px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: úte 07.06.2016 20:46 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hm, myslím že nabíječ to "napětí napájecího zdroje" potřebuje nejspíš pro výpočet rozdělení příkonu mezi kanály. Prostě aby věděl s jakým příkonem může počítat.
Nastavil bych to "CURRENT" podle schopnosti zdroje (s nějakou rezervou) a hotovo...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: úte 07.06.2016 21:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7898
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Taky si myslím, že je to jen pro to rozdělení příkonu do kanálů. Mám nastaveno trvale 13,5V / 40A (mám tu slabší C60) a nabíjím i z autobaterky, která má třeba jen 11,5V a nic neřve.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 10:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 120
Obrázky: 0
zdravim,

prosim vas, muzete mi nekdo napsat rozmery nabijecky ? stavim si polni nabijecku a potrebuju vedet rozmery, aby se mi to veslo do kufru s baterkama... diky :wink: (nikde na netu to nemuhu najit a ani v manualu to neni :| )

a pak se chci zeptat kdyz pouziju zdroj power x-40 13,8V/40A (550W)dokaze pak nabijecka nabijet 2 LiPo packy soucastne, kazda vetev by nabijela max 8-10 A dohromady max 20A

btw kdyz to tak ctu, ze kazdy pouziva autobaterii a kazdy si ji skoro vzdycky vyflaka :mrgreen: co treba pouzit LiFecka A123 ? jsou zatim to nejlepsi na trhu co se tyce pomer vykon/kapacita...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 14:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7898
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To jaký můžeš použít proud, záleží taky na napětí těch packů. Při větších počtech článků (větší napětí) musíš počítat se součtem příkonů a taky účinností té nabíječky. rozměry jsou C60 2x300W. jestli je 1000W verze stejná nevím.


Přílohy:
Koty.png
Koty.png [ 551.45 KiB | Zobrazeno 737 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 14:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 120
Obrázky: 0
Lark píše:
To jaký můžeš použít proud, záleží taky na napětí těch packů. Při větších počtech článků (větší napětí) musíš počítat se součtem příkonů a taky účinností té nabíječky. rozměry jsou C60 2x300W. jestli je 1000W verze stejná nevím.



dik za obrazek :wink:

kazdopadne k tomu poctu clanku a prikonu... nejsem elektrikar a absolutne nevim o cem je rect :?

tak jestli by si mi to trosku vic priblizil... chtel bych nabijet 2x 4S max 10A pokud by to neslo tak s jakyma max amperama muzu pracovat v obou kanalech?

diky za odpoved


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 15:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7898
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To je jednoduché, vynásobíš počet článků napětím plně nabitého článku a vynásobíš proudem. Tím získáš minimální příkon pro jeden pack. takže v tvém případu:

4 x 4,2V x 10A = 168W x 2 = 336W

Takže to ta nabíječka i zdroj v pohodě utáhnou. Mělo by to utáhnout 2x 5S / 10A. Pro vícečlánky už by ale byl lepší zdroj s vyšším napětím (24V)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 15:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 120
Obrázky: 0
Lark píše:
To je jednoduché, vynásobíš počet článků napětím plně nabitého článku a vynásobíš proudem. Tím získáš minimální příkon pro jeden pack. takže v tvém případu:

4 x 4,2V x 10A = 168W x 2 = 336W

Takže to ta nabíječka i zdroj v pohodě utáhnou. Mělo by to utáhnout 2x 5S / 10A. Pro vícečlánky už by ale byl lepší zdroj s vyšším napětím (24V)



aha no tak to je super a jednoduche to si budu pamatovat. dik moc :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 19:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16032
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Androy píše:
btw kdyz to tak ctu, ze kazdy pouziva autobaterii a kazdy si ji skoro vzdycky vyflaka :mrgreen: co treba pouzit LiFecka A123 ? jsou zatim to nejlepsi na trhu co se tyce pomer vykon/kapacita...

Jakou kapacitu potrebujes? Treba na jedno odpoledni letani?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 19:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 120
Obrázky: 0
jyrry píše:
Jakou kapacitu potrebujes? Treba na jedno odpoledni letani?


no ja mam v planu je poslkadat tak abych mel 50Ah a 16,5V (nebo uz je teda pomalu skladam) jelikoz kamos je ma taky a udelal si z toho 20Ah a je nadmiru spokojenej :-) nechci si placat baterku z auta (navic sem si koupil pekne hlinikovy kufr... do kufru prdnu na spod baterku, navrch desku, pak na ni nabijecku a bude to super polni nabijecka :mrgreen: )


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Raytronic C60
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 12:46 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 942
Bydliště: Chocerady
Mám nabíječku raytronic C60
Aktuálně má poruchu jedné nabíjeci větve.
Při zapnutí nabíjení píše že napětí je vysoké.
Když měřím napětí tak z 8v které mají baterky napětí skočí na 11V a nabíječka vyhodí chybu.
Druhá větev stejnou baterku bez problému nabije.

Setkal se s tím už někdo??
Moje úvaha je špatný nějaký konderzátor nebo odpor který by snížil počáteční napětí. Ale úplně nevím.
Tak než začnu hledat s měřákem tak třeba někdo ví??

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic C60
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 13:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10028
Bydliště: Břeclav
Shodou okolností jsem se o C60 před pár minutami bavil s Alešem Bidovským ze Satrie.

Prý se stává, že kanál odumře, zejména při nabíjení méně než LiPol tříčlánku malým proudem. V takovém případě oprava jen výměnou celé desky, protože to vyhoří spoje ve vícevrstvém tišťáku. Jakou při tom hlásí chybu ale nevím.

při čem se Ti to stalo? Zkus kontaktovat Aleše. Jestli někdo bude vědět, tak to bude on.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic C60
PříspěvekNapsal: pát 27.10.2017 13:18 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 942
Bydliště: Chocerady
Stalo se to při nabíjení na letišti.
Už jsem s ním mluvil.
Pudu si koupit novou nabíječku.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Vaclav70 a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz