Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 284 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: čtv 26.10.2017 19:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Příbram
Ozve se někdo, kdo si zkusil nainstalovat FW OpenTx v. 2.2.0. a narazil na stejnou chybu jako já – že indikace odběru proudu z akumulátoru je cca 5x větší než je skutečný odběr – zobrazovaný proud je cca 0,4-0,5A přitom skutečný odběr je cca 110mA. Tato chyba je nepříjemná hlavně proto, že při baterce 2200mAh je po cca 4 hodinách trvale hlášena chyba – vyčerpána energie zdroje (přitom napětí je cca 12 V). Chci napsat závadu na GitHuh.com a rád bych vyloučil, že je chyba jen na mém HW.


Naposledy upravil JASSoft dne stř 20.12.2017 18:39, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: stř 20.12.2017 17:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 181
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Ahojte nainstaloval som najnovsi opentx 2.2.1 vsetko prebehlo v poriadku,dokonca aj modeli mi ostali vo vysielacke len teraz vzdy pri zapnuti mi vypise hlasku KONTROLA SD Ocekavana ver:2.2V0013.
Subory na pam.karte su samozrejme nove neviete co s tym?

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: stř 20.12.2017 18:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Příbram
Na SD je třeba změnit obsah souboru "opentx.sdcard.version" - zapsat do něj onu formuli "2.2V0013" - soubor je hned v rootu.
Mám na tebe také dotaz: Pokud provoruješ telemetrii: Zobrazuje se ti někde hodnota "RAS" - má nahradit hodnotu "SWR" ?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: stř 20.12.2017 19:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 181
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Vdaka,z telemetrie mam iba lipo alarm OLED senzor napětí článků A okrem signalu na hlavnej obrazovke vedla indikatora bateriek nie je nic nove aspom na nic som zatial neprisiel.

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: sob 27.01.2018 13:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 181
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Ahojte pani presiel som na novy opentx 2.2.1 vsetko funguje normalne az na dve veci hlasky vysielacky su o dost tichsie ako pri starsich verziachto by az tak nevadilo ale dost casto sa u mna stane ze prestanu ist uplne.Vysielacka ked nieco hlasi iba zavibruje a neprehra nic.
Nestretol sa nikto s tymto problemom a pokial ano podarilo sa to vyriesit a ako?

dakujem

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: sob 27.01.2018 20:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Příbram
Hlasová komunikace je u 2.2.1 (podle mého subjektivního názoru) horší než u 2.1.x – jak uvádíš intenzita je nižší ale i barva hlasu se mi nelíbí – proto jsem standardně používané hlášky překopíroval ze starého hlasového souboru. Ten výpadek hlášek a jen kritické chvění může mít souvislost s jednou chybou FW – odběr proudu celé TX je měřen špatně – odběr TX je cca 120mA – nejnižší hodnota, kterou jde nakalibrovat (obrazovka systém 7/9) je 365mA, takže vykázaná spotřeba je 3x větší než je skutečnost a o to dřív je hlášená vybitá baterie (právě jen vibracemi) na obrazovce DIAG udělej reset naměřených hodnot – možná to pomůže. Tuto chybu a pak ještě neexistenci hodnoty RAK (nahrazuje SWR) jsem poslal na řešitelský tým – byla mi přislíbena oprava v další verzi.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 13:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 181
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
tak som to pozeral na obrazovke analogy mam dokonca 409mA ale to neriesim kedze prave odpor na ktorom vysielacka meria prud bol poskodeny a ja som ho iba skratoval.

Ale na obrazovke diag neviem nic kalibrovat.


Ospravedlnujem sa chcel som pridat aj fotky z rajce ale neviem ako ich sem dat.

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 16:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Příbram
Trochu ti to ještě upřesním – v systému 1/9 v části alarmy je nutno uvést v položce „Nízká kapacita“ plnou kapacitu baterie TX (u mne je to např. 2200mAh) v položce „přehřátí“ volit teplotu procesoru cca 600C.
Hodnotu kalibrace proudu nastavíš (jak jsem psal) v části 7/9 – jde stáhnout dolu na tu hodnotu cca 365mA. To, že žádnou hodnotu skutečně neměříš (pro vyzkratovaný odpor) TX nevadí – pro výpočet spotřebované kapacity si vezme onu hodnotu z kalibrace.
Na obr. DIAG je pak vidět „Proud“ – ona nastavená hodnota z kalibrace, „Spotřeba“ – proud x čas v mAh – pokud hodnota dosáhne úrovně „nízké kapacity viz 1/9) začne TX přerušovaně vibrovat a vůbec se chová naprosto podivně. To lze zastavit stisknutím „Menu“ ale pokud je nastavená hodnota nízké kapacity malá začne tento alarm poměrně brzo znovu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 17:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 181
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Skusil som ako radis ale v Na obr. DIAG je pak vidět „Proud“ u mna to nieje a na zakladnej obrazovke teraz nevidim V baterie(12.6V plne nabita) ale kapacitu alebo teplotu s tym vybrovanim a pipanim mas pravdu.
Cely ten opentx mi pride nedotiahnuty nieco sa opravi a nieco zase pokazi.
Pravdepodobne uz 9xr pro beru ako vykopavku a nikoho netrapi ako to na nej funguje,vsetko riesia iba na horusa popripade Q7.
Takzo sa mi to opisuje a neviem ci to niekto pochopi ale mam pocit ze ani Expo nerobi to co by malo,dokonca ked zmensim chod serv napriklad na 50% servo ide do polovicky posunu paky a dalej sa nic nedeje.
Konecne som sa naucil programovat v opentx ale vidim to na zmenu vysielacky aj ked moznosti su tu fakt neobmedzene.
Presiel som na vecsie lietadla z benzinovym motorom a tak zacinam pocitovat nedostatky u bubliniek to nevadilo (vlastne som si tieto problemi ani nevsimol).

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 19:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Příbram
Nezoufej – to co se ti děje na základní obrazovce modelu – místo napětí se ukáže spotřebovaná kapacita je přesně ten stav překročení nastavené hodnoty kapacity. Mám jeden dotaz – máš skutečně verzi OpenTx 2.2.1 RC99? – poznáš to v Companionu, když si zavoláš „Soubor/stáhnout“ – tak se ti musí objevit „Naposledy staženo 2.2.1.RC99“ – pokud tam máš cokoliv jiného, tak proveď aktualizaci. Já používán 9XR PRO s XJT víc jak 2 roky a jsem plně spokojen. Pravda je že OpenTx 2.2.1 pro nás nepřinesla nic nového (jen je zprovozněn Timer 3. který v 2.1.9 nechodil) – ale přidal chyby o kterých jsem psal. Mám tuto verzi nainstalovanou pro ověření teď v zimě (to nelítám) – a pro letošní sezonu počítám, že se vrátím ke staré ověřené 2.1.9.
Udělej to nastavení jak jsem psal a udělej reset v DIAG (kříž dvakrát dlouze nahoru). Mělo by to být v pořádku.
Na ty výchylky se ti ještě podívám – u 2.2.1 jsem jejich chování nekontroloval.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 19:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 181
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Hej mam presne verziu2.2.1 RC99 zavidim ti tvoju spokojnost ja uz vazne uvazujem o zmene uz dost dlho si nad tym lamem hlavu a nic mudreho ma nenapadlo snad jedine vytvorit krivky a priradit ich k servam ale ani tam nie je uplna spokojnost.
Snad este mala poznamka mne odysiel potenciometer na smerovke vzdy ked som zapol vysielacku som ju musel kalibrovat tak som sa rozhodol ze si kupúim kniple z taranisa x9d tak neviem ci chyba nebude aj v tom.

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 19:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 584
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
To že se celé OpenTX orientuje na Frsky má svůj důvod.Jsou to peníze.Frsky sponzuruje vývojaře.OpenTX jsem v 9XRPRO měl ale už je tam Ersky9x.Funkčně stejné až na rozložení obrazovek.Bez bugů.Pokud se nějaký najde je do pár dní odstraněn. http://openrcforums.com/forum/viewtopic ... ab95f6a1f4
Že tam není Čeština mě nevadí.Za mě spokojenost.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 20:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 181
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Toto ma nenapadlo skusim ersky a uvidim dik.Mam botloader ver.1.3 uz mi nechce zobrat povodny ersky soft ako sa to da vratit?

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 21:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Příbram
Nepotěším tě - vyzkoušel jsem všechny možné vztahy mezi kniplem a výchylkou serva a u mne žádná anomálie (vzah je vždy proporcionální - výchylka kniplu 0-100 odpovídá výchylce serva 0 - x (nastavená hodnota). Mám tušení, kde by mohl být zakopaný pes - ale to bude chvíli trvat.
K tomy uvažovanému přechodu na ersky - pokud ti ho nebere bootloader tak je jediná cesta - provést reset procesoru a přes SAMu natáhnout nový FW. To je problém u WIN 10 kde SAM-BA nemusí chodit.
Pro ověření bych volil jednodužší cestu - vrárit se na OpenTx 2.1.9, kde s loaderem problém nebude a mám pocit, že by ti to mělo na 2.1.9 fungovat správně.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.01.2018 22:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 181
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Este ma napada jedna vec mne sa pokazil potenciometer na smerovke vzdy som musel kalibrovat tak som sa nastval a kupil cele kniple z taranisa x9d nemoze byt problem v tom? Aj ked pozenciometre ba maly mat rovnaku hodnotu.Jednalo sa o tieto kniple: https://rcstudio.cz/cs/nahradni-dily/70 ... ranis.html

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 284 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz