Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 273 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2012 7:33 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2010
Příspěvky: 58
Raytronic c60-1000W a Power peak Twin EQ-Bid 1000W je jeden a ten samý nabíječ s různou nálepkou a nebo se jedná o dva různé nabíječe,příp. jaký je mezi nimi rozdíl.Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2012 7:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8521
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
silverous píše:
Zdravím,
Přešel jsem z nitra na elektropohon a chci se zeptat jakým proudem nabíjíte na letišti z automobilový baterie šestičlánek 5800mAh? Já jsem si pořídil výše uvedenou nabíječku a při vstupním napětí 14,4V (v autě běží motor) mi to nabíjí max proudem 8A. Pokud vypnu zapalování, tak to nabíjí asi 7.5A. Samozřejmě bavím se o počátku nabíjiení, kdy je napětí na článek asi 3.8V. Je toto normální nebo bych měl dostat větší proud? Jinak clekový čas nabíjení je asi 30 min.

Tomáš.

nabíjací prúd (max. výkon) je obmedzený vstupným napätím (12V) a nastaveným vstupným prúdom....

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2012 9:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17743
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
LV píše:
....nabíjací prúd (max. výkon) je obmedzený vstupným napätím (12V) a nastaveným vstupným prúdom....

a schopnosti menice v nabijeci, pri 12V nelze cekat zazraky, at ma baterka 20Ah nebo 150Ah....
Urcite v navodu pisou max. dosazitelny vykon pri napajeni ruznym napetim. To pak napovi.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2012 11:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2005
Příspěvky: 1157
Bydliště: Praha
xia píše:
Raytronic c60-1000W a Power peak Twin EQ-Bid 1000W je jeden a ten samý nabíječ s různou nálepkou a nebo se jedná o dva různé nabíječe,příp. jaký je mezi nimi rozdíl.Děkuji.

rozdíl je jen v tom Bid čipu, vynikající věc kterou integroval už i Schulze do svých Next Generation II


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2012 22:21 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2011
Příspěvky: 27
jyrry píše:
LV píše:
....nabíjací prúd (max. výkon) je obmedzený vstupným napätím (12V) a nastaveným vstupným prúdom....

a schopnosti menice v nabijeci, pri 12V nelze cekat zazraky, at ma baterka 20Ah nebo 150Ah....
Urcite v navodu pisou max. dosazitelny vykon pri napajeni ruznym napetim. To pak napovi.


Právě že se v návodu nepíše /nebo jsem nenašel/. Ale jak jsem psal, stačilo zvednout kapacitu zdroje pro nabíjení z 20A na 40A a už to nabíjelo přez 11A, tedy požadovaných 2C mé Lipol baterie. Samozřejmě, ze pri 12V se nadá využít to co nabíječka umí, k tomu je třeba napětí větší než 24V, ale čím větší kapacita zdroje, tím z něho dostanu větší požadovaný proud.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2012 22:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8521
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
silverous píše:

Právě že se v návodu nepíše /nebo jsem nenašel/. Ale jak jsem psal, stačilo zvednout kapacitu zdroje pro nabíjení z 20A na 40A a už to nabíjelo přez 11A, tedy požadovaných 2C mé Lipol baterie. Samozřejmě, ze pri 12V se nadá využít to co nabíječka umí, k tomu je třeba napětí větší než 24V, ale čím větší kapacita zdroje, tím z něho dostanu větší požadovaný proud.

kapacita je trošku iná veličina, ale to nevadí... :lol:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: ned 04.03.2012 6:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17743
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
silverous píše:
....Právě že se v návodu nepíše /nebo jsem nenašel/. ......

Max. výkon 500 W na kanál (při napájení >24 V), do 300 W při 13,8 V. To pisou vsude kde ho maji v nabidce.
Pak staci vedet, ze vykon je proud krat napeti a vyleze z toho proudove omezeni, navic olovena aku nema pri zatizeni tech 13,8V ...
Jinak jsi nezvysil kapacitu zdroje, ale povoleny odebirany proud. To nastaveni tam je pro ty, kteri vedi jaky max. proud jim muze davat treba sitovy napajeci zdroj a tou volbou omezeni vstupniho proudu si zabezpeci, ze nabijec ten zdroj nepretizi.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2012 17:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5572
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Ahoj nevíte jestli se dá nabíjet C60 jen přes servisní konektor?
Pořád to tu zkouším i návod jsem přečet ale nejdemito, píše to že baterie není připojená...
Také mě pobavilo že mám nabíječ Raytronic a ted jsem koupil baterku Ray ano a baterie nejde k nabíječi připojit protože má jiný balancovací konektor :wink: tak jsem dokoupil správný ale stejně mi to nejde nabíjet protože nemám připojený silový konektor, je to baterie do Aurory a nemám náhradní konektor abych to k tomu připojil tak jsem ještě objednal Mini T a udělám propojku, ale myslel jsem že to bude makat i bez toho silového.... :|

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2012 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
Neumí nabíjet přes servisní konektor. Připoj ke krajnim kablíkům ješe vodiče se 4kou banánem a ten píchni do silovýho vstupu. Takle nabíjim Isise.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2012 21:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5572
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Podobně nabíjím 1s když je chci uskladnit musí se také připojit jak servisák tak banábky jinak se neuskladní, spíš jsem myslel jestli to není v nastavení v menu, dokonce jsem našel manuál a tam je opravdu že přes sevisák nelze dobíjet... :|

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2012 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
Počkej 1S můžeš nabíjet přímo z nabíječky, tam balančák netřeba, protože nesrovnáváš články v akupacku. Nebo si myslel víc 1S seriově?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2012 22:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5572
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
To je jasný že 1s nemusíš mít přes balancer ale když ji připojíš přes banánky tak ji neuskladníš, musíš jedine z balanceru vytáhnout dráty na 1s + banánky pak to jde....

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2012 17:18 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2011
Příspěvky: 39
Bydliště: Praha 4-Chodov
Ahoj všem. Využiji tohle téma k dotazu. Pořídil jsem tuhle nabíječku a nevím jestli jsem trouba a mám něco špatně nastaveno nebo jestli je chyba v nabíječce, ale nabíjení lipolek se ukončí při cca 93% (4.17 V na článek). Mám to poslat na reklamaci nebo je chyba u mě? :-) Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2012 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Brno
Máš nastavenou hodnout kapacity na 120%? Veškeré nastavení jsi prošel znova a kontroloval? Baterie jsou v pořádku? Jaké baterie? Kolik článků? Mám takoví dojem, že je tam funkce: TCS END ACT - Činnost nabíječe po dosažení TCS kapacity (TCS End Action) Zde můžete zvolit, co nabíječ udělá, jakmile je dodán náboj nastavený ve funkci TCS CAPACITY. Nabíječ může upozornit zvukovým signálem a pokračovat v nabíjení (nastavte „CONTI.“). Nebo nabíjení ukončí (nastavte „STOP“).

_________________
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2012 5:46 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2011
Příspěvky: 39
Bydliště: Praha 4-Chodov
Ahoj. Hodnota kapacity nastavena na 120%,TCS na Conti, baterie 3S a 4S, měli by být v pořádku. Ostatní nastavení je snad taky v pořádku, aspoň podle manuálu. Po dosažení 93% začne pípat a na displeji bliká FULL.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 273 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz