RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=40&t=83308
Stránka 1 z 3

Autor:  Medved74 [ stř 07.03.2018 18:26 ]
Předmět příspěvku:  Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Milí kolegové,
prosím doporučte mi nějaký servotester, který má možnost nastavit v automatickém režimu (myšleno automatická cyklická změna délky signálu) rozsah délky servosignálu (t.j. např. 1,2ms-1,8ms místo obvyklých 0,9-2,1ms) a zároveň možnost nastavení rychlosti změny signálu (t.j. kolikrát servo přeběhne z jedné polohy do druhé a zpět za nějakou dobu). Nakupovat potřebuji z českého obchodu.
Děkuji.
Jirka

Autor:  Amper [ stř 07.03.2018 18:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Arduino a https://www.arduino.cc/en/Tutorial/Sweep

to si budes moct nastavit jak budes potrebovat

Autor:  Kreyson [ stř 07.03.2018 18:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

jetibox ...

Autor:  Celeron [ stř 07.03.2018 18:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Celkem dobrej trapič na serva byl v tom celoročním seriálu Arduino v RCR 2014. (i když rokem si nejsem zcela jistej, možná 2013 nebo 2015).
Ale ten jsem si ještě trochu poupravil.

Autor:  Kreyson [ stř 07.03.2018 19:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Doporučuji použít LCD displej (já používám bez problému displeje z vysloužilé elektroniky) a dostane to úplně jiný rozměr. Poťáček je v tomto případě berlička.

Autor:  Kreyson [ stř 07.03.2018 20:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Měl jsem na mysli tlačítka v součinnosti s displejem. Ono se dá špatně nastavovat tlačítky bez displeje. Nějaké vyblikávání ledkami je nesmysl, když se dá použít displej, který je zadarmo nebo za 35 Kč.

Autor:  zdzd [ stř 07.03.2018 20:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Nějaký řádkový displej i s tlačítky koupíš k arduinu za pár kaček...

http://www.santy.cz/shieldy-pro-arduino ... button-i7/

Autor:  Kreyson [ stř 07.03.2018 20:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Nebo za třetinu i s poštovným z ebay. A žlutá je fakt dobrá, o dost lepší než modrá :wink: .

Autor:  ddano007 [ stř 07.03.2018 20:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

@ Medved74 : Ak si trochu upravíš ten môj program, ...
https://www.rcmodelytt.sk/servotester/
... môžeš si tam pridať aj nastavenie rozsahu, default je tam tuším 1ms až 2ms...

Autor:  bahora [ stř 07.03.2018 20:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Než tu modře podsvícenou LCD hrůzu s tlačítky, to radši OLED za ještě méně korun s daleko většími možnostmi ....

A tlačítka vyřešit třeba "Membrane Switch Keypad" nebo klasické tlačítka

https://www.aliexpress.com/item/2X2-Mat ... 69783.html
https://www.aliexpress.com/item/1x4-4-K ... 50384.html

Autor:  Medved74 [ stř 07.03.2018 23:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Ahoj pánové,

předně děkuju moc za Vaše tipy!

Kreyson: JetiBox ... také mě napadl, ale vzhledem k tomu, že jich budu potřebovat víc, tak by se to asi trochu prodražilo. Ale to by snad bylo překonatelné. Děkuju.

Ostatní nápady - arduino: to má několik zádrhelů: 1/ S arduinem neumím. I když by mě to lákalo, nebyl na to zatím čas, resp. byly důležitější věci. 2/ Potřebuji to do zaměstnání na ozkoušení "předprototypu" nějakého zařízení. Takže nemůžu trávit pracovní čas učením se arduina. Proto upřednostňuji hotové zařízení. 3/ Nákupy z aliexpressu by asi zaměstnavatel moc nerozdejchával. Proto požadavek na českého prodejce. 4/ Naopak pro arduino hraje, že budu potřebovat řídit víc serv najednou, to by mohlo být celkem snadno realizovatelné.

Jirka

Autor:  Kreyson [ čtv 08.03.2018 6:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Kdyz s ardulinem neumite, nechejte si to nekym naprogramovat a kupte si jen ten kit. Nahrani programu zvladnete.

Autor:  TomasC [ čtv 08.03.2018 9:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Naučit se v pracovní době s Arduinem je správné a pro zaměstnavatele potřebné. Je to o tom, aby jsi ho přesvědčil. Školení je ideální uznatelná položka.

Autor:  Kreyson [ čtv 08.03.2018 10:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

Jo, tenhle přístup znám. Navštěvuji pár firem, kde má ajťák školení na všechno možné, certifikáty má vytapetovanou celou kancelář a přitom neumí pořádně skoro nic. :wink:

Autor:  Medved74 [ čtv 08.03.2018 16:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Servotester s nastavením rozsahu i rychlosti přeběhu

TomasC: díky za morální podporu. Asi bych do toho měl jít. :lol:

Jirka

Stránka 1 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/