Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 05.07.2017 21:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Prošel jsem pár bazarů a Profibox nikde.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 07.07.2017 22:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Ampére, dva dotazy:
1/Příjem Arduina po sériový lince probíhá po znacích do bufferu 64 znaků zcela časově nezávisle na tom, co se děje ve smyčce Loop? Nebo tam jsou nějaký omezení? Předpokládám, že pak přes available kontroluješ jestli je v bufferu něco přijmutýho a pak to můžeš zpracovat. Jak je to ale u Software Serial? Stejný včetně 64 znaků bufferu? A jak je to s časovačema pro sériovou lajnu? Pro serial (UART) je jestli tomu správně rozumím interní tedy u Mini není použit ani jeden z dvojce osmibitů ani šestnáctibit. Ale jak je to u Software Serial? Používá některý ze jmenovaných?
2/Když potřebuju udělat nějakou časovou ústřednu se základem 1 sekunda, přesnost plus mínus autobus, tak mě napadá udělat to následovně. V Setup uložit obsah Milits, vynulovat proměnou Sekunda a pak v smyčce Loop vždy načíst milits, odečíst od něho uložený milits a pokud bude rozdíl 1000 a více, tak přičíst v proměnný Sekunda a uložit milits pro příště. Pokud bude míň než 1000 tak nic nedělat.
Nebo to jde nějak jednodušejc? A jak to případně řešit, pokud bych chtěl sekundu přesně navázáním třeba na oscilátor? Není mě totiž jasné, který časovač se při překladu v IDE přiřazuje k čemu.
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 08.07.2017 8:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4676
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Jsem z mobilu take nemuzu over it zdrojaky ale softserial pousti cteni pres preruseni a pak delayem odcasuje/nacte prislusne bity

Takze se to cte jakoby na pozadi a na loopu nezalezi pokud ho nebloknes s vyplejma prerusenima

Ad casovace - pokud to nepotrrbujes extra presne tak to vem pres Millis. Ja tak casuju 20ms pauzy pro odpoved a je to v pohode. Pro 1s to bude dostatecne.

Timery by jsi mohl pouzit ale je jich malo a mohl by jsi rozbit treba prave Millis funkci.

Pěkný popis timeru je zde https://arduino-info.wikispaces.com/Timers-Arduino a v library najdeš treba SimpleTimer coz je knihovna která pracuje s millis ale umoznuje to o neco citelneji nez spoustou ifu

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 08.07.2017 16:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5506
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Hmm, tak samý pozitíva, chodí to jak jsem doufal. :) Pokud by to bylo jinak, tak by to bylo o dost složitější.
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz