Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 11.08.2015 15:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.11.2008
Příspěvky: 184
Bydliště: Nučice - Praha západ
Pěkný den Chlapci a Chlapi,

potřebuji novou nabíječku a zaujaly mne IMaxy RC X100 az X400. Máte s nimi někdo zkušenosti a víte kde se dají v ČR koupit? X200 jsem našel u emotors.cz, ale raději bych X200AC/DC.

http://www.imaxrc.com/X100.html
Nabíječ na AC/DC, ale nevím jak se nabíjejí baterie s jinými balančními konektory než JST-HX (konektory vestavěny), nabíjení 8A, vybíjení 3A

http://www.imaxrc.com/X200.html
Nabíječ AC, IBP konektor s vše v jednom, také nevím jak nabít jiné baterie než s balančními konektory JST-HX, nabíjení 10A, vybíjení 3A

http://www.imaxrc.com/X200AC-DC.html
Nabíječ AC/DC, klasický balanční konektor pro různé "destičky", nabíjení 10A, vybíjení 3A

http://www.imaxrc.com/X400%20twins.html
Nabíjení AC, klasický balanční konektor pro různé "destičky", nabíjení 10A, vybíjení 3A, dva kanály

Vypadá to, že SW mají stejný :). Přijdou mi naprosto blbuvzdorné s intuirivním ovládáním. Ale těm vestavěným balančním konektorům uX100 a boxu vše v jednom u X200 nerozumím.

Vašek

_________________
Seřízení a servis všech typů oken a dveří
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Blizzard, DX8


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 11.08.2015 16:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 478
Bydliště: Hluk
Obrázky: 15
Mám půl roku Imax X400 dvojkanál a maximální spokojenost. Jediná nevýhoda na slunci špatně čitelný displey.
U nás to dováží a prodává Hořejší.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.08.2015 20:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16051
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jaký nabíjecí výkon ty věci mají? Ta docela zajímavá hodnota je tak cudně schovaná že ji v těch papouškovitých popisech nemůžu vyčíst...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.08.2015 21:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1059
pro jyrry: Číslo v názvu je výkon ve watech.

Mám doma x120 a to dva kusy, první jsem si koupil asi někdy po začátku roku na evropským HK. Tahle moje nabíječka uvnitř žádný ventilátor nemá, je tedy tichá což velice kvituju. Musel jsem jí hned rozebrat protože vevnitř rachtaly kousky plastu jak ve výrobě přehnali dotažení šroubků držících desku na dist. sloupcích. Zbytky plastových podložek pod šrouby jsem vysypal a desku na sloupcích pojistil zakápnutím tavnou pistolí. Moje lipolky mají všechny konektor JST-XH, takže nemám problém. Někdy před létem byla v HK nějaká slevová akce a tahle nabíječka v evropským skladu byla okolo 20 dolarů a k tomu dokonce pošta zdarma, neodolal jsem a za těch asi 516,- kč jsem přikoupil další kus, jakože do zásoby kdyby se ta první pokazila. Nicméně velice brzo jsem jí vytáhnul z krabice a nabíjím na obou najednou, zdroj efuel 30A má dva výstupy. Baví mě sledovat křivky na displeji - mnohem větší zábava než dosavadní dvouřádkový displeje. Pro nás rekreační uživatele doporučuju!


Přílohy:
P1100370.JPG
P1100370.JPG [ 158.88 KiB | Zobrazeno 1902 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.08.2015 5:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 554
Bydliště: Svitavy a okolí
Já mám X100 a jsem spokojený. Na to moje domácí nabíjení výkonově v pohodě stačí, ventilátor má řízené otáčky a spouští se až když je opravdu třeba, takže je to většinu času krásně tiché. To zobrazování grafů je taky super věc (aspoň pro mě). Teď jsem kupoval na HK druhou pro kamaráda ai ten vypadá velmi spokojeně...

_________________
Last one alive, lock the door!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.08.2015 11:13 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.5.2014
Příspěvky: 112
Bydliště: ústecký kraj
Mám z HK tu 350 verzi a leží v polici. Protože pokud jí napájíš z dobře filtrovaného zdroje tak nabíjí suprově, ale nedej bože pokud jí připojíš na obyč spínaný zdroj např. ze serveru. Ona nedokáže ukončit nabíjení. Čili nabíjí na 4,2V pak 4,21V pak 4,22V a poté 4,23V že by někdy začala stahovat nabíjecí proud a přešla to CV režimu to jí nenapadne. Dál jsem nevydržel tu baterku týrat a ukončil jsem to ručně. Když jsem jí připojil na laboratorní zdroj tak tu baterku donabila v pořádku.

Taková to moje zkušenost s X350


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.08.2015 7:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2524
Obrázky: 1
caven píše:
Mám z HK tu 350 verzi a leží v polici. Protože pokud jí napájíš z dobře filtrovaného zdroje tak nabíjí suprově, ale nedej bože pokud jí připojíš na obyč spínaný zdroj např. ze serveru. Ona nedokáže ukončit nabíjení. Čili nabíjí na 4,2V pak 4,21V pak 4,22V a poté 4,23V že by někdy začala stahovat nabíjecí proud a přešla to CV režimu to jí nenapadne. Dál jsem nevydržel tu baterku týrat a ukončil jsem to ručně. Když jsem jí připojil na laboratorní zdroj tak tu baterku donabila v pořádku.

Taková to moje zkušenost s X350

Chybná-špatná činnost nabíječky (-ček) napájených ze spínaného zdroje je poměrně častý jev. (Diskutéry často bagatelizovaný,
s odkazem na velké zvlnění na výstupu.) Přitom po přepojení na klasický zdroj (trafo)-(Si diody)-(elyt) nabíječka většinou je OK.
Za pokus stojí zlepšení filtrace na výstupu dalším low ESR elytem (případně v kombinaci s keramikou) a doplňkovým LC filtrem.
Někdy příčinou může být ne zvlnění, ale elektro-smog pronikající někudy do analog/digi řídící elektroniky.
Za pokus pak stojí oddálení zdroje a nabíječky případně vložení jednoduchého odrušovacího členu, funkčního v okolí
spínacího kmitočtu, jeli pevný. V okolí intervalu kmitočtů, pokud je použito zapojení měniče s proměnným kmitočtem.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.08.2015 7:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.5.2014
Příspěvky: 112
Bydliště: ústecký kraj
Jo vím, proto jsem tam taky přidával kapacitu i 15x 2200uF nepomohlo. Laboroval jsem s tlumivkami od železoprachových přes klasické na EI plechách ono bez těch filtrů bylo zvlnění nějakých 1,1V !! Spínaný zdroj ze serveru DELL. Po přidání LC filtru sice to zvlnění kleslo, ale když jsem to přehnal s indukčností té tlumivky tak to už neustál zdroj. Vypínala jeho proudová ochrana. Ten samý zdroj icharger 406 funguje.
Proto na to dotyčného upozornuji předem. Jak říkám X350 mi tady leží na poličce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.08.2015 8:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2524
Obrázky: 1
caven píše:
Jo vím, proto jsem tam taky přidával kapacitu i 15x 2200uF nepomohlo. Laboroval jsem s tlumivkami od železoprachových přes klasické na EI plechách ono bez těch filtrů bylo zvlnění nějakých 1,1V !! Spínaný zdroj ze serveru DELL. Po přidání LC filtru sice to zvlnění kleslo, ale když jsem to přehnal s indukčností té tlumivky tak to už neustál zdroj. Vypínala jeho proudová ochrana. Ten samý zdroj icharger 406 funguje.
Proto na to dotyčného upozornuji předem. Jak říkám X350 mi tady leží na poličce.

Pokud by ji někdo používal napájenou výhradně z nějakého accu, jako outdoor charger, tak by mu to asi nevadilo.
Pokud ten zdroj z Dell serveru je 12 V (dává méně než 13.5 V), možná by šlo vyhlazovat Pb gelovkou z UPS?
Pokud chci zálohovat krátké výpadky 230 AC, mám gelovku na nabíječce, a z gelovky krmím Shark 20.
PC je ntb, s accu co ten výpadek překlenou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.08.2015 12:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16051
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
guchar píše:
... Chybná-špatná činnost nabíječky (-ček) napájených ze spínaného zdroje je poměrně častý jev. ...

Divné...
Mám/měl jsem pár nabíječek od Accucell 6, její eco verzi, iCharge106B+, Pulsar, Turnigy 4A mini a všechny napájím bez problémů různými spínanými zdroji, v hale i malým 12V/2A "adaptérkem" do zásuvky. Nepozoroval jsem nějaké problémy.
Myslím že častý jev to bude především u výrobků některých (konkrétních) výrobců. Barevná mačkací obrazovka není úplně všechno...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.08.2015 13:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1059
Polemizuju s tím ohrnováním nosu nad barevným mačkacím displejem, pro mě po těch x letech používání nabíječek s max. dvouřádkovým displejem je to neuvěřitelně přehledný, takže já tvrdím, že je to zásadně podstatný na komfort obsluhy. Ty samý plusy jsem zjistil, když jsem si letos do výbavy přikoupil dotykový vysílač Turnigy TGY-iA10 - najednou jsem schopnej bez velkýho trápení nastavit letový režimy a mixy u elektrovětroně tak, jak se mi to u Graupneru MC-22 nedařilo. A to jsem se dotykovým displejům v modelařině ještě loni otevřeně vysmíval. Není nad mojí vlastní zkušenost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.08.2015 14:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16051
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jasně, jen myslím že by neměl komfort obsluhy výrazně převyšovat základní funkčnost daného aparátu ;-)
(Mám dotykový telefon a tablet, vím oč při tom dotykování jde)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.08.2015 16:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.5.2014
Příspěvky: 112
Bydliště: ústecký kraj
jyrry píše:
Divné...
Mám/měl jsem pár nabíječek od Accucell 6, její eco verzi, iCharge106B+, Pulsar, Turnigy 4A mini a všechny napájím bez problémů různými spínanými zdroji, v hale i malým 12V/2A "adaptérkem" do zásuvky. Nepozoroval jsem nějaké problémy.
Myslím že častý jev to bude především u výrobků některých (konkrétních) výrobců. Barevná mačkací obrazovka není úplně všechno...


Jde o to, že jakmile tím budu dobíjet 3článek 1,3Ah proudem 1C tak je to v pohodě, ale jakmile tím začnu nabíjet 2x 6článek 3,3Ah paralelně proudem 8A tak nastane problém. Jedná se i o proudový odběr z toho zdroje, jelikož ten zdroj má závislé zvlnění od zátěže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.08.2015 17:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16051
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ichargerem dobíjím 6s 5000mAh ze spínaného zdroje 250W proudem 7,2A. To celé mám dvakrát.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.08.2015 17:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.5.2014
Příspěvky: 112
Bydliště: ústecký kraj
Však já už taky ichargrem 406DUO dobíjím ze spínaných zdrojů a není problém dobíjet 2x300W, ale ta nabíječka z HK X350 s tím má problém.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz