Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: iSDT Q8, vybíjecí výkon
PříspěvekNapsal: stř 08.07.2020 9:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 712
Bydliště: Telč
Zakoupil jsem novou nabíječku iSDT Q8 - jsem s ní spokojen, funguje krásně. Ale zaráží mě jedna věc, vybíjecí výkon píšou 15W. Tak bych čekal, že bude vybíjet 3S lipol (12.6V) proudem cca 1.1-1.2 A. To se ale neděje a vybíjí pouze 0.6A. Pamatuju si dobře, že P=U*I ? A ztráty, ty jsou přece u vybíjení žádoucí :-). Mám vadný kus, nebo to je nějaký reklamní tah, napsat dvojnásobnou hodnotu, než je ve skutečnosti?

Zajímavé je, že 2S (lion) vybíjí už proudem 0.8 A.


Poznámka: v návodu psali cosi o BattGO. Že by to vybíjelo na max. pouze s touto technologii? https://rc.305.cz/view.php?cisloclanku=2018020006

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: iSDT Q8, vybíjecí výkon
PříspěvekNapsal: stř 08.07.2020 10:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 712
Bydliště: Telč
Odpovím si sám a třeba to někomu pomůže:

Stačil update firmware, teď mi to vybíjí baterku 11.4V proudem 1.3 A, tedy téměř přesně deklarovaných 15W :-).
Je sice diskutabilní, proč to nemohlo fungovat už v první verzi, ale radši se po tom nebudu pídit.

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: iSDT Q8, vybíjecí výkon
PříspěvekNapsal: stř 08.07.2020 10:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 582
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 48
Ja Ti neodpoviem, to isté je myslím u väčšiny nabíjačov /napr. ani iCharger viac ako 0,8A nedá/. A práve preto som si kúpil vybíjač za pár drobných - ISDT discharger na hobbykingu a zvláda vybíjanie reálne 6A, čo je napríklad pre veľké baterky super vec, je presný hoci nepoužíva balančný káblik. Mám dva takže koľkokoľvek bateriek práve vylietam za pár minút mám všetky v storage móde.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: iSDT Q8, vybíjecí výkon
PříspěvekNapsal: stř 08.07.2020 18:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19447
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
ludicek píše:
... ani iCharger viac ako 0,8A nedá...

Ale dá... strana 18...
Příloha:
icharge_106 návod.pdf [1.47 MiB]
69 krát

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: iSDT Q8, vybíjecí výkon
PříspěvekNapsal: čtv 09.07.2020 9:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 712
Bydliště: Telč
jyrry:
to by mohlo fungovat obecně, ne?

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: iSDT Q8, vybíjecí výkon
PříspěvekNapsal: čtv 09.07.2020 21:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 582
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 48
No jasné, ale v kufri s dvoma zdrojmi a dvoma nabíjačkami akosi miesto na odpor ani sadu žiaroviek už akosi nie je. Iste najlepšie je - vylietať.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: iSDT Q8, vybíjecí výkon
PříspěvekNapsal: čtv 09.07.2020 21:41 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19447
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
semo píše:
jyrry:
to by mohlo fungovat obecně, ne?

Mohlo. Pokud s tím vývojáři FW počítali.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: iSDT Q8, vybíjecí výkon
PříspěvekNapsal: čtv 09.07.2020 23:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2631
Bydliště: Nitra Slovensko
Ono to možno vybíjalo aj pred upgrade tých 15W, len tam nebol zarátaný vyb. prúd balancéru a po upgrade ho po sťažnostiach jednoducho pripočítali. Odmeraj prúd na silovóm kábly či to vychádza 15W, možno budeš prekvapený, že tam pri 3S LiPo bude stále tých cca. 0,7A.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: iSDT Q8, vybíjecí výkon
PříspěvekNapsal: pát 10.07.2020 9:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 712
Bydliště: Telč
juraj.jurej: to by dávalo smysl, protože když tam připojím baterku bez balančního konektoru (Jeti Power Li-ion), tak se na těch 1.5 A nedostane.

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: MomoBrut a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz