Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2015 15:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Pořídil jsem stavebnici osciloscopu.
Po sestavení funguje krásně.
Hned jsem testoval servo signál.
Krásně se roztahuje a stahuje při výchylce.
Jediné co jsem nepochopil je k čemu jsou propojovací body JP5 a JP6 na displeji. A JP1 a JP2 na základní desce.
JP3 a JP4 jsem musel proletovat, to je i v návodu.
Ty jsou v napájecím obvodě.
Jsou tam pro to, aby se zkontrolovalo správné napětí na bodech a pokud tam je to co tam má být, tak se spojí.
Je to taková pojistka.
Ale u těch ostatních JP nic nepíší
Tak jestli ho někdo nemá a neví o tom víc.


Přílohy:
image.jpg
image.jpg [ 112.21 KiB | Zobrazeno 4233 krát ]
image.jpg
image.jpg [ 63.81 KiB | Zobrazeno 4233 krát ]

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2015 15:32 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7908
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Nějaký odkaz o co jde??


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2015 15:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 1775
Bydliště: Košice, SK
Myslím, že sa jedná o toto - http://www.banggood.com/DSO138-DIY-Digi ... 84002.html
Tiež po tom nejaký čas pokukujem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2015 17:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2009
Příspěvky: 396
Bydliště: Ostrava-Poruba
Obrázky: 10
JP1 a JP2
Nahrávání software, firmware, boot loader

JP5 a JP6 pro případný jiný typ displeje


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2015 17:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Super, mockrát děkuji za objasnění.
Odkaz mi nějak nemaká, ale je to z Banggood, stačí na Banggood zadat 13803K, tak ten mám.
Za ty prníze je to hezké.
A stavba je hezky popsaná, jednoduchá.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2015 20:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
No za ty peníze asi kvalitnější hotový neseženeš.
Navíc se zdokonalíš v pájení, o kousek víc porozumíš elektronice a jak co funguje. Navíc ta radost že z jedné destičky a dvou pitlíků součástek postávíš něco, co dokáže měřit to, co multimetrem nezměříš je parádní.
Něco jako když postavíš a zalétáš letadlo z rozsypu.
Je to podobné jako říkat že se dají koupit hotová letadla, proč je stavět.
A spousta lidí je taky staví.
Na změření třeba servosignálu, nebo jednoduších věci to stačí.
Kdybych opravoval elektroniku, tak to bude nedostatecné.
Ale za 600,- a pár hodin práce je to v pohodě.
Navíc, rád bych lépe porozuměl elektronice.
Tak prostě dělám malé krůčky.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2015 23:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2524
Obrázky: 1
Dejfak píše:
Super, mockrát děkuji za objasnění.
Odkaz mi nějak nemaká, ale je to z Banggood, stačí na Banggood zadat 13803K, tak ten mám.
Za ty prníze je to hezké.
A stavba je hezky popsaná, jednoduchá.

U mne se ten odkaz zobrazuje OK. Celá položka je: "DSO138 DIY Digital Oscilloscope Kit SMD Soldered 13803K Version"
MANUAL https://www.copy.com/s/t%3A3oLGnmAGtvK7cEpy%3Bp%3A%252FSKU206166.pdf%3Boid%3A14
( nabízí i SKU206166 version
DSO138 DIY Digital Oscilloscope Kit Electronic Learning Kit
http://www.banggood.com/DSO138-DIY-Digital-Oscilloscope-Kit-Electronic-Learning-Kit-p-969762.html
Podle obrázků jsem získal dojem, že "SMD Soldered" znamená SMD součástky a displej jsou připájeny.
Nebýt obrázků od Dejfak, tak jsem marně hledal kde bude vstupní konektor a že je zapotřebí zdroj 9 V DC.
Ta ploška s červeným krokodýlkem jsou externí synchro impulzy-hrany?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 19.08.2015 9:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Praha 11 - Ujezd
Osciloskop má vlastní generátor 1khz obdélníkového signálu. Ten se používá na kalibraci přístroje. Ten obrázek s červenou krokodilkou je zobrazení toho signálu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 19.08.2015 9:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Přesně jak píše vbalko.
Jinak mám tento model, myslím že je to to samé.
http://m.banggood.com/DSO138-DIY-Digita ... 84002.html

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 19.08.2015 11:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1790
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
..myslím, že se jedná spíš o "hračku"...zejména malá frekvence... Ale hezkou a levnou hračku pro začínající :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: stř 19.08.2015 16:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16044
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
2952 píše:
...zejména malá frekvence...

No, mám jednokanál DSO (do 1MHz) a móc mi posloužil třeba při hrátkách s PICy, "modelářské" PPM na něm je také vidět.
Na zákmity v napájení to ale fakt není, mám 10MHz a začínám to vidět, časem asi rozchodím 50MHz.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: čtv 20.08.2015 14:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 348
Bydliště: Brno
Hmm ... 1MS/s to je tak realne do 100kHz ... kdyz vezmu jako dobre pouzitelne minimum pro zobrazeni z 10-ti vzorku, a to nic moc na tom neuvidis. Staci to tak na PWM, spinane zdroje, zakladni audio ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: čtv 20.08.2015 18:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5570
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Já od toho ani nic víc neočekával.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: čtv 20.08.2015 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2262
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Chlapi, dívate sa na to pokrútenou optikou!
Každý nejako začať musí!!!
Ak niekto s osciloskopom začína, tak si predsa nekúpi delo za 400 éčiek!
Po prvé, nevedel by čo s tým, po druhé by sa bál, že ho môže svojou neskúsenosťou (zámerne nepíšem neznalosťou!) poškodiť. A tak začne od jednoduchšieho. Až naberie skúsenosti a zručnosti s "hračkou", bude už múdrejší a bude vedieť, čo by od vyššieho levelu očakával... a tak pekne postupuje.
Veď je to úplne rovnaké ako s modelmi! Len blázon by si ako úplný amatér zakúpil Miginu so spaľovacou turbínou ako svoj úplne prvý stroj...
A či?

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stavebnice osciloscopu
PříspěvekNapsal: čtv 20.08.2015 19:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2005
Příspěvky: 2376
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Tak já nevidím problém v použití, kouknu jestli mi jede někde nějaký PWM signál (krok. motory, enkodery, H-můstek apod.) Změřit servo signál apod. na to fakt nepotřebuju 50MHz stroj. Tohle budu mít klidně v bedně s nářadím hned vedle multimetru a nebudu se bát že o to někde přijdu.

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz