Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 13:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
to urcite neni. Ale muze to delat pullup, vlez do setRX() v SoftwareSerialO2.cpp a zmen

digitalWrite(rx, HIGH); // pullup for normal logic!

na LOW, to by melo vypnout interni pullup ,prestat kecat jetiboxu do prace a jen naslouchat

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 17:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5500
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Bohužel žádnej vliv. Pokud je odpor pod 10k, tak tlačítka stále nejdou. Úrovně podle oscila beze změny.

Dnes jsem zplodil aby to hrnulo načtený data z telemetrie přičítáním přijatýho znaku do stringu. Když přijde závěrečná 0FFh, tak se string pošle na serial monitor. To mi chodí, ale mám s tím problém, dalších 34 znaků se stále přičítá do stringu, takže se neustále natahuje. Vůbec nemůžu nikde nalýzt, jak to zařídit aby se po výpisu na serial monitor string začal zase plnit od začátku.
V popisu funkce String na Github jsem prošel vše, co tam píšou. Půlku věcí vůbec nechápu vo co go. :oops:

Taky jsem zkoušel nadefinovat textovej string a pomocí funkce substring (zač,kon) testovat co je ve stringu, (příprava na rozebrání, stringu displeje). Tohle snad nějak chodí.
Je to strašný, metoda pokus omyl, jsem zvědavej, kolikrát ještě Mini Pro půjde nahrát...
Dnes jsem se bavil s jedním programistou, jak se to naučit. Řekl mi, "To se musíš než budeš chtít dělat něco v Arduinu nejdřív pořádně naučit C-čko a to se nejlíp učí pokud umíš dobře Paskal". No jestli to je opravdu jak říká, tak na to kašlu, na světě jsou důležitější a zábavnější věci. :(
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 18:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ja bych to nevidel tak cerne. V soucasne dobe se da spousta veci naprogramovat tak ze to poskladas z toho co najdes na netu :-)

Je teda pravda ze ja sel postupem Pascal > C++ > C (systemovy drivery pro windows) > C# (mobilni apps) :-D

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 19:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
hele uplne trapnej dotaz ale jak presne mas napajeni-zeme ?

Zeme mas propojene, 5V jde z TU do Jetiboxu, Arduino je napajene z USBcka ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 21:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5500
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Země propojený vše mezi sebou, +5V jsem zkoušel Mini Pro napájený ze strany USB, tak ze strany TU. Jen +5V pro převodník bylo vždy ze strany USB, (vyhnutý pin +5V mezi Mini Pro a převodníkem). Oboje stejný chování.
To "vymazání stringu" Tě něco nenapadá?
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 6:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
string = "" by melo normalne fungovat

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 9:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5500
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Když ho po vypsání znovu nadefinuju String dataJeti =("") nebo String dataJeti=( " 34 mezer ") tak v 1. případě se další paket načte za předchozí a ve 2. případě se za předchozí zapíše 34 mezer a za mezery se zase načte další paket.
Asi se na to slavný Arduino vykašlu a napíšu to v A51 pro Silabs. Za tu dobu, co se s tím matlám bych už měl půlku hotovou a na rozdíl od tohodle bych věděl, co dělám. Na HW emulátoru bych i přesně věděl, co se v tom kde děje.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 9:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
kdyz napises

dataJeti ="";

tak to nevymaze ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5500
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Jo vymaže, měl jsem to blbě, definoval jsem znova celej string a to nechodilo. Nojo, ale to je jen jeden z miliónu dalších problémů, co kolem toho řeším. Teď jsem to sice dostal do stavu, co to už vypisuje na serial monitor co chci ale co dělám a proč netuším. :oops:
Teď třeba vůbec nevím, jak ze stringu do proměnný vydolovat znak abych s tím mohl něco dál dělat, viz ten pokus na konci zpracujdata...
Už toho mám plný zuby, kdyby se někdo našel, kdo by to za odměnu napsal, vůbec bych se nezlobil. Jenže bez tý telemetrie poskládaný a zapnutý na stole to nejde odzkoušet. Ti dva místní kluci, co jsem zkoušel, to buď až zas tak neumí, nebo se jim do toho teď v létě nechce. Zvláštní taky je, že kluci z třeťáku elektro průmyslovky ve škole o Arduinu ani neslyšeli. Učí se pry jen Pascal a C bydou mí snad ve čtvrťáku.
Jirka


Přílohy:
serial_monitor.png
serial_monitor.png [ 217.85 KiB | Zobrazeno 334 krát ]
JetiboxB2.zip [8.54 KiB]
2 krát
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 12:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
nebyl by nekde v baziku jetibox profi ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 14:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5500
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Amper píše:
nebyl by nekde v baziku jetibox profi ?

Proč? Copak by uměl žvanit s neEX TU?
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 14:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
urcite umi zvanit s NeEx TU a NeEx RX pri pouziti EX sond (vcetne zaznamu do logu a zobrazeni 4 hodnot na displayi)

A myslim ze umi zvanit i pri pouziti non Ex sondy

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 14:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pristi tyden bych ti to byl schopen overit, mam tu vsechno - TU, RX i non EX modrou MUI sondu. A pripojeny Profibox

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 14:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5500
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Kromě TU mám vše EX. Ale 4,3 tausen za Profi nedám, za ty prachy je mi žvanění telemetrie víš u čeho...
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.07.2017 15:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4669
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
to je me jasne, proto jsem psal aby jsi se podival zda to nekdo neprodava. Kdybych si nenechaval MC-22 pro decka tak bych ti ho klidne strelil. Podle mne dost lidi preslo na DC/DS-16/24 a mozna by se nejaky nasel za rozumnou cenu

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz