RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

domaca automatizacia MQTT a vizualizacia ala scada
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=41&t=85831
Stránka 1 z 1

Autor:  iwojima1 [ sob 16.03.2019 22:04 ]
Předmět příspěvku:  domaca automatizacia MQTT a vizualizacia ala scada

Ahojte,

mam doma urobenú domácu automatizáciu samo-domo.
je tam zopar sonoff s tasmotou a naprogramovaných Node-MCU, MQTT server beží Raspi3 s OS openhabian.

všetko beží ok ale chcel by som napr kotolnu vidiet aj vo vizualizácii alá SCADA. neexistuje nieco opensource? staci mi ked sa to bude spravat ako clientMQTT pre PC s Windows. Pripadne ako plugin v OpenHAB?

neviete o niečom takom?

Autor:  sky59 [ sob 16.03.2019 22:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: domaca automatizacia MQTT a vizualizacia ala scada

LabView..........

Autor:  iwojima1 [ sob 16.03.2019 22:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: domaca automatizacia MQTT a vizualizacia ala scada

nenasiel som ze by to vedelo mqtt mas nejaký typ?

Autor:  sky59 [ ned 17.03.2019 9:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: domaca automatizacia MQTT a vizualizacia ala scada

https://github.com/DAQIO/LVMQTT

Autor:  iwojima1 [ ned 17.03.2019 10:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: domaca automatizacia MQTT a vizualizacia ala scada

Ďakujem vyskusam

Autor:  sobi [ úte 19.03.2019 16:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: domaca automatizacia MQTT a vizualizacia ala scada

Neviem, či sa úplne rozumieme, ale ja na vizualizáciu (napr. MQTT dát) používam dashboard plugin pre Node-RED
https://nodered.org/
https://flows.nodered.org/node/node-red-dashboard
https://www.youtube.com/results?search_ ... +dashboard

Autor:  iwojima1 [ čtv 21.03.2019 22:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: domaca automatizacia MQTT a vizualizacia ala scada

Potreboval by som do obrazku schemy vlozit polia s teplotami a pripadne tlacitka na zmeny atd. Vie to node red?

Autor:  sobi [ pát 22.03.2019 9:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: domaca automatizacia MQTT a vizualizacia ala scada

iwojima1 píše:
Potreboval by som do obrazku schemy vlozit polia s teplotami a pripadne tlacitka na zmeny atd. Vie to node red?

v dashboard plugine je komponent zvany template node/widget, ktory je vlastne HTML kod v ktorom mas pristup k datam. cize ak vies trosku programovat v HTML/Javascript + Angular JS, tak si to budes vediet urobit.
Priklad: http://noderedguide.com/tutorial-node-r ... ui-widget/

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/