Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 347
Bydliště: Brno
... obycejne na ADC aplikuji softwarovy smooth filter


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:46 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7900
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Zkusím více k tématu. Když stavím model, tak opakovaně nastavuji přesnou polohu v ms. Co by mi tedy pomohlo jsou paměťové volby. Prostě šest tlačítek jakou jsou na autoradiu :D

Nastavím polohu trimem. Dlouze podržím tlačítko. Servotester pípne/krátce cukce se servem. Nastaveno.

Obecně potřebuji:
1,0ms
1,2ms
1,5ms
1,8ms
2,0ms
takže by stačilo asi 5tlačítek :D

Zda s kondenzátorem nebo ne, je mi jedno :D :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:49 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16024
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
TomasC píše:
... takže by stačilo asi 5 tlačítek ...

Tedy 3 pro 8 pamětí :wink:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6022
Bydliště: Písek, ČR
Tomáši, tvoje rádio ukazuje ms? Jestli jo, tak jsi šťastný. Moje ne, a většina taky ne. Takže ještě dvě tlačítka + a - a displej (podobně to má JetBox).
Těch 5 tlačítek na předvolby (se zapsáním nacvakané hodnoty) je supr nápad pro nastavování modelu.

Jyrry: kombinace tlačítek NE-E... přeci cvaknout tlačítko jako předvolba u rádia je jednoduché a jednoznačné.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
chlapci, na zem, rec ide o atTINY ... akych 5 tlacitok?, co tak JEDNO tlacitko (napriklad spajanim 2 vystupov - jeden bude interne oodporovany - takze fakt len tlacitko na susedne piny) a cyklicky dookola? :- )))

napr:

1,0ms
1,2ms
1,5ms
1,8ms
2,0ms
pomalinky dookola
rychle nabehy do stredu z oboch stran

... ???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
inac este je tu moznost to attiny zapichnut do USB a riadit ho z PC :- P

pripadne mu poslat file s prednastavenym programom

alebo to urobit priamo programovatelne na generovanie cohokolvek pre servo

inac tomas, ked uz sme pri tom ... existuje programovatelny generator takeho signalu uz asi 8 rokov :- ))

... vies kde mas hladat ze? :- ))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:12 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7900
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Jyrry: nic takového. Pěkně samostatná tlačítka.

Woita: nastavuji to běžně JETIboxem, ale to není pohodlné. Vyžaduje to pozornost a koukat na display. Jinak samozřejmě, že z JETI radia pohledem do JETI přijímače vidím výstup v ms na konkrétním pinu.

igorb: nic takového. Pět/šest tlačítek. Ale dal bych to do odporové matice a tam bude jeden vstup stačit. (hledat asi ve vlastním šuplíku, ale takovou perlu bych na to prostě nepoužil...)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
TomasC píše:
igorb: nic takového. Pět/šest tlačítek. Ale dal bych to do odporové matice a tam bude jeden vstup stačit.


uh uh ... tomu hovorim setrenie na nespravnom mieste, staci pouzit atMEGA a problem vyrieseny ... a ako bonus dostanes krystal, takze na potenciometer sa mozes tiez vyprdnut


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:22 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7900
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Asi jsem to nenapsal dost přesně, sorry. Odporovou matici použít jen jako identifikátor tlačítka, nikoliv jako náhradu potenciometru.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
TomasC píše:
(hledat asi ve vlastním šuplíku, ale takovou perlu bych na to prostě nepoužil...)


perla? no mozno, ale je to cierne tak asi cierna perla :- ))

ale tiez ma len jedno tlacitko, nic pre teba :- P

inac pre ostanych aby vedeli o com ide rec ... priloha, dufam ze pdf prejde


Přílohy:
itimer.pdf [3.64 MiB]
36 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
TomasC píše:
Asi jsem to nenapsal dost přesně, sorry. Odporovou matici použít jen jako identifikátor tlačítka, nikoliv jako náhradu potenciometru.


jasne, pochopil som, na a/d vstupe

sameho ma to predtym nenapadlo, asi kvoli komplikovanosti :- ))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
a by bolo jasne o com ide rec a v com je rozdiel ...

attiny:

Obrázek

atmega:

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16024
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Igore, jde na to použít nějaký Basic? :roll:
Že bych na to přešel... :?:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6022
Bydliště: Písek, ČR
Céčko. .

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 15:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 347
Bydliště: Brno
jasne ... je to na desku s megou za 50,-


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz