Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2015 6:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1098
Bydliště: Šternberk, ČR
FrSky Smart Port telemetrie specifikace protokolu

Je nekde na webu specifikace FrSky smatrport protokolu? Jeho HW specifikace je dost jednoducha, jedna se o UART s invertovanymi logickymi urovnemi a spojenym Tx a RX sbernice je tedy jednovodicova (kdyz nepocitam zem) a neduplexni a nema ani HW rizeni sdileni media takze kolize v komunikaci musi resit SW. To je vse k me analize HW zbernice. Snad sem nekecal...

Je tedy nekde na webu SW specifikace smatrportu? Predpokladam ze komunikace bude silne podobna komunikaci na sbernini I2C mozna jeste blize k 1Wire ale stou jsem nikdy nedelal.

Neco malo sem nasel, ale nic komplexniho ceho by se dalo chytnout.



Proc to shanim?:
Uz druhym rokem nabijim 4S40Ah LiFePo4 akumulator asi 70W solarnim panelem nabijeni ukoncuji jen pasivni balancery pripojeny k jednotlivim clankum.
Napadlo me pripojit k memu solarnimu systemu 2 40A FrSky cidla a cidlo napeti clanku muzu je spojit s Arduinem a zobrazovat odebranou a dodanou solarni energii na displeji a o rizeni nabiti a podbiti by uz nehlidal jen LIPO pipak a pasivni balancery.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2015 12:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
Můžeš začít třeba zde http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 43&page=94 ... Ovšem osobně bych použil nějaký běžný snímač proudu s hallovou sondou za pár šupů a ten bych připojil k Arduinu než se pachtit s integrací SmartPort..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2015 13:58 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
SmartPort protokol je neverejny, tak stejne jako schemata a jine protokoly.
Arduino je asi nejlepsi reseni.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2015 15:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1098
Bydliště: Šternberk, ČR
Jak by jsi meril napeti jednotlivych clancich kdyz ADC v Atmel AVR pokud vim nemaji diferencialni vstupy?

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2015 15:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 716
Bydliště: Brno
Wormsnake píše:
Jak by jsi meril napeti jednotlivych clancich kdyz ADC v Atmel AVR pokud vim nemaji diferencialni vstupy?


Měř napětí článků vůči zemi a napětí si diferencuj v sw.

_________________
MC-20HOTT,ImperiumD,RCF Sbach 1,2m,MXS 64",T-Rex500DFC+BDSX,LOGO550SE+Spirit,Goblin570+Spirit


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2015 15:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1098
Bydliště: Šternberk, ČR
BoŠ píše:

Měř napětí článků vůči zemi a napětí si diferencuj v sw.


Fajn a jaky me vyjde rozliseni na clanek?

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2015 16:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1098
Bydliště: Šternberk, ČR
Ale to by slo, vyslo me 0,015625V to je v klidu.
Mereni edebiranneho proudu prostrednictvim bocniku by taky slo.
Jak by jste merili proud jdouci ze solarniho panelu do akumulatoru ktery vychazi z bocniku ale pro ADC je vuci zemi zaporny?

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.12.2015 18:08 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
Nepoužil bych bočník.. http://www.ebay.com/itm/New-design-20A- ... Swl8NVbwTD mají i do 3A, nevím jaký rozsah potřebuješ.. Popřípadě sehnat digitální snímač, ale ty jsou dražší (ovšem proti proudovému senzoru SmartPort levnější)..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz