Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: čtv 20.08.2015 20:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Až se k tomu dostanu, tak hodim na Trubku jak to měří PWM z přijímače.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: sob 22.08.2015 0:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Tady to video servosignálu.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: sob 22.08.2015 11:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2260
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Pre tých, ktorí chcú tento osciloskopík a nechcú ho skladať (alebo si na to netrúfajú), môžu zakúpiť už hotový poskladaný kus - http://www.ebay.co.uk/itm/181767217389?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: ned 23.08.2015 13:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1790
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
..neříkáme NE...říkáme ano..ale upozorňujeme na parametry...jinak , jak známo, chlapi jsou hraví...tak do toho :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: ned 23.08.2015 22:01 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5293
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Taky jsem na nej koukal, mozna by to chtelo trochu poladit sondu ale pwm v pohode. Dokonce jsem k tomu nasel i krabicku, ale pak zacal hon za vykonem a zkoncil jsem u 60Mhz heknutem na 200MHz. Nicmene tento DIY je prave z pohledu ceny a kompaktnosti presne polnim vybavenim jak pise Mad_Box.

_________________
Jan Janekx Urbanek
http://www.rcstudio.cz - autorizovaný prodejce FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 26.08.2015 18:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2007
Příspěvky: 479
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Též něco přihodím. Dnes se v novinkách na Deal extreme (Evropský sklad - neplatíte žádné Celní poplatky!) objevilo TOTO "hračkoidní" měřidlo.

Kdyby měl někdo zájem a neměl zkušenost, doporučuji aby bylo u produktu uvedeno něco lepšího, než je momentálních Handling Time: 2-4 business days.

EDIT:
jozefbb - kolego, v té době jsem též žil a stavěl, takže vím své. Ale to byl konec sedmdesátých let. Teď je rok 2015 - bastlení proč ne, ale spíše jen jako nostalgické hobby. Nezamrzl jsem na sedmdesátých letech a proto píšu "hračkoidní". Jinak srdečně přeji mnoho příjemně strávených chvil s pěti tranzistory a hromady úspěchů s nimi :wink: :)


Naposledy upravil petrovo dne stř 26.08.2015 20:12, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 26.08.2015 19:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2275
Bydliště: Ban.Bystrica
Zasmial som sa , ze hrackoidne meradlo. Niekedy okolo roku 1978 bolo v ar uvedene ako si urobit 4 k. Vysielac a prijimac. Aby to mohol ako tak nastavit, tak tam bol plan ako si urobit k tomu osciloskop s obrazovkou 7qr20. Ta sa dala zohnat akurat tak cez svazarm. Osciloskop obsahoval 5 tranzistorov, to bolo srackoidny. Oboje som robil a fungovalo to vsetko, by si neveril, co vsetko si kamarati s takym osciloskopom ponastavovali.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 09.09.2015 13:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3883
Mimochodem šikovná věcička z podobné oblasti je i toto: http://www.banggood.com/DIY-M12864-Grap ... 86954.html . Mašinka za 400 korun a změří v podstatě jakoukoli součástku, to fakt nemá chybu. Jistě se najde fajnšmekr, který bude opovrhovat nad přesností, ale za ty peníze???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 09.09.2015 13:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10027
Bydliště: Břeclav
Taky pěkné hračky. Mám, funguje to.

http://www.gabotronics.com/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 09.09.2015 14:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.5.2007
Příspěvky: 479
Bydliště: Žďár nad Sázavou
tomashr píše:
Mimochodem šikovná věcička ...

Já tenhle řekněme tester mám ve wishlist-u a ani nevím, že není určen jen na prověření tranzistorů. Prostě jak uvidím něco zajímavého v nabídce Banggood, tak to tam šupnu a zrovna u tohoto jsem nedočetl ono "LCR ESR PWM", ani nedokoukal celou stránku produktu.... HANBA!

Takže díky za zmínku - toto vezmu :) . Jen to jejich balení do šedého, cestou ušmudlaného a zvalchovaného igelitu... To je horror. Slibovali nápravu a "děkují za podnět" po první objednávce, ale věřím že i po této 86-té zašlou nemlich stejně tak zabalené. Nevím že drobné zboží nedávají alespoň do bublinkové obálky.
Notabene, když je tak krásně žlutá.

EDIT:
(na to podemnou)
Neměl jsem nikdy problém s Celnicí. Kupuji jen do bezcelního limitu na jednu objednávku. Třeba tři objednávky v jeden den - každá však do zmíněného limitu. Vědět, umět počítat a jde to jak po másle.


Naposledy upravil petrovo dne stř 09.09.2015 15:10, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 09.09.2015 14:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 435
Bydliště: Zlín
Zase to dojde skoro jiste bez prutahu na celnici :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: čtv 10.09.2015 7:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2082
Bydliště: Ústí nad Labem
tomashr píše:
Mimochodem šikovná věcička
Mám, jen v trochu jiném provedení. Převelice užitečná věc, až tím člověk snad i zpohodlní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: čtv 10.09.2015 8:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.1.2014
Příspěvky: 435
Bydliště: Zlín
petrovo píše:
EDIT:
(na to podemnou)
Neměl jsem nikdy problém s Celnicí. Kupuji jen do bezcelního limitu na jednu objednávku. Třeba tři objednávky v jeden den - každá však do zmíněného limitu. Vědět, umět počítat a jde to jak po másle.


Vím, počítám, pokud to jde tak to takto řeším, ale věci nad celním limitem nerozkrájím a občas zásilka jde s vyšší cenou (kamera, FPV, či vyhodnější ceny za větší sety). Zásilky z DX.com jsou schopní stopnout i když je cena 5$. Né vždy je to tak jak by si člověk příl, nebo jak si to vymyslel.
Dál už rozebírat nebudu.

Mám ještě jeden hodně amaterský dotaz.Může mi někdo lehce naznačit, k čemu v modelařině využiju ten M12864 tester? Já bych si koupil vše, baví mě to skladat, ale chtěl bych mít doma i opodstatnění k čemu to mám, když odpory si změřím multimetrem. A se zbytkem součástek nevím kde se setkám.
Je v silách toho měřidla například proměřit plošňák(součástku po součástce), abych našel vadnou součástku, třeba na vysílačce, řidící desce či ESC?

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 8:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3883
qeex píše:
Mám ještě jeden hodně amaterský dotaz.Může mi někdo lehce naznačit, k čemu v modelařině využiju ten M12864 tester? Já bych si koupil vše, baví mě to skladat, ale chtěl bych mít doma i opodstatnění k čemu to mám, když odpory si změřím multimetrem. A se zbytkem součástek nevím kde se setkám.
Je v silách toho měřidla například proměřit plošňák(součástku po součástce), abych našel vadnou součástku, třeba na vysílačce, řidící desce či ESC?

Díky


Tenhle tester už je spíš pro "bastlícího modeláře"... Klasický modelář opravdu obvykle vystačí s měřidlem, které ukáže napětí, proud a odpor, jakmile ale začneš i něco sám stavět (či opravovat více do hloubky), tak to oceníš.

Ad měření na plošném spoji - tohle je trochu problém ne kvůli možnostem daného měřidla (ty by dostatečné byly), ale zcela principiálně. Dáš si hroty k součástce X, ale reálně neměříš jen součástku X, ale i vše další, co je na plošném spoji kolem ní. Někdy ti vyjde správná hodnota, někdy ale prostě z principu vyjít nemůže...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 10:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2520
Obrázky: 1
- Pokud by obvody na tišťáku šly zablokovat do statického stavu, je to o kontrole stavu na vstupech a výstupech sondou-voltmetrem.
Až když by se našel nesouhlas, nebo hodnoty blízko neurčitým (kritickým) stavům, je to o měření hodnot součástek a stavu tišťáku.
Někdy to jde (při vypnutém napájení) v tišťáku, jindy bez přerušení, nebo vyjmutí to může být problematické.
- Pokud krokování statických stavů není možné, tak je to málem úloha na vícekanálový osciloskop (s potřebnými rozsahy
pro rychlé nebo pomalé děje). Což už je dost mimo obvyklé amatérské vybavení.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz