Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 24.06.2017 15:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4667
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
no, nejnovejsi DC-16 umi vykecat libovolny text :-)

To DFPlayer nezvladne ale je fakt ze treba pro hlaseni hodnot po desitkach / stovkach se to da nejak poskladat. Ale nahravat by se me to teda nechtelo :-D

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 24.06.2017 16:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5493
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Napíšeš texty a převedeš to na Julii či jinou babu. :mrgreen: Na čísla to nebude tak hrozný, senzor s číslem na nejvíc řádů je asi otáčkoměr MRPM, když povolíš 0 až 99999 ot/min tak to máš 50 souborů Mp3. Už jsem zkoušel na DFplayeru jak zahraje " Napětí nejslabšího článku 1234.56 Voltů" složenýho z 11 souborů MP3 a je to celkem poslouchatelný. (Napětí nejslabšího článku,_, tisíc, dvěstě, třicet, čtyři, celých, padesát, šest,_, voltů). No a když vemeš běžný senzory, tak mě jako letadláka zajímá MRPM, MULi 6, MUI 150, a MT300. Kámoše větroňáře, kterej mi půjčí další senzory, MAIti a Mvario. Ostatní jsou pro nás pasé. Ale dalo by se to případně doplnit. Nojo, to bude boj. Ale dělal jsem už šílenější věci, v roce 1988 jsem naprogramoval v ASM Z80 pro CP/M ukládání a čtení souborů na půlcoulovou magnetickou pásku oboustraně kompatibilní s velkým sálovým počítačem EC1033. Rok práce, zdrojáky kolem 350 kilobyte textu, vše od základní vrstvy ovládání HW přes časování, převody Ascii na Ebdic a naopak včetně souborových záležitostí. :) Jenže tenkrát mladá, ničím nezatížená hlava. :wink:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.06.2017 20:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5493
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Ampére, tak jsem ten Tvůj projekt nacpal do Pro Mini. Po resetu to na PC serial monitor vypsalo něco jako init jetibox, přenosovka 56200 a Ready. Dál se nic nedělo. Jetibox jsem připojenej neměl. Pokud ho připojím, bude se něco, případně co, se dít? Já že bych třeba trochu získal představu, co to vyvádí až se tím budu prohrabávat. :)
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.06.2017 12:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4667
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pokud to pripojis k jetiboxu jako senzor tak to mozna neco vybleje do textu :-) Ale tim to zvadne protoze zdroj dat je telemetrie MavLink formatu.

Pro tvuj ucel nepotrebujes cely projekt protoze budes implementovat druhou stranu. Ale pokud dostanes text na display jetiboxu tak aspon budes vedet ze je v poradku casovani

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.06.2017 17:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5493
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Hmm, na displeji Jetiboxu nic. S Jetiboxem by to mělo komunikovat 9600? Těch 52600 je s Mav?
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.06.2017 18:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4667
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ano, s jetiboxem by to melo jit pres 9600 softserial s odporem. HW port je pro mavlink ale nemam to ted v hlave uplne presne a nevim co se deje kdyz to nema mavlink signal, je mozne ze to nekde haltne

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.06.2017 7:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4667
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Celerone jak jsi na tom ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.06.2017 14:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5493
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
No jak? Blbě. :( Seznamuju se pomalu s programováním na příkladech na který mám HW, co byly třeba v RC modelech nebo třeba tady, či jinde na netu a čekám, na Tebe. :mrgreen:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 14:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4667
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
tak jsem nasel chvilku a mam rozporuplne zavery :-) Vypada to jako kdyby starej TU modul neposilal na vystup data ale je mozne ze ocekava nejakou reakci od jetiboxu a to ten muj reader nedela.

V kazdem pripade :

- v priloze je zdrojak ktery by mel jit zkompilovat (Arduino 1.8.2) a nasledne zacit sypat na seriovou konzolu to co precte z jetiboxu
- signal duplexu je pin 9
- ja to zkousel na malem arduinu s Mega32U4 ale melo by to chodit i na 16Mhz 328cce

Na konzoli to vypisuje hexa znaku plus 1/0 9 bitu

Kdyz to zkousim na starem TU modulu (neni aktualizovany, ani nevim zda by sel, musim zkusit) a starym prijimaci tak me jde na vystup pouze textovy protokol a to s merezerama. Dokonce ani alarmy jsem zadne nevidel presto ze vysilac pipa. Ale jak rikam - ten TU je tak stary ze mozna ocekava uplne starou sifrovanou komunikaci a nepousti ven nic jineho nez display veci. Jetibox profi ma vlastni priposlech takze to je mozna ten duvod. Ten muj modul treba neumi pipat morseovkou ruzne alarmy. Proste pokud se neco deje tak jen tupe pipa ale nerika co se deje.

Zkus zda ti to bude ukazovat nejaky data a posli kus dat.


Přílohy:
jetibox.zip [8.03 KiB]
6 krát

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 14:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4667
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jedna vec - nejlepsi by bylo to pripojit soucasne s jetiboxem aby jsi videl co se deje a mohl prochazet menu. Na konzoly by to vlastne melo psat kopie toho co vidis na displayi

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 19:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5493
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Ó, ty jsi hvězda, díky!
Ale nepotěším Tě, chová se to podivně. :wink: Sériovej monitor sice chrlí hromady hexadat, mezeru a 1/0 devátýho bitu jak jsi psal ale Jetibox je nějak částečně kouslej, nereaguje na žádný tlačítka. Ale kupodivu před připojením Arduina nastavený zobrazení na displeji se mění. Jakmile odpojím pin 9, tak hned tlačítka jdou. Není to nějakej úrovňovej problém? Arduino je 5V, podle oscila mají data jen 3,2V a za každým paketem dlouhým 60 mS je pulz cca 8mS do 3,5V. Divný je, jak to může ovlivňovat vstup? Pokud totiž připojím a nebo odpojím pin 9, tak se úrovně vůbec nezmění. Zkusil jsem dát do série na pin 9 různý odpory, 1k, 4k7, 10k, stále nic. Až teprve s 12k začaly tlačítka nahodile chodit. :roll: S 15k to je už spolehlivý.
Tady je kus sekvence, co to zobrazilo:
Kód:
20 23 33 32 7D 20 20 20 31 34 6D 41 68 20 30 2E 30 41 20 FF F0 FE 31 20 55 6C 6F 77 3D 20 34 2E 31 35 56 20 23 33 32 7D 20 20 20 31 34 6D 41 68 20 30 2E 30 41 20 FF F0 FE 31 20 55 6C 6F 77 3D 20 34 2E 31 35 56 20 23 33 32 7D 20 20 20 31 34 6D 41 68 FF


Což je:
_#32}___14mAh_0.0A_???1_Ulow=_4.15V_#32 atd stále dokola

Na displeji Jetiboxu je nyní když to píšu (podtržítko je mezera):
1_Ulow=_4.15V_#3
2}___22mAh_0.1A

(ten proud problikával mezi 0.0 až 0.2A)

Zatím veliké díky, opis displeje tedy jde, naděje stoupají. Zkusím si to upravit aby to psalo ještě ASCII a pak výpis nějak zformátovat podle popisu telemetrie. To znamená chytat 32 znaků od 0FEH do bufferu a tam to znakově rozebrat a přiřadit hlášky a přepočítat řády čísel a z toho udělat výběr souborů na DFPlayeru.
Ještě zkusím zachytávání upravit na odchyceni alarmový sekvence jestli to bude chodit. Myslíš, že alarmy ze senzorů jsou totožný s alarmama RX a TX?

Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 20:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4667
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
je mozne ze to nejak blokuje Tx z boxu protoze to zmrsi urovne. Udelal jsem to fakt jen na rychlo, nevim ted ani jak mam nastaveny presne ten port.

ad tx/rx vs senzory - ono to prave vypada ze to sype jen stara tj. textova data a nikoliv EX data ze senzoru. Ale RCDroidBox to umi takze je mozne ze to je TUckem.

Jaky mas ty ?

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 20:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5493
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Jo ještě dotaz, nyní poslaná SoftwareSerial02 je stejná jako v Tvým Mav2Duplexu na Github?
TU je Hitec krabičkovej modul a je nonEx. V telemetrii TX je jen výrobní číslo a to asi nic neřekne 42320 19361. REX7 je EX2 a číslo 43794 21729. Jestli je v tom něco zkódovaný netuším.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.07.2017 22:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4667
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Není, je to nova verze která zabira méně pameti,slape na u4,328,Tiny85 a umí cist i 9 bit. To je důležité protože to jednoznacne identifikuje start paletu.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 13:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5493
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Ampére, není problém v tom, že RX a TX pro Jeti definuješ na stajným pinu 9?
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz