Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: pát 22.03.2013 7:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2011
Příspěvky: 240
Bydliště: Morava
Obrázky: 4
V tom by být problém neměl. Vám to přesně tak jak popisuješ a vše fungovalo na 1.pokus.

_________________
DOMOVSKÉ LETIŠTĚ: http://mlz.frystacko.cz, YT: Lubos72cz
FrSky Taranis-E /Sirius/Bellanca/UltimateX3


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: pát 22.03.2013 10:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.3.2013
Příspěvky: 12
Tak to je minimálne zaujímavé. Nevybehlo mi ani oznámenie o inštalácií nového zariadenia a ani v správcovi zariadení nie je nič nové :? Skúsim ešte VMware a dám vedieť či tam ho našlo. Zatiaľ ďakujem za info :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: sob 30.03.2013 21:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.3.2013
Příspěvky: 3
Mam rovnaky problem na Win 7/64bit. Driver sa nainstaloval, ale po pripojeni nabijacky system zariadenie nerozozna spravne. Ked si v spravcovi zariadeni otvorim detaily zariadenia (nezname zariadenie), je na nom vykricnik a stav: Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)
Ak skusim preinstalovat ovladac na zariadeni, vypise mi, ze ovladac uz bol predtym uspesne nainstalovany.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2013 0:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.3.2013
Příspěvky: 12
Problém vyriešený, nabíjačka sa pripojí až po spustení nabíjania/vybíjania :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2013 8:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.3.2013
Příspěvky: 3
Cez VMware alebo priamo v 64 bitovom Win7?
Tiež sa ti zariadenie volá "neznáme zariadenie"?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: stř 03.04.2013 0:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.3.2013
Příspěvky: 12
Nepamätám si ako presne bolo zariadenie nazvané a nemám to ani ako overiť momentálne, nemám po ruke nabíjačku. Ale určite to nebolo ako neznáme zariadenie. Nainštaloval si aj ovládače? Išlo mi to ako vo VMware tak vo Windows 7 64bit, ale až keď som spustil nabíjanie/vybíjanie :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: stř 03.04.2013 7:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.3.2013
Příspěvky: 3
Driver sa nainštaloval ako súčasť Charge Monitora, aj ked som ho skúšal doplniť cez to neznáme zariadenie, vypísalo to ze už je nainstalovany. Nasiel som na nete aj inú verziu toho ovladaca a skúsil ho tam natlačiť cez ručnú inštaláciu, aj som potvrdil,ze to má prepisat nainstalovanu verziu. Všetko skúšané aj počas nabíjania. Niekde je nejaký "skrat". :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: stř 03.04.2013 8:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.3.2013
Příspěvky: 12
Vyskúšaj to ešte na inom PC. Ja som mal raz problém s driverom pre programátor MCU a pomohlo len preinštalovanie Windowsu :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: čtv 15.05.2014 16:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.5.2011
Příspěvky: 701
Bydliště: Golčův Jeníkov
Mám takový problém, koupil jsem si druhou nabíječku Equilibrum V3,5 mám jí ted asi jeden den. První jsem pořídil asi před dvěma rokama a musím říct, že ta nová stojí za prd.. Sice má modernější placatější tlačítka, ale má HROZNEJ displej, ten má nechutnou odezvu.. Mám pocit, jak kdybych tu nabječku měl někde venku v mraze..

Navíc, prosím mrkněte, pokud ukončíte nabíjení a na displeji bliká FULL ukazuje se vám aktuální napětí článků ?? Nebo jen pro všechny 4,2V ?

Tohle mi docela vadí, skoro si říkám, jestli tu novou nevrátit..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: úte 22.07.2014 17:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 436
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
O víkendu jsem chvíli létal a vybil jsem asi 10-20% kapacity baterky. Akumulátor jsem se pokusil nabít následujícím nastavením:
3S, 5000mAh, 3.0A
Asi půl hodiny jsem to nechal být, jako že se to nabíjí, ale pak jsem zjistil následující:
aktuální nabíjecí proud pouze 0,1A
aktuální napětí akumulátoru cca 11.75V
nabitá kapacita, odhadem 50mAh
všechny články měly stejné napětí (+-0,01V)
Zkusil jsem jiná nastavení (jiný proud, nabíjení s balancérem/bez něj, ...), ale nabíjení se ne a ne plně rozběhnout.
S jinou baterií naprosto bez problémů.
Nakonec jsem musel naopak baterii nabíječkou trochu vybít (na cca 11.4V) a pak nabíjení naskočilo stejně jako jindy.
Nevíte proč nabíječka stávkovala a odmítla nabíjet plným proudem?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: úte 22.07.2014 18:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.5.2011
Příspěvky: 701
Bydliště: Golčův Jeníkov
Toto už jsem u své EQ taky řešil, zkus zašmrdlat konektorem od zdroje.. Pak se to rozjelo normálně :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: úte 22.07.2014 20:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 436
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Konektorem od zdroje to není. Zdroj dává stabilně 12.3V.
Možná že pro určité rozpětí napětí se nabíjení baterie nechce plně rozjet. Podařilo se mi to navodit i jinou baterií vybitou na podobné napětí: 3S, 2200mAh.
Nastavení nabíjení: s balancérem, 3S, 2200mAh, 2.2A. Po skoro 10 minutách je nabíjecí proud stále 0.1A.
4112
-edit-
Ani po hodině se to nezlepšilo:
4115


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: stř 23.07.2014 18:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.5.2011
Příspěvky: 701
Bydliště: Golčův Jeníkov
Jo to já měl taky stabilní napětí, ale stejně se nabíjení rozjelo až po pohybu konektorem.. Ale asi máš jiný problem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nabíječ Equilibrium 3.5 50W
PříspěvekNapsal: stř 23.07.2014 20:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2011
Příspěvky: 240
Bydliště: Morava
Obrázky: 4
Mě to samé dělala baterka G3 RAY 3250mAh/11,1 .... ale až po ročním provozu. Po částečném vybití v provozu se někdy při nabíjení sekla. Řešil jsem to obvykle dodatečným do vybitím v letu (EG Pro) a potom to nabíjelo dobře. Nelétám s baterkou do nuly, tak jsem vždy mohl aspoň 30-60s "zavrčet". Mám ještě jednu tu samou baterku a ta zatím drží.

_________________
DOMOVSKÉ LETIŠTĚ: http://mlz.frystacko.cz, YT: Lubos72cz
FrSky Taranis-E /Sirius/Bellanca/UltimateX3


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: EQUILIBRIUM 3.5 - senzor teploty
PříspěvekNapsal: ned 15.03.2015 10:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 447
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Doposial som používal nabíjačku JETI CHAR30plus, kedže sa mi nechcelo vyrobiť balancer, tak som hladal náhradu, vybral som si Equilibrium 3.5 po prečítaní rôzních modelárských diskusii, som sa preklikal na stránku http://www.rcnoviny.cz/2012/10/vyroba-c ... e-baterii/ kde som objavil dorobenie teplotného senzoru k nabíjačke. A v diskusii odkaz na http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... cu-eco-six Ked že som mál doma LM35DZ bolo rozhodnuté.
Senzor uzrel svetlo sveta a funguje :wink:
Čidlo som dnes urobil, ale najprv som musel odletovať servo káblik z konektorom z pípaku na vyhladavanie modelu :( iní zo zámkom som nemal, mám rád ked konktory majú zámky, z mrštuvačku som ztiahol z LEDek kde som ich mal len tak nasunuté :mrgreen: Potom dodržanie farieb červený+, biely signal, čierny - Ide to i bez dodržania farieb. Skoro som zabudol napísať funguje, nastavil som teplotu v nabijačke na 40 stupnov Celzia, pripojil akupack, spustil nabíjanie, a čidlo nahral teplovzduškou, po prekročení nastavenej teploty nabijačka upozornila rázným pípaním prekročenie teploty a vypla nabíjanie. Som spokojný. Snad priložene foto pomôže ako vizualný managment, ako idú kabliky.


Přílohy:
Poznámka: LM35DZ a rozmiestnenie kablikov
teplotný senzot Equilibrium 3.5 001.jpg
teplotný senzot Equilibrium 3.5 001.jpg [ 31.72 KiB | Zobrazeno 2241 krát ]
Poznámka: Konektor zo zámkom a rozmiestnenie káblikov podľa farieb
teplotný senzot Equilibrium 3.5 002.jpg
teplotný senzot Equilibrium 3.5 002.jpg [ 34.55 KiB | Zobrazeno 2241 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz