Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: úte 11.07.2017 21:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1635
Bydliště: Nitra Slovensko
kovaco píše:
Nehnevaj sa na mňa, ale pripomínaš mi moju svokru. Chcela červený televizor. Keď som jej ho kúpil, tak mi povedala, že myslela inú červenú. Asi tak.


Nehnevám, ale lietam len pre zábavu a nie súťažne a nemôžem si dovoliť a ani nehodlám investovať do nab. ktorú nevyužijem. A na farbe my nezáleží. Hnevá ma len to, že síce máš kvalitnú nabíjačku ale nepriznáš, že má taký na prd DSP za tie peniaze. Ale chápem ťa v tej kvalite a výkone toho nieje moc čo vyberať.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: úte 11.07.2017 21:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1635
Bydliště: Nitra Slovensko
coro píše:
Na toto len odpoviem že mám dokoca dva nabíjače, ktoré kadejaké farebné displeje môžu prehľadnosťou a jednoduchosťou úplne vysmiať - jeden hračkový Hobbyking "PocketRocket" a druhý seriózny FMA (Revolectrix) BalancePro HD.
Oba majú jeden jediný skutočný gombík so šipkou, ktorým sa otočí prúd na 0-10A a zapichnutím baterky sa začne nabíjať... :) :)
Ako sa tomuto dá konkurovať nejakým tabletom, teda v jednoduchosti ?
Ešte prepínač LiFe-LiIon-Lipol, ale aj ten tomu seróznemu chýba (A123 vie len 10A fixne)
- veď pri Líthiových baterkách neni čo viac nastavovať, nabíjanie si riadi baterka.
Dokonca by sa dalo povedať že ani prúd by sa možno nemal nastavovať ručne, veď sa dá zistiť (ako cellpro)..


Revolectrix napr. GT500 nemá dvoj riadkový DSP. To je iné. Tam je to super. Také ovládanie by my stačilo (Menu). Len ten nabíjač nevyužijem a tým pádom je pre mňa drahý. Netvrdím, že musí byť grafický len aby to nebol ten klas. dvoj riadkový.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: úte 11.07.2017 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 8968
Bydliště: Bratislava dnv SK
Nevyužiješ výkon.. asi..
Ale ten nie je jedinou vecou čo to má.. Tie ostatné ale potichu využije každá baterka, aj keď by o nich človek ani nevedel...
Napríklad kedysi Tebou napísané "DSP" u nich znamenalo "digital signal processor", procík s nejakými 16 bitovými rýchlymi AD prevodníkmi o akých sa atmelom v ostatných hračkách ani nesnívalo..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: úte 11.07.2017 22:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16037
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:
... ten dvoj riadkový DSP je neprehľadný, čím viac funkcii nab. má tým sa v tom aspoň já na rýchlo strácam ...

A jaké funkce navíc má ten tvůj nabíječ? Ten můj prostě... nabíjí.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: úte 11.07.2017 22:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1635
Bydliště: Nitra Slovensko
coro píše:
Nevyužiješ výkon.. asi..
Ale ten nie je jedinou vecou čo to má.. Tie ostatné ale potichu využije každá baterka, aj keď by o nich človek ani nevedel...
Napríklad kedysi Tebou napísané "DSP" u nich znamenalo "digital signal processor", procík s nejakými 16 bitovými rýchlymi AD prevodníkmi o akých sa atmelom v ostatných hračkách ani nesnívalo..


To je asi pravda, ale na moje lietanie je to dosť zbytočné a aj drahé. Hľadám niečo do cca. 150 eur, cca. 200W bez dvoj riadkového DSP.
DSP - myslím display.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: úte 11.07.2017 22:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1635
Bydliště: Nitra Slovensko
jyrry píše:
A jaké funkce navíc má ten tvůj nabíječ? Ten můj prostě... nabíjí.


Neviem ktorý myslíš? Naviac voči čomu? (voči Reaktoru žiadne, ale vie LiHv a to ja potrebujem)
Zle si to pochopil. Čim viac funkcii nabíjač má, tým je to pri dvoj riadkovom DSP aspoň pre mňa neprehladnejšie (menu).
Napr na mojom Imax X180 my vadí že nemerá IR (aspoň informačne) a má pre mňa malí DSP. Inak by my vyhovoval. Nabíja, balancuje presne. (aspoň na moje meracie podmienky s merákom s 1% odchylkou)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 4:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16037
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No vidíš, mně zase přijde nepřehledné příliš informací najednou na jediném displeji, stačí mi ty opravdu podstatné v daném režimu :)
Každý to máme nastavené jinak. Náhodou jsem si objednal tento nabíječ, tak uvidím jak mi "sedne" jeho displej a zobrazování informací na něm. Třeba pak změním názor, třeba ne 8)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 5:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5504
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Myslím, že ten rozsypanej čaj na displeji Ti asi moc nesedne a podstatné informace nepodá. :mrgreen:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 7:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16037
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
https://www.horejsi.cz/DataFiles/ISDT/SC-608_CZ_ZAB.pdf :P
:lol:

edit: Ach jo... proč se chytáte jedný fotky... :roll:
Obrázek

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 7:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 636
Bydliště: Brno-Maloměřice
Ten čaj tam asi být nemusí, ale na videích je vidět, že se musí držet oběma rukama ... u takového malého a lehkého prcka je ovládání stiskem do boku velká zoufalost. Jinak bych ji bral, ve všem ostatním by mně vyhovovala.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 9:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2009
Příspěvky: 2393
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Pre juraj.jurej.

Ver mi, že nebudeš sedieť u nabíjačky a pozorovať, ako ti rastú, alebo klesajú hodnoty. Možno 5 alebo 6x. Potom už budeš len počúvať pri raňajkovaní, kedy ti nabíjačka oznámi koniec nabíjania-vybíjania. :-)

OK

_________________
Ventus 2cx (6m)-11,55 kg, elektro / Stork 8 (3,82 m) / Futaba T18 SZ / Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8 /


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5504
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
jyrry píše:
Ach jo... proč se chytáte jedný fotky... :roll:


No když jsi dal odkaz na zrovna takovou pěknou. :mrgreen:


Přílohy:
SC-608.jpg
SC-608.jpg [ 54.87 KiB | Zobrazeno 728 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pon 17.07.2017 14:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1635
Bydliště: Nitra Slovensko
Zatiaľ môj favorit, aj keď mám iba zdroj iba 220W. (15V--15A). Mne 12A do 4S max. stačí. Ale má vybíjanie 80W. Plne výkon by som nevyužil, ale ostatné parametre my vyhovujú. Len keby ju predávali za takú cca. cenu niekde u nás. (+20%)

Revolectrix GT EICHT
http://www.store.revolectrix.com/Featured/GT800
https://www.youtube.com/watch?v=3Gf2jjt5vTI


Přílohy:
GTEight-big.jpg
GTEight-big.jpg [ 25.26 KiB | Zobrazeno 623 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: pon 17.07.2017 18:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16037
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:
... No když jsi dal odkaz na zrovna takovou pěknou. :mrgreen:

Nooo, tak ona to byla jen potištěná krycí folie 8)
Příloha:
SC_608.jpg
SC_608.jpg [ 48.39 KiB | Zobrazeno 599 krát ]

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: výběr modelářského nabíječe
PříspěvekNapsal: ned 13.08.2017 20:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.7.2016
Příspěvky: 42
Bydliště: Praha - Zapad
Panove, mam otazku ohledne CellPro pripadne GT500.
Premyslim jak upgradovat Reaktor abych byl schopen nabijet vice aku zaroven. Dival jsem se na zde zminovane CelPro PL6 ale nejak jsem z toho danek.
Je tam na me nejak moc kombinaci nabijecek, adapter boardu a informaci o vyrobcich aku a dalsiho. Tak at neobjevuju znovu kolo.

Umi to nabijet jakekoliv Lipo ci jenom jejich vlastni, myslim jejich proprietarni? Nejak jsem nepochopil tuhletu stranku.
Mam doma vsechno na XT60 konektorech, tak at nepotrebuju redukce, kdyz poridim tuhle pro PowerLab6 a nebo tuto pro GT500 tak to bude chodit?
Nebo to nebudu resit, koupim dalsi Reaktor a bude, ale to jsem porad jenom na 2 aku zaraz. S vyse uvedenyma boardama dam 4 pokud bych sel do tohodle pro PowerLab tak dokonce 6.
Jak to vidi Ti co uz si tim prosli? Jsem otevreny dalsim variantam. Svaty Gral samozrejme neexistuje, to vim.

EDIT: tak delam domaci ukol a ctu a jak to vypada, mozna si vystacim s obyc paralelnim boardem napr viz RC Groups. Co vy na to? Za predpokladu, ze nebudu mit vyrazne rozdilne vybite aku.

Ad rozdilne vybite aku, na RCGroup pisou rozdil do 30%. Hledal jsem nejake zavislosti napeti clanku vs. zbyvajici kapacita, neco malo jsem nasel a pravidlo palce zni asi nasledovne 30% rozdil kapacity odpovida cca na 0.2V na clanek. Takze paklize jsou vsechny aku v tomhle rozmezi, melo by to byt v pohode. Jake mate pravidlo palce vy?

Libor


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 744 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 46, 47, 48, 49, 50  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz