Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 25.02.2017 7:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2009
Příspěvky: 520
Zdravím, nemáte tu někdo zkušenosti se zobrazením dat Frsky telemetrie na vysílači s OpenTX. Základní frame 7E FE A1 A2 RSSiTX RSSiRX .... 7E je mi jasný a funguje mi to. Zajímá mě frame s user daty 7E FD......7E.
Potřeboval bych nějaký příklad, jak má tento frame vypadat pro odeslání hodnoty z nějakého senzoru, třeba otáčky, napětí článků atd. Nemusí to být 100% Frsky kompatibilní, neposílám ta data přes Frsky přijímač, jen aby to OpexTX zobrazil. Co jsem zatím zjistil, je to dost komplikované, data z Hubu jdou v přijímači do bufferu, ze kterého se opět berou a odesílají ve frame s user daty, ale o to mi až tak nejde, jen o ten konec - telemetrický vstup OpenTX vysílače.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 25.02.2017 9:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4668
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
uz je to dlouho co jsem na to lehce koukal ale pokud se nepletu tak format dat pro telemetry hub je jiny nez sport. Telemetry hub nepodporuje custom IDcka ale sPort by je podporovat mel.

Pokud ti jde o posilani vlastnich dat tak bych doporucil emulovat FRSky UART-AB.

Jinak funkcni knihovna pro sport je tady https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... nfigurable a pak se da najit ve zdrojich CleanFlightu a ArduCopteru. Ale nevim zda tam bude to co chces, vetsina veci proste posila data pod IDckama ktere pouziva FrSky u svych senzoru.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 25.02.2017 11:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2009
Příspěvky: 520
V zásadě mě nezajímá S port ani Frsky. Data přenáším na 433MHz a potřebuju je jen zobrazit na displeji OpenTX vysílače v podporovaném telemetrickém formátu. Mám tam režim Frsky. Bez problémů se mi zobrazí ty čtyři základní hodnoty - A1,A2,2xRSSi. Ty se přenáší rozumně v jednom frame. Ale ty další Hubové hodnoty, to je neskutečný datový zmatek. Data z hubu přicházejí asynchronně do buferu, ze kterého se berou a cpou do datových rámců, kde se vždy přenáší 6bytů jak jdou za sebou. Ale né vždy, když je buffer prázdný, nejsou tam nuly ale nejspíš něco náhodného. Rámec je 7E, FD, počet platných bytů (max 6), nějaké počítatadlo, 6 datových bytů a zase 7E. Celé to vypadá jako dodatečně dodělaný bastl. To emulovat nechci, potřebuju to nějak rozumně zasynchronizovat. Posílat data k jednoumu senzoru v jednom rámci atd. Ale samozřejmě tak, aby to ten vysílač vzal a zobrazil. Tak jenom, jestli si s tím někdo už dřív nehrál. Jinak to budu muset zkusit.

S port vůbec nepřipadá v úvahu, ten má přenosovou rychlost 57kb/s. Já udělám maximálně 9600 a vzduchem jen 5000. A taky by to znamenalo začínat znovu od začátku. Díval jsem se i na protokol Jeti, ale ten je ještě složitější a obousměrný. Měnit kód OpenTX nechci, to bych neodladil do soudného dne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 25.02.2017 11:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2009
Příspěvky: 520
A to ještě nevím, jak je to s nahrazováním 7E, 7D ve frame user data. Jestli se dělá jako ve frame základních dat, nebo se nechává a program se řídí počtem bytů v třetím bytu frame a 7E v těchto místech prostě ignoruje. Ono se už předtím nahrazuje 5E, což je identifikátor hubových dat. Celé je to vlastně kódované dvakrát.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 25.02.2017 18:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4668
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
seknul bych tam jedno Arduino. To veme tvoje data, ulozi k sobe do pameti a bude sypat do S.Portu. Tim padem muzes pouzit Arduino kod pro FRSky sondy a melo by to slapat. Doplnis jen to cteni z tvych 433

Rychlost pak neni problem. Proste se to bude aktualizovat pomaleji. Sam jsem udelal konverzi telemetrie z 57.6 do 9600 Jeti a zadnej problem. Proste se to ulozi v tom arduinu mini a sype se to jak to jde.

Jeti protokol je v pohode, zrovna aktualizuju svoje knihovny ale nejsem si jisty zda existuje nejaka verze OpenTx ktera ho umi cist a zobrazovat. Mluvim ted o telemetricke protokolu na 9600, ne tom nove EX BUS (ten jsem jeste nezkoumal, telemetrie me staci)

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.02.2017 8:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2009
Příspěvky: 520
Taky by to šlo, to Arduino tam dokonce už mám. Ale zatím porřebuju jen otáčkoměr, možná GPS, ale to má smysl spíš logovat, na displeji je dost k ničemu. Nejdřív to zkusím přes ten starý protokol, pokud by to nešlo, budu uvažovat o dalším. Nebo zůstanu u těch základních hodnot, asi by stačily. Na elektro napětí a proud, na spalovák napětí přijímače a otáčky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 26.02.2017 13:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4668
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ono je tech "starych" hodnot pomerne dost. Vejde se tam clovek aj s copterou a tam se posila kazda blbost.

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz