Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Arduino a RC přijímač
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2013 13:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
georgeld píše:
Aha, a je pak rizeni jedinym arduinem ok? Kdyz budu mit dejme tomu k arduinu připojených 6 PWM signalu z prijimace, a budu muset na portech stále odposlouchávat PWM signál z těch kanálů, věnovat každému alespoň 2ms, do toho zpracovávat ruzne informace nutne k rizeni quadkoptery (senzory, motory, vypocty) - bude pak ok odezva od vysilace?

Pak už to obvykle nestíhá a tudíž v takových případech už není vhodné používat zmíněnou funkci pulseIn a namísto ní se to řeší vlastní obsluhou přerušení jak je stručně zmíněno viz tento odkaz. Autor tam přímo v úvodním příspěvku popisuje problém příliš dlouhého času tráveného už při požadavku na čtení čtyř výstupů RC přijímače (při šesti by to bylo ještě horší). Prostě pulseIn je "berlička" vhodná jen pro jednodušší záležitosti kde časová ztráta nijak zvlášť nevadí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino a RC přijímač
PříspěvekNapsal: stř 09.10.2013 14:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 6772
Bydliště: Moravský kras
proc se trapit s vymyslenym? inspiroval bych se obsluhou rxu a senzoru napriklad u open source platformy multiWii.. Ale vykaslal bych se na osmibit, tam uz dnes narazis na strop moznosti.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino a RC přijímač
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2015 23:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.3.2015
Příspěvky: 4
chlapi nezkoušel jste někdo jestli se dá ardupilot naládovat do holého arduino mega ajestli by tofungovalo? Nepotřebuju ty blbynky jako gyro a le jen kompas a GPS.Do začátku dva motory smykem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino a RC přijímač
PříspěvekNapsal: stř 08.07.2015 0:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2011
Příspěvky: 127
Bydliště: Svitavsko ČR
Zkusím to tu oživit. Někde jsem okopíroval V-tail mixer se kterým ovládám levné čínské miniregly v pásovém bobcatu. Mám ještě kolového bobíka a v něm mám místo reglů elektroniku ze serv. Ta má však rychlý náběh do otáček a hůř se pak řídí. Leží mi tu dvoukanálový H-můstek, který bych chtěl použít, ale moje programovací schopnosti jsou takřka nulové. Je tu někdo ochotný, kdo by mi pomohl?
A kdyby náhodou . . . Mám na nich osvětlení. Nešlo by doplnit aby normálně svítilo a při poklesu napětí baterie osvětlení blikalo?


Přílohy:
sketch_may21a-superVmixer.ino [2.34 KiB]
61 krát
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino a RC přijímač
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 12:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 261
Jee bobka mam taky hotovyho, mam deltu takze na pasech udelanyho z upravenych serv. Ale k memu dotazu, predem se omlouvam za totalni neznalost, arduino jde mimo me takze zatim nerozumim o cem se to tady vlastne bavite ale nejak citim ze muj dotaz patri sem. Laka me naucit se pracovat s arduinem a chtel bych na tomto konceptu postavit pasovyho robota. Jde mi ale hlavne o dosah, chtel bych tak minimalne 200m, popr. aby dokazal robor objet cely dum dokola. Planuju pouzit fpv 5.8ghz a dalsi ficury. Robot by mel vypadat nejak takhle https://goo.gl/images/sjA7pi staci na moje pouziti soucastky z arduina nebo je lepsi pro moje potreby pouzit RC soupravu na 2.4ghz, mam flysky fs-th9x, je nejaka moznost to ovladat timhle radiem? Popr. jaky dosah ma ten arduino wifi receiver kterej do toho cpete? Jeste jednou se omlouvam za neznalost, rad se necham nasmerovat nekam kde si o tom sam vse muzu procist, dekuju


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino a RC přijímač
PříspěvekNapsal: ned 01.04.2018 23:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.2.2014
Příspěvky: 4
Bydliště: Opava
Fofan píše:
Jee bobka mam taky hotovyho, mam deltu takze na pasech udelanyho z upravenych serv. Ale k memu dotazu, predem se omlouvam za totalni neznalost, arduino jde mimo me takze zatim nerozumim o cem se to tady vlastne bavite ale nejak citim ze muj dotaz patri sem. Laka me naucit se pracovat s arduinem a chtel bych na tomto konceptu postavit pasovyho robota. Jde mi ale hlavne o dosah, chtel bych tak minimalne 200m, popr. aby dokazal robor objet cely dum dokola. Planuju pouzit fpv 5.8ghz a dalsi ficury. Robot by mel vypadat nejak takhle https://goo.gl/images/sjA7pi staci na moje pouziti soucastky z arduina nebo je lepsi pro moje potreby pouzit RC soupravu na 2.4ghz, mam flysky fs-th9x, je nejaka moznost to ovladat timhle radiem? Popr. jaky dosah ma ten arduino wifi receiver kterej do toho cpete? Jeste jednou se omlouvam za neznalost, rad se necham nasmerovat nekam kde si o tom sam vse muzu procist, dekuju


Na začátek bych doporučil si hrát s arduinem. Nevím zda umíš nějaký programovací jazyk, pokud ne tak bude začátek možná trošku delší. Na internetu je plno návodů jak začít s arduinem. Postupně si stav obvody atd. a až pak budeš si trošku jistý co to jsou cykly, podmínky, tak teprve pak začni s tím tvým robotem. Když se nenaučíš uplně základy můžeš pak být trošku zklamán. Pak uvidíš že když si ty základy dostaneš pod kůži, tak budeš vědět co a jak má arduino ovládat atd. Jinak ovládat můžeš klidně i tímhle rádiem pokud připojíš k arduinu přijímač. Jinak pracovat se signálem z přijímače v arduinu není složíté. třeba tady hned druhý odkaz na Google to ukazuje celkem dobře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arduino a RC přijímač
PříspěvekNapsal: ned 01.04.2018 23:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 261
Diky za odpoved, mas naprostou pravdu. Nicmene toho robota postavim jednoduse bez arduina, prijde mi to zbytecne slozity neco programovat na tak jednoduchym robotovi pokud nepotrebuji ultrazvukove senzory apd. Postavim ho ciste na servech a regulatorech, ale to az dodelam drona (rozpracovano). A s arduinem zacnu pozdej a to od zakladu treba na sade uno r3


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz