Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: eFuel 1200W + centrála Kipor IG 2000
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 9:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.4.2014
Příspěvky: 18
Zdravím,

pri napájaní zdroja eFuel 1200W z centrály Kipor IG 2000 mi takmer pravidelne vyhadzuje ističe na centrále s tým že centrála je preťažená. Následne musím všetko poodpájať a celý proces opakovať. Niekedy mi to nabehne na prvý krát, niekedy na šiesty.

Zo začiatku cca prvých 30 zapnutí zdroja z centrály bolo všetko ok.

Kontaktoval som mechanika Kipor v Prahe a ten mi po preverení parametrov zdroja odpísal že centrála je zdrojom preťažovaná.

Chcem sa opýtať či nemáte skúsenosti so zdrojom ktorý by spoľahlivo fungoval s centrálou Kipor IG 2000.

Nabíjačku používam icharger 3010B, nabíjam prúdom 10A baterky TopFuel 5000mAh, 9S. Pri nabíjaní všetko funguje, problém je len pri zapnutí zdroja.

Ďakujem za všetky návrhy a odpovede.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 11:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Můj názor - v té nabíječce se při zapnutí nabíjí kondíky = řešení jako u reglů (aby neprskaly), připojit nejprve přes malý odpor (jednotky Ohmů) aby se nabily a pak natvrdo. Tím se ten proudový náraz omezí.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 12:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2009
Příspěvky: 1241
Bydliště: Sviadnov (Frýdek-Místek)
Předpokládám to samé co Jyrry - a připojení pomocí odporu asi pomůže.

Mimochodem, pokud jejich technik na základě parametrů prohlásí, že centrála je přetěžována - tak bych se zeptal na základě kterých parametrů to určil - osobně pochybuji, že tam je uveden max. proud při zapojení. Nicméně v tom případě si technik jen tak zkušeně tipnul ... a něco mi řiká, že řešit reklamace (pokud to reklamace byla) tímto způsobem není to pravé.

_________________
-


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 12:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 965
Bydliště: Jaroměř
Obrázky: 0
https://www.google.cz/search?q=softstart&oq=softstart&aqs=chrome..69i57j0l5.2052j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=soft+start


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 13:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.4.2014
Příspěvky: 18
Čo sa táka vyjadrenia technika: dle prilozeneho datasheetu by melo byt jisteni vstupu zdroje min. 10A/230V
AC 50Hz. Stroj IG2000 ma jmenovity proud 7A takze je zcela urcite Vasim
zdrojem pretezovan.

Z tohto dôvodu rozmýšľam nad menej výkonným zdrojom, cca 600W. Napr. Chargery S600 http://www.chargery.com/S600.ASP

Na druhej strane, prešiel som zopár vláken tu na rcmanii tiež na rcportaly a viacero modelárov používa efuel 1200 + Kiopor 2000 a nikto sa nesťažoval na problémy pri zapnutí zdroja.

Práve lúskam internet a našiel som tento obmedzovať nábehového prúdu: https://www.conrad.cz/omezovac-nabehove ... -w.k622412

V elektrike nie som veľmi zdatný tak by som sa nerád púšťal do nejakých úprav.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 16:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 211
Bydliště: Česká republika
A co dát na vstup toho zdroje NTC termistor?

_________________
Podpis může mít sto znaků, tak to teda vyzkouším, jestli je to pravda. Má někdo tak dlouhé jméno?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 03.07.2017 17:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2009
Příspěvky: 1241
Bydliště: Sviadnov (Frýdek-Místek)
jack0244 píše:
Čo sa táka vyjadrenia technika: dle prilozeneho datasheetu by melo byt jisteni vstupu zdroje min. 10A/230V
AC 50Hz. Stroj IG2000 ma jmenovity proud 7A takze je zcela urcite Vasim
zdrojem pretezovan.


Asi bych se zaměřil na max. proud ne jmenovitý, ale ten je nějakých 8A, takže pořád pod limitem.

A omlouvám se technikovi, zdůvodnění IMHO má smysl.

_________________
-


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.07.2017 10:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.4.2014
Příspěvky: 18
Takže som to nakoniec vyriešil cez obmedzovač nábehového prúdu: https://www.conrad.cz/omezovac-nabehove ... -w.k622412

Z 10 zapnutí zdroja zatiaľ ani raz nevyhodilo istič na centrále, takže by to malo takto fungovať.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz