Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 6:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2009
Příspěvky: 1044
Bydliště: Chýnov - to je kousek od Tábora
http://vmanena.blogspot.com/2007/03/spu ... potae.html
Spuštění ATX

http://www.zajic.cz/menic/menic.htm
Jenom musíš upravit odporový dělič D1, P1, R3 na těch požadovaných 24V.

_________________
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 10:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 2258
Celeron píše:
...Co takhle na jeden vystup povesit nabojovou pumpu ci jinej menic kterej by z 12V dokazal udelat 22-24V/ 1-2A? Kamos mi rikal, ze nekde videl navod...

Neblbni furt s pumpama a zdvojovačema - uprav si dva zdroje a spoj je sériově. Dostaneš luxusních 24V. Někdo to tady tak už řešil... :wink:

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 12:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16027
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:
Chlapi, Vy nectete, na co se ptam!! :lol:
Ten zdroj nebude v PC a nema velkej vetrak! A pod nim nebude nic topit jako v PC. Zdroj bude lezet na stole a napajet neco uplne jinyho. Tak odsavat nebo tlacit do nej???
Vcera jsem pritahl ze zbernaku 350W ATX zdroj, kterej ma krome klasiky 3.3, 5, -5, -12, +12 navic jeste dalsich +12V/10A. Pri zbezny kontrole v tom je pouze jeden ridici svab s 20 nohama. Napis na nem ale nejde precist. Zatim jsem zkousel predelavat jen AT zdroje, pripomente mi jak se zapina ATX. Zeleny kam, abych tu vzacnost neodpalil. :roll:
Predelavat jeden 12V vystup na 24V by asi bylo moc pracny. Co takhle na jeden vystup povesit nabojovou pumpu ci jinej menic kterej by z 12V dokazal udelat 22-24V/ 1-2A? Kamos mi rikal, ze nekde videl navod na napajec do auta pro notebook, z 12 na 19V se stabilizaci a jen par tranzistoru, na principu nabojovky. Hledal jsem na netu a nic. Nemate na takovyhle zdvojovac tip?
Jirka

nevymejslej a kup http://cgi.ebay.com/24V-2A-DC-Universal ... 19c7159280
cena 12USD s postovnym te snad nezruinuje....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 12:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
Celeron píše:
Tak odsavat nebo tlacit do nej???


odsavat


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 15:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1265
Bydliště: Havířov
Pokud je to jak píšeš, s větrákem nic nedělej. Chladiče a tlumivky jsou obvykle hned vedle vstupních odvorů a studený vzduch se nasává přímo kolem nich, větrák to teplo druhou stranou odsaje ven. Běžný ATX se zapíná uzemněním zeleného vodiče (propoj zelený a černý.

Nábojovou pumpu s výstupem 2A jsem ještě nikde neviděl. Na tohle už je lepší měnič s tlumivkou, nebo samostatný zdroj 24V, jak už Ti bylo doporučeno.

Pro amatérské CNC se používá i sériové propojení dvou zdrojů. Je nutné odizolovat sekundární zem od krabice zdroje a propojit s výstupem 12V druhého zdroje.... Jak píše FlyBear - funguje to a výsledkem je plný výstupní výkon. Musí to být izolováno důkladně spolehlivě, jinak odpálíš ten druhý zdroj (půjde do zkratu...)!

Někdy se dá sehnat atyp. zdroj pro pokladní systémy, který má 24V vestavěné z výroby.

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 16:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5495
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
jyrry píše:
nevymejslej a kup http://cgi.ebay.com/24V-2A-DC-Universal ... 19c7159280
cena 12USD s postovnym te snad nezruinuje....


To zajiste nezrujnuje ale to cekani 1 mesic se mi nelibi. :(
Dik za tip
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 16:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5495
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
to: "jova"

Teda musim rict, ze Ty nikdy nezklames! :D Ze me to nenapadlo. Vzdyt tohle dela i Bell do nabijecek. Volal jsem Zajicovi, s tou upravou mas samozrejme pravdu. Ale po ty zmene to da nizsi proud nez 2A. Trochu to pujde doslechtit snizenim R1. Je potreba pohlidat saturaci tlumivky abych neposlal do kytek Feta. Tohle nabastlim primo do PC zdroje napajet to bude ten druhej 12V zdroj a ven poleze uz 24 V.

to: "petan 64"
Takze pripadne hledat PC s pokladnim supletem? Tech 24V tam je na elekromagnet co odjistuje suplik?

Diky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 17:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1265
Bydliště: Havířov
Ano, 24V je na šuplík a na tiskárnu účtenek. Některé pokladní PC mají i několik atypických USB s napájením 24V - má to i trochu jiný konektor...

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 17:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16027
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:
... to cekani 1 mesic se mi nelibi....

Tak necekej mesic, kup ted...
http://www.ges.cz/cz/zdroj-sitovy-prumy ... 07335.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 17:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2009
Příspěvky: 1044
Bydliště: Chýnov - to je kousek od Tábora
to:Celeron
Pokud to chceš stavět, stáhni si ještě tenhle soubor: http://www.edisk.cz/stahni/14304/menic. ... .86KB.html
je to skoro stejné zapojení.
Už pár let mi napájí na cestách noťas 19V.

_________________
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 19.07.2011 18:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 2258
jyrry píše:
Celeron píše:
... to cekani 1 mesic se mi nelibi....

Tak necekej mesic, kup ted...
http://www.ges.cz/cz/zdroj-sitovy-prumy ... 07335.html

Už to tady řešíš 5 dní a zjevně jsi ještě ani stavět nezačal :D

Kup to hotový, když se to tak hezky a levně nabízí.
Možná to nakonec bude i rychleji doma, než tvá vlastní stavba :twisted:

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 27.07.2011 0:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5495
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
FlyBear píše:
jyrry píše:
Celeron píše:
... to cekani 1 mesic se mi nelibi....

Tak necekej mesic, kup ted...
http://www.ges.cz/cz/zdroj-sitovy-prumy ... 07335.html

Už to tady řešíš 5 dní a zjevně jsi ještě ani stavět nezačal :D

Kup to hotový, když se to tak hezky a levně nabízí.
Možná to nakonec bude i rychleji doma, než tvá vlastní stavba :twisted:


Ale no tak!! :P Zajic zafungoval obratem a v pondeli to bylo ve schrance, za pul hodiny popajeny a predelany na 24V. Dava sice misto pozadovanych 2A jen 1,6 ale staci to. Hlavne ze vsechny pozadovany napeti budou v jedny skatuli ATXovyho zdroje vcetne chlazeni.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2011 0:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5495
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak jsem delal final zdroje ATX s tim menicem na 24V. Vse maka, tak zadeklovani. Pak jsem jeste pro sichr promeril napeti na ATX konektoru. A napeti -5V nikde. 8O Kouknu na stitek na zdroji a opravdu, jen -12V. Kouknu na jiny dva ATX zdroje a tam -5V je. 8O No mozna delaji -5V z -12 az na boardu. Ale u toho zdroje co nemel -5V tak bylo na pozici -5V ATX konektoru privedeny +5V. Dosud jsem si myslel, ze vyvod z ATX zdroje je vzdy stejny podle nejaky normy mazimalne se lisi v poctu pinu, 20 nebo 24.
Jak tedy poznat, jakej zdroj k jakymu boardu? Obavam se ze nevsimnout si toho, znamena poslat nejspis board do kopru. Nebo se v novejch masinach uz zaporny napeti vubec nepouzivaji?
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2011 6:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.8.2007
Příspěvky: 8609
Dnes uz se -5V a -12V nepouziva. Pouzivalo se to kdysi pro napajeni ISA sbernic mam dojem. V dnesni dobe uz archaismus. Nak

EDIT.

Použití jednotlivých napájecích napětí

* +12V - výkonové části diskových mechanik, ventilátory, sériové porty, přístupné na sběrnicích ISA, PCI (zvukové a měřící karty)
* -12V - sériový port, přístupné na sběrnicích ISA, PCI (měřící karty)
* -5V - přístupné na sběrnici ISA, toto napětí používali starší generátory kmitočtu
* +5V - řídící části diskových mechanik, napájení sběrnic ISA, PCI, zdroj napětí pro zdroj napájení I/O části procesoru (i chipsetu), některé části základní desky (klávesnice apd.)
* +3.3V - napájení portu AGP, u levných desek napájení chipsetu, zdroj pro zdroj napětí jádra procesoru
* +5V SB* - pomocný zdroj pro zapínání zdroje ATX a wake-up probouzení počítače


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Predelavka PC zdroje
PříspěvekNapsal: úte 05.04.2016 8:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 6
Zdravím všechny bastlíře.
Podařilo se mě oživit několik zdrojů AT. Nyní se ke ně dostal ATX-300 GTF. Bohužel přes všechny finty jak jej nastartovat - selhaly. Také mám řídící obvod s 20-ti piny a je na něm 3528. Chtěl jsem jen ověřit funkčnost dobrý - nebo vyhořelý. Poraďte. jimi


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz