Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spínání FET pomocí PIC24
PříspěvekNapsal: čtv 19.01.2017 14:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2003
Příspěvky: 300
Takže jsem něco zkusil. Reset přesně podle datasheetu neudělám, protože bych musel nějak řezat spoj. Doplnil jsem tedy rezistor 10k o 100nF kondík a R2 100-470R jsem vynechal. To nepomohlo. Blokovací kondenzátor 100nF jsem zkoušel včera, ale napájel jsem jen nyní blíže vývodům, není to optimální, ale vzdálenost je cca 3mm od uP. Bohužel také to nepomohlo. Diodu do série s stabilizátorem nedám, opět bych musel řezat spoj. Na vstup jsem přidal 10uF, také nepomohlo. Co již problém řešilo bylo použití 470uF. Drobný problém je, že 470uF je asi 3x větší než celá deska do fajky a asi 5x než do káčka. Jako poslední jsem dal kondík mezi gate a source. 100nF nic, 1uF nic a pomohlo 10uF. Bohužel nemám osciloskop abych změřil jak rychle to nabíhá, ale bez měření nejsem schopný pozorovat rozdíl v rychlosti spínání.

Takže chyba bude všude, to je jasné. Ale 470uF kond prostě nejde velikostně použít, takže tam dám 10uF a více co bude normálně dostupné ve velikost 0603-0805 a kondík mezi G a S. Chtělo by to doplnit ještě odpor do série s G, ale to na stávající desce bohužel nejde.

Edit: Vypadá to, že by stačil i 100uF kond na vstupu


Naposledy upravil Skorpion dne čtv 19.01.2017 14:57, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínání FET pomocí PIC24
PříspěvekNapsal: čtv 19.01.2017 14:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2005
Příspěvky: 2376
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Trochu na okraj tématu k čemu je to vhodné? A jakou funkci tam má procák? Předpokládám že je tam k zapínání palubní elektroniky, to mi tak nějak nepřijde jako uplně bezpečné řešení.

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínání FET pomocí PIC24
PříspěvekNapsal: čtv 19.01.2017 15:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Arcicorsa píše:
Ovšem ten nijak neřeší jeho problém... Má to napájené ze společného zdroje...

Ale nepriamo by riešil - opto výstup má tak veľký odpor, v porovnaní s tým N-fetom T2 asi niekoľko rádov, že nábeh je výrazne pomalší..

Ten 10uF kondík, dával si na gate T2?
Lebo u T1 (výkonového) je už neskoro, teda ak je tam T2 natvrdo bez rezistoru.. Rezistor medzi procík a gate T2 (spolu s nejakým kondíkom) alebo aspoň pred ten T1, sa Ti nedá pridať?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínání FET pomocí PIC24
PříspěvekNapsal: čtv 19.01.2017 15:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Skorpion píše:
..Edit: Vypadá to, že by stačil i 100uF kond na vstupu

A čo tak feritové jadierko LEN na červený samostatný káblik výstupu na servo? To by ale bolo "na hulváta".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínání FET pomocí PIC24
PříspěvekNapsal: čtv 19.01.2017 15:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2003
Příspěvky: 300
Vhodné to je více než dost, je to magnetický spínač. Mám to všude, jenže vždy to bylo jen s X8, takže nebyl problém, nyní tam X8 nebylo a problém je na světě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínání FET pomocí PIC24
PříspěvekNapsal: čtv 19.01.2017 15:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.10.2003
Příspěvky: 300
Vše jsem dal na T2 a funguje to. Asi by stačil i kond 1uF (v kombinaci s větším na vstupu stabilizátoru), ale to můžu zkoušet až bude čas. Ten kond na T2 se dá koník 0603ka přímo na vývody SOT23ky a pasuje to perfektně.
Externí kond 47uF jsem připojit na servokonektor přijímače a šlapalo to také, to jsem věděl už včera, ale to mi přišlo dost na hulváta.
Nyní odpor mezi uP a G už nedám,není tam místo, dost jsem šetřil. To byl i důvod, proč jsem tam nedával na reset doporučené zapojení a ani ten blokovací kond. V době, kdy jsem to navrhoval jsem jiné serva než X8 neměl a fungovalo to v pohodě.
Ještě jednou díky všem za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz