prakticky nový kus.

(začínám mít pocit, že je to fakt dost DODO, ale to dám. ;-) )

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 15:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 304
Bydliště: Příbram
"Mám pocit, že sundáváš kalhoty daleko před brodem". Teď vážně ve forech o 9XR Pro a včetně manuálu se upozorňuje na tuto triviální závadu (vlastně ne závadu, ale vlastnost) - MidyUSB konektor má poměrně silnou aretaci v zatrčené poloze - když ze zasunuje zástčka je nutno tuto aretaci překonat (dost velkým tlakem - je cítit výrazné zacvaknutí). Vše nasvědčuje tomu, že u tebe to nenastalo - pokud k tomu zacvaknutí nedojde svítí ono hlášení "conection" (ještě tam může nezřetelně blikat SD OFF) - na PC není vidět zádný nový disk. Ještě jedno upozornění - z vlastní zkušenosti - pkud propojíš TX s PC, tak před odpojením je nutné na PC zrušit aktivaci didku USB (9xr...) - jinak hrozí dost velké škody. Tak zkus a dej vědět.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 17:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Je to tak, díky za radu. Zabral jsem, konektor dosedl a "závada" se opravila.
Ještě jednou díky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 05.11.2018 19:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
...už funguje pěkně. Trochu mě zarazilo, že nově vytvořené modely v OpneTX companionu přepsaly nastavení rádia, takže zhaslo a rozpila se písmenka (nízký kontrast a td..)
Předpokládám, že správný postup je napřed si stáhnout eeprom z rádia, pak upravit a vrátit zpět...

A ještě by mě zajímalo. Na co je V T9XR PRO druhý RF port? Kam se zapojuje?

Rádio na pohled pěkné, ale dost blbě se mi drží. Možná to jen neumím. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 9:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 304
Bydliště: Příbram
Když companion zapisuje modely do TX tak pohříchu prvně smaže celou eprom a pak zapíše co je v paměti companion. Takže pokud tam není správně definováno "obecné nastavení" pak se ti projeví to co píšeš. Ten tvůj způsob editace modelů (prvně načíst z TX, zeditovat a uložit zpět) je v zásadě spávný (ještě bych přidal uložit obsah companion do archivního souboru).
Ten druhý port je trochu relikt z Taranisu - a v podstatě je využitelný pro bastlíře, který si může do HW dopájet druhý interní modul.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 19:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jo takto. Pak by mohl jít aspoň jeden ten RF port vypnout. Zbytečně se obsluhuje, ne?
...
Chvíli jsem s 9XR PRO lítal na simulátoru a není to s tím držením tak strašné. Chce to jen najít správnou polohu. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 307 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz