Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 16:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1308
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Tak mám další problém. Čtvrt roku čekám na nabíječ. Přijde a hned beru zdroj. A samozřejmě problém. Při fázi nabíjení kolísá proud jen v desetinách A, ale před balancováním, nebo při něm to lítá, jak zběsilé. Je to na reklamaci, že? Co já koupím, to stojí v 50% za h...o a už mě to přestává bavit...
Teď natočeno:

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 16:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2015
Příspěvky: 126
Bydliště: Pardubice
Obrázky: 2
Já bych řekl že je to normální, je to ke konci cyklu ne, nabíjí čeká měří nabíjí/balancuje a tak stéle dokola.

_________________
TwinStar II, FW-190, FUNCUB
http://draken69cz.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 16:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1308
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Mě se to moc nezdá. Když jsem ten nabíječ napájel Lipolkou, tak to nelítalo.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 17:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5581
Bydliště: Neratovice
Obrázky: 0
Tak ale řešíš kolísání proudu ve zdroji, ne? Není spínanej?

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 17:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1308
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Prd se v tom vyznám. Pokud je to OK, tak se omlouvám, ale je mi to divné, takové výkyvy.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 17:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2009
Příspěvky: 292
Bydliště: Senec, SK
Ja mam nabijacku hyperion 720 a tiez takto kolise v istej fazi prud na zdroji. Presne ako pisal kolega vyssie - nabija - mera atd (aspon si to tak vysvetlujem).

_________________
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 18:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2522
Obrázky: 1
Nevím jak byl poznat kolísavý proud ze zdroje, při napájení nabíječky z LiPol baterky.
Otázka je co ten digi-ampérmetr ukazuje. Možná krátké špice proudu z napájecího zdroje(spínaného),
jako reakci na odbírané špice proudu spínacího zdroje v nabíječce.
Pokud máš ručkový měřák tak cca 10 A, zkus jej dát do vodiče mezi zdroj a nabíječku.
Filtrování(průměrování)mechanickým systémem ampérmetru, by mohlo proudové špice trochu srovnat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 18:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1308
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Měřák nemám. Teoreticky bych někoho s ním sehnal, ale když tvrdíte, že je to normální, takové výkyvy, tak to tak budu brát no.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 20:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.8.2005
Příspěvky: 2376
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Pokud je na nabíječce napětí, ale není tam proud, tak to není dané proudovým omezením zdroje, ale tím že nabíječka přestane dávat proud do baterky a tím samozřejmě klesne odběr ze zdroje

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 20:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Marek_Km píše:
Tak mám další problém.


Jediný problém vidím v tom, že ten zdroj má naprosto zbytečný ampérmetr. Ale je to cool, to je fakt :wink: .

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 20:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1059
Ahoj, na tohle se zaměřím až budu nabíjet nějakou baterku a uvidím jestli mi hodnoty na zdroji taky takhle skáčou. Podle mě ale problém zmizí když baterky 3s budeš krmit ze zdroje trochu vyšším napětím, nastav třeba 14 voltů a proud nebude logicky tak skákat. Že přesně nesedí napětí na displeji zdroje a displeji nabíječe ale neřeš, aspoň u mě na zdroji to taky nesedí a jak jsem psal do SZ, nějakou dobu už ten zdroj mám, i když žádnej ten hodně náročnej uživatel nejsem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 21:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1308
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
OK, nebudu řešit.
Ten ampérmetr se mi právě líbí. Podle mě není na škodu vidět, kolik to právě dává. I když asi nepřekypuje přesností.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2015 22:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16037
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Na 8" tabletu to nevidim, kolisa nejak nabijeci proud na tom Reaktoru? Nebo jen ten odber ze zdroje?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: sob 19.09.2015 5:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1308
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Nabíjel jsem opravdu jen párkrát, ale co jsem si všimnul, tak to nejvíc skáče ke konci nabíjení, před balancováním. A skáče to i na tom videu - 5A, 0A, 5A, 0A a tak a při balancování už je to už klidnější...
A lítá to stejně na obou zařízeních.
Co mě zaráží, tak při zkoušce dobití lehce vybité aku (2,2 Ah) jsem Reaktor napájel Lipolkou a proud to drželo, kdežto když jsem jej napájel zdrojem, tak to lítalo třeba 2A, 0A, 2A, 0A, ale když jsem nastavil třeba kolem 1A, tak to skoro nelítalo a drželo, tak nevím no.
Možná jsem měl založit toto téma až třeba po měsíci, až bude zkušeností víc. Mě to ale prostě udivilo, že se ten zdroj takto chová.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eFuel 540W/30A - kolísá proud
PříspěvekNapsal: sob 19.09.2015 6:00 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16037
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Zajimave... Reaktora mam doma ale jeste jsem se nedostal k testovani, snad to vyjde zitra vecer nebo v pondeli. Zdroj s indikaci mam taky, jsem zvedav co uvidim.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz