Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 21.06.2017 18:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:
Ten CW dekodér bude horší. :roll:
Jirka


Telemetrie :-)

V mem projektu https://github.com/DevFor8/Mav2Duplex najdes SoftwareSerialO2 coz je soft serial ktery umi spravny port pro jeti. Ten pouzijes na cteni. Ten jeti senzor co tam je ty nepotrebujes.

Vzhledem k tomu ze chces pouze RX a nebudes nic posilat tak nepotrebujes ani odpor a staci ti jen poslouchat na RX pinu.


Protokol alarmu je easy :
Protokol Alarmu 0x7E 0x92 0x23 0x59

0x7E - oddělovače
0x92 - definice délka (2)
0x23 - zvuková signalizace s upozorňovacím tónem , 0x22 je bez tonu
0x59 - ASCII znak „Y“ -> signalizace morseovkou od A..Y

9bit muzes ignorovat, je to stavovka kterou nepotrebujes. Muzes se podivat do toho zdrojaku jak ctu z jetiserial data pro menu. Detailni popis je tady

http://www.jetimodel.com/en/Telemetry-Protocol/

Takze to bude inicializace portu O2, a cteni z nej ve smycce. Kdyz dostanes 0x7E 0x92 (alarm by mel mit vzdy 2 byty) tak vis ze dalsi dva jsou alarm. Brutal brnkacka. Pokud bude nejaky problem (je to nacasovane na 328/16Mhz) tak dej vedet, muzu ti dat novejsi verzi SSO2 ktera slape na AtTiny82,328 i AtMega32U4 a zere vyrazne mene pameti nez ta co je public.

Dej tomu hodinu, myslim ze vic casu to nezabere

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 21.06.2017 21:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Amper píše:
Dej tomu hodinu, myslim ze vic casu to nezabere


Ty si snad ze mě děláš srandu. :roll: Já bojuju se základama a ty mě předložíš takovýhle monstrum. Jen chvíli jsem do toho koukal a absolutně netuším, vo co go. Jenom to rozhejbání DFPlayeru mě trvalo celý odpoledne a to má pár řádků. A navíc, od začátku píšu, že to je stará nonEX telemetrie, takže kdoví, jestli to bude stejný.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.06.2017 6:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
bude, alarmy jsou furt stejny. Na jakym to mas procaku ? Mozna (ale fakt nic neslibuju) na to chvilku najdu

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.06.2017 12:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Mini Pro 328/16.
Mezitím jsem se snad naučil a rozhejbal 2*16 LCD a CW dekodér mi na něj píše úvodní hlášku. Bohužel, mám jen jeden elektretovej mikrofon a ještě k tomu třípin z přeloučskýho Kondora a nikde nemůžu nalýzt označení noh a zda to musí mít oddělovací kondík a odpor do plusu. Hodil jsem dotaz na Bastlírnu, snad si někdo vzpomene.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.06.2017 12:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7903
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Zkus tohle: http://ok1ike.c-a-v.com/soubory/elektret_mike.htm U toho 3-vývodového by mělo být všechno uvnitř vložky, takže připojíš jen kostru, napájení a prostřední na vstup zesilovače.

Edit: Tady máš celé schéma Condor: http://radiojournal.cz/schemata/km304.pdf


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.06.2017 19:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak CW dekodér na reálnou morseovku z tohodlenc translátoru chodí. Je s tím trochu práce nastavit ideální citlivost, kmitočet a šířku pásma digitální filtrace ale pak to jede jak z praku. Nad 35 znaků/min se mu ale už nechce. Je ještě otázka, jak se to bude chovat na obdélník, co leze z Jetiboxu. Tenhle translátor dává čistej sínus.
Teď vyházet LCD displej, zrušit kontrolní výpis morse značek na PC serial monitoru a místo něj poslat dekódovanej text do PC.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.06.2017 17:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak LCD vykuchanej, zdekódovaný znaky po sériový lajně do PC choděj. Jenže jsem narazil na problém. Po spuštění dekodéru se asi první 3-4 znaky dekódují špatně. Je to tím, že se filtry dekodéru adaptují na Farnsworth speed morseovky. Prostě něco jako frekvenční závěs v elektronice. Je to udělaný na příjem různou rychlostí, každej operátor na pásmu má svůj "rukopis" tedy i rychlost.
Ozval se mi člověk, co to taky realizoval a stejnej problém, první 3 znaky špatně ale pak téměř blbovzdorný.
Nojo, jenže Jeti dává při alarmu jen jedno písmeno a pak nic. To by znamenalo rozebrat funkci adaptace Goertzel algoritmu kde se ta rychlost detekuje a dorazit tam natvrdo hodnotu rychlosti jakou pípá Jeti. Ještě to zkusím... S kmitočtem pípání Jeti problém není, dá se nastavit jako Mux2.
Já snad budu muset Ampére doufat, že se do tý telemetrie pustíš, jak jsi naznačoval. :lol:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.06.2017 17:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
dodelavam novou copteru kde bude prevodnik z Mav na Duplex a chci to aktualizovat. Takze mas sanci ze to splachnu s tim.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.06.2017 18:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Trochu jsem si četl v tý telemetrii Jeti a je tam divná věc. Tvrdí, že před každým alarmovým morse znakem o kmitočtu Mux2 je signální oznámení alarmu kmitočtu Mux1. To je nějaký divný, když mě řve alarm podpětí článku znak S a nebo nadproud motoru znak O, tak tam žádný pípání Mux1 není. Píšou, že se dá vypnout nastavením Mux1 na 0 ale já ho mám na 2500Hz a Mux2 (pro morse) na 1700Hz.
Přenáší to taky telemetrie, nebo to přidává Jetibox když přijde z telemetrie alarm?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.06.2017 18:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
nerozumim jazyku tveho kmene :-) ale telemetrie ma moznost prenest znak i bez zvuku

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.06.2017 23:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak znovu a lépe. http://www.jetimodel.com/cs/Nevyrabene-produkty/JETI-Duplex-Tx-moduly-prvni-generace/ Tx modules manuál, začátek strany 7.
Ten upozorňovací tón MX1 přenáší telemetrie z senzoru telemetrie před znakem alarmu a nebo to vygeneruje Jetibox když mu přijde alarm?
Jirka

Edit: jo, už jsem to našel, 0x23 nebo 0x22 v třetím byte Alarmu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.06.2017 6:00 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 113
Bydliště: PRAHA
ale tony nevidava jetibox ale vysilacovi modul


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.06.2017 11:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Jasně, Tx modul dostává příkazy jak má pípat z protokolu Jetiboxu.

Ampére, kam máš tu svoji telemetrii do Jetiboxu připojenou, jako Y odbočku na kabelu do TX modulu a nebo do horního konektoru vedle displeje?
Rozumím tomu správně, že po úpravě a doplnění toho, co jsi napsal ( vyházení komunikace kolem MAV a pod) by to mohlo umět žvanit kromě TX, RX a MX alarmů i údaje ze senzorů aktuálně zobrazených na displeji Jetiboxu? Pokud jo, já se to programování ve Wiringu snad začnu intenzívně učit. Sice jsem zblblej asi z pěti předchozích asemblérů (I48, I51, MC68, I80, Z80) a hlava stará, líná a děravá ale asi by mě to mohlo ještě začít bavit. :)

Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.06.2017 12:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4677
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Jakej mas Jetibox ?

Jinak by to melo byt napojene Rxem (a Tx by nebyl pouzit) na signalovy drat mezi jetiboxem a TU modulem. Wiring neni jazyk :-) Jazyk je C++, Wiring je takovej specializovanej preprocesor ktery ti tam doplni ruzny includy atd.... aby ten kod v PDE/INO nevypadal tak slozite.

Vyhoda je v tom ze pro to najdes hafo prikladu a existujiciho kodu.


Jinak k tve otazce - nevim co presne myslis ale mel by jsi byt schopen cist alarmy, textovou telemetrii (videl by jsi to same co je na displayi boxu) ale i Ex telemetrii pokud by jsi mel Ex sondy. Pro to aby ti to povidalo texty a hodnoty by jsi potreboval nejaky Text-To-Speach modul

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.06.2017 12:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Na ty hlášky přeci mám DFPlayer. :lol: Hlášky nakecáš jako jednotlivý MP3 nebo WAW na SDHC kartu, co je v něm strčená. Umí to přímo adresovat přehrání 65535 souborů, na skládání vět, slov, čísel, (řádů čísel), takže je možný nacpat na kartu co tě napadne a to primitivně s číslem jako název adresáře či souboru. Takže jednoduše adresovatelný podle toho, co se vypreparuje z telemetrie.
Nojo, začíná to být zajímavý, právě jsi potvrdil, že by 20 let starej Prism7 mohl žvanit telemetrii jako nejnovější DC16. :mrgreen:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz