Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 7:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kuba12 píše:
... kondik bych tam nedával akorát to bude brzdit ...

???
Kondík řádově desítek kilo odfiltruje nedokonalost a šumy poťáčku při jeho pohybu... si tak myslím...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 10:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 102
to jo ale rozlišeni ADC je 256 tady si myslím že zbytečně ale jak ho tam chceš dej si ho tam
Kód:
OCR0A = 600 + 6 * ReadADC(0x0);


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 13:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kuba12 píše:
... tady si myslím že zbytečně ale jak ho tam chceš dej si ho tam ...

dám, viděl jsem výstup z poťáčku na osciloskopu :mrgreen:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 13:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2009
Příspěvky: 1139
Bydliště: Brno sever
Kondík tam být může, ale nemusí. Předpokládám, že každý trochu rozumný programátor ošetřuje všechna tlačítka, kontakty, potenciometry, softwarově.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 13:46 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
OK, jak ošetřit programově "praskání" poťáku? Třeba bych to využil, jsem programátor-samouk-lama a jen si s tím hraju...
Stačí jen princip, pár slovy...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 13:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2009
Příspěvky: 1139
Bydliště: Brno sever
Stačí průměrovat, ukládat do paměti posledních cca 10 hodnot a z nich počítá průměr.
Do dalšího vstupuje až ten průměr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 13:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
kondenzator na zdroji signalu s vnutornym odporom je low pas filter (dolna priepust), takze len proste urobis v programe prislusny signalovy filter a mas naprogramovany kondik na potenciometri :-))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
hm, tak to si tam nechám ten kondík :lol:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
mhabr píše:
Stačí průměrovat, ukládat do paměti posledních cca 10 hodnot a z nich počítá průměr.
Do dalšího vstupuje až ten průměr.


no odpisat 10 pameti u takychto prd procesorov len na takuto hlupost je u takejto aplikacie sice mozne ale nie je to prave orechove ak to ma robit nieco zmysluplnejsie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
jyrry píše:
hm, tak to si tam nechám ten kondík :lol:


az ich budes robit 10 a nie jeden pre seba, prides na to ze tych par instrukcii bude lahsie urobitelnych ako lepit tam ten kondik :- )) ... ale myslim vzhladom na to ze uz mas seriovky za sebou ze to velmi dobre vies :- P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6663
Bydliště: Moravský kras
igorb píše:
kondenzator na zdroji signalu s vnutornym odporom je low pas filter (dolna priepust), takze len proste urobis v programe prislusny signalovy filter a mas naprogramovany kondik na potenciometri :-))


Věř starýmu hardwéráři, že filtr co nejblíž zdroji toho, co chci odfiltrovat, je to nejlepší řešení. Prskance na AD vstupu zaklampovaný ochrannejma diodama na napájení dokážou u některých MCU pěkně zamávat i s dalšími AD vstupy a softwéráři na to pak čuměj jak vyoraný myši.. A zásadní nevýhoda digitálních filtrů je zpoždění ;)

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
JirkaA píše:
... zásadní nevýhoda digitálních filtrů je zpoždění ...

To jsem se jako strojař-elektroamatér-pololama ani neodvážil profíkům napsat :mrgreen:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
igorb píše:
... tych par instrukcii bude lahsie urobitelnych ako lepit tam ten kondik ...

Mám paměť prakticky plnou, těmi volbami F2B/neF2B, opalování/neopalování, .... a další co Hobliteam vymyslel :P :lol:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
JirkaA píše:

A zásadní nevýhoda digitálních filtrů je zpoždění ;)


presne rovnako ako u toho kondenzatora :- ))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ATtiny10 servo tester
PříspěvekNapsal: úte 29.12.2015 14:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3588
Bydliště: SK Bratislava
jyrry píše:
Mám paměť prakticky plnou, těmi volbami F2B/neF2B, opalování/neopalování, .... a další co Hobliteam vymyslel :P :lol:


toto attiny ma viac programovej pameti ako tvoje picko


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz