Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 19:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 27.8.2015
Příspěvky: 50
Bydliště: Zvolen
Ahojte, chcel by som si vyrobiť regulátor na jednosmerný motor do autíčka. Ako ovládanie som chcel použiť buď nejaký atmel (lebo mám naň doma programátor), alebo PICAXE. Viete poslať nejakú schému zapojenia, alebo aj celé projekty? Ide mi o to ako tam zapojiť tranzistory, lebo to nejako nedokážem vymyslieť. Regulátor bol na motore pôvodne 40 A, a chcem to na 7-12 V, takže kvôli prúdu asi 2 ks paralelne zapojených tranzistorov (dajú sa vôbec paralelne zapájať? ). A aké tranzistory teda použiť?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 20:14 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.6.2008
Příspěvky: 69
Bydliště: Janovická lhota
http://leitilibu37.soup.io/post/3865311 ... -brushless
http://www.designsoft.com.au/ahome/rc/PIC-ESC/ESC.html


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 21:04 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 27.8.2015
Příspěvky: 50
Bydliště: Zvolen
Ten prvý je ale striedavý, nie? A ten druhý je do lietadla? :) A okrem toho je s PICom...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 21:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Nebylo by v tomto případě lepší si ten regulátor koupit? Nechci tě podceňovat, ale bez znalosti principu takového zapojení by ses do toho nejspíš neměl pouštět. Stavět něco jen podle toho, jaký máš programátor je, podle mě, taková trošku krkolomná cesta.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2009
Příspěvky: 520
Tady je vývojová deska s Picaxe ro ss regl i s programy, z toho se dá vyjít. I když na 40A to bude potřeba dost přizpůsobit. Já podle toho dělal dvojitý regl pro tank.

http://www.hobbyrobot.cz/wp-content/uploads/PXM1001.pdf


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 21:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16022
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
marcel3032 píše:
... okrem toho je s PICom...

A co je PICAXE? Převlečený PIC ... 8)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 21:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 27.8.2015
Příspěvky: 50
Bydliště: Zvolen
jyrry píše:
A co je PICAXE? Převlečený PIC ... 8)

No, hej... ale PICAXE je nejako upravené, nie? Dá sa Z PIC vyrobiť picaxe?
JosefSvejk píše:
Nebylo by v tomto případě lepší si ten regulátor koupit? Nechci tě podceňovat, ale bez znalosti principu takového zapojení by ses do toho nejspíš neměl pouštět. Stavět něco jen podle toho, jaký máš programátor je, podle mě, taková trošku krkolomná cesta.

Hej... ale rátam s tým, že sa pri tom niečo naučím... 8) je to možno krkolomná cesta ale... koľko stojí programátor na PIC?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 21:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16022
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
marcel3032 píše:
... koľko stojí programátor na PIC?

http://www.ebay.com/itm/2016-New-PICkit ... 1523565021
třeba...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 21:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 27.8.2015
Příspěvky: 50
Bydliště: Zvolen
20$ je dosť, napr. ten na atmely stál 4$ :roll:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 22:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16022
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tak si najdi za 3USD...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 22:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 27.8.2015
Příspěvky: 50
Bydliště: Zvolen
Tak som našiel aj nejaký za 7 $ ale vie by sa mi to páčilo s atmelom alebo s picaxom :|


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 0:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 372
Co tohle?
Kód:
www.belza.cz/digital/jdm.htm

Tímto tu PICku z druhého návodu taky naprogramuješ a náklady jsou okolo 50kč. Akorát mám dojem, že v případě 12F6xx byla potřeba menší úprava - zkusím dohledat.

EDIT: Tohle by mělo být ono:
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 5:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16022
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
c3cilka píše:
belza píše:
Nedoporučuji ke stavbě - nepodařilo se mi ho spolehlivě rozchodit.

A mně taky ne, zkoušel jsem podobných programátorů několik a skončil jsem u toho PICKitu, opravdu funguje.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 9:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 347
Bydliště: Brno
Vyroba takove veci, ktera se da poridit do 100,- je ztrata penez a casu. Nicmene lide jsou ruzni ... a tak treba tohleto vypada nadejne, anebo co tak se zeptat strycka Googla?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 12:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 372
jyrry píše:
A mně taky ne, zkoušel jsem podobných programátorů několik a skončil jsem u toho PICKitu, opravdu funguje.

No není to zrovna programátor na učení, ale když se bavíme o jednorázovém použití... Já si tímto zachránil svůj programátor, když jsem si v něm nedopatřením smazal zavaděč u PIC(18F4550) a nikdo v okolí mi nebyl schopen pomoci. Součástky jsem měl na JDM nakoupené už několik let předtím, když jsem o PIC teprve projevoval zájem a nechtělo se mi do programátoru moc investovat.(nakonec, než jsem se rozhoupal k nějakým hrátkám, jsem si pořídil ICD a JDM byl do toho "nedopatření" jen pár součástek v pytlíku)

A to to bylo vše rychle sdrátované na nepájivém poli a během chvilky jsem měl naprogramováno. :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz