Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PowerLab 6 komunikace s PC nefunguje
PříspěvekNapsal: pát 17.05.2019 10:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Dobrý den měl bych jeden technický dotaz ohledně komunikace nabíječe PowerLab 6 s programem CCS. Propojka je starší FUIM2. Operační systém WIN7. Před měsícem nabíječ normálně s propojoku FUIM2 komunikoval. Včera jsem chtěl v nabíječí změnit nějaké předvolby a zjistil jsem, že spuštěný program CCS pro nabíječ PowerLab 6 nevidí žádná data z nabíječe. Počítač převodník normálně vidí a píše, že pracuje správně. Přesto jsem ovladač převodníku přeinstaloval, jako i samotný program CCS. Nic nepomohlo. Zkusil jsem ještě připojit k počítačči nabiječ Celpro 4. program CCS pro Celpro 4 také žádná data neviděí. Oba nabíječe jsou funkční a s počítačem spolupracovali.
Nevím co se mohlo stát v době kdy to fungovalo a teď nefunguje proběhla aktualizace Win7. Ptám se proto, že nevím kde hledat. Jako poslední řešení bych viděl koupit propojku FUIM3, ale možná se někdo setkal s podobným problémem.
Není to nutnost, nabíječky nabíjí , ale toho našeho koníčka to zpříjemní.

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 17.05.2019 12:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 479
Bydliště: Doma
Obrázky: 0
Některé převodníky USB používají padělané IO. Microsoft ve spolupráci s výrobcem těch pravých, přestal fejky podporovat. Může to být ono, ale taky nemusí. Dá se to dohledat na webu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.05.2019 13:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
No jo, ale tenhle převodník normálně před měsícem fungoval. Nevím zda je to padělek, ale prodává ho Hořejší, jako originální příslušenství k nabíječkám Revo a na webu výrobce nabíječky jsem ho normálně našel i s linkama na ovladače do Windousů

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.05.2019 14:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 788
Microsoft su chr*****

Ked som potreboval updatovat Garmin neslo to napriek funkcnosti v minulosti.

Ked som sa stazoval do Garminu zevto maju na h*** odpoved bola ze mam updatovat windows. Na vsetky otazky bola odpoved updatovat windows.

Updatoval som a ejhla zahralo.

Z toho vyplyva ze sa microsoft prepozical kto zaplati a cez updaty si instaluju svoj kod, nie iba zaplaty.

Takze napisane vyssie je celkom mozne o vyradeni fejkov


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.05.2019 14:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
No nevím, že by ten můj převodník měl být fejk. Možné je všechno :-) Dnes jsem jako první zavolal dodavateli a tam mi sdělili, že jsem zatím první komu to nefunguje. Proto jsem se ptal tady a čekám, zda se ozvě někdo, kdo nabíječ má a má ho propojený s PC. Zda mu funguje s programem CCS.

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.05.2019 17:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 407
Pokud by se opravdu jednalo o kauzu umrtvování kopií FTDI (mimochodem, občas to postihovalo i prokazatelně originální čipy), myslím, že se potom převodník ve správci zařízení zobrazoval jako neznámé zařízení a VID/PID bylo vynulováno.

Někde se na to válí modifikovaná verze ovladače. Když to autore potvrdíš, podívám se ti po něm. :wink:


EDIT: I když by mohla nastat trochu blbější varianta a to, že se zmiňovaný program na vynulované informace odkazuje, pak to bude chtít trochu víc práce, než jen nainstalovat ovladač. (navíc s pofidérním výsledkem, protože by jen Win mohl zase umrtvit)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.05.2019 19:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Ahoj . když zařízení převodník zobrazím ve správci, tak je u něj napsáno "Prolific USB-to-serial Comm Port (Com 7)" Tak nevím co to znamená

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.05.2019 19:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 479
Bydliště: Doma
Obrázky: 0
Ano, jednalo se právě o prolific. Ale to ještě nic neznamená, těch musí být v převodnících spousta. Jednalo se, tuším, o jednu konkrétní šarži, dá se to přečíst přímo na pouzdře toho IO.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.05.2019 19:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 695
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Profilic by mělo být PL2303.Mám FUIM3 V2.2 a čip na desce je FTDI FT232rl. https://www.ftdichip.com/Products/ICs/FT232R.htm


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.05.2019 19:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.1.2012
Příspěvky: 407
Solim Namez píše:
Ano, jednalo se právě o prolific. Ale to ještě nic neznamená, těch musí být v převodnících spousta. Jednalo se, tuším, o jednu konkrétní šarži, dá se to přečíst přímo na pouzdře toho IO.

Ty jo, že se k podobnému uchýlil i Prolific mě nějak minulo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.05.2019 21:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Tak na tom převodníku jsou dva IO na každém je napsáno L 0810 a na druhém řádku LTV 702F a podtím je .Y .
No a co teď s tím převodník je starý tipuji tak 7let.

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.05.2019 21:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 695
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Možná kecám ale není Fuim2 převodník TTL na RS232 a ten kabel k němu je převodník RS232 na USB?Pak by třeba to FTDI bylo zalité v tom USB kabelu.Ideál mít PC s Com portem a zkusit to bez USB.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.05.2019 21:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
belmonto tak to fakt nevím, zítra nafotím

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.05.2019 21:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 479
Bydliště: Doma
Obrázky: 0
Teď jsem se díval na fotky na googlu, a asi to tak bude. Teprve FUIM3 je USB. Takže jakýkoliv jiný převodník USB - RS232 nebo vyzkoušet na stolním PC či "pořádném" NTB s COM.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.05.2019 9:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Tak jsem to nafotil, Jestli jsem to dobře pochopil,tak chyba je v tom smotaným kabelu, což je vlastně ten převodník
Příloha:
IMG_20190519_091821_resized_20190519_091857296.jpg
IMG_20190519_091821_resized_20190519_091857296.jpg
[ 111.59 KiB | Zobrazeno 366 krát ]


_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz