Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 7:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2011
Příspěvky: 27
Zdravím,
Přešel jsem z nitra na elektropohon a chci se zeptat jakým proudem nabíjíte na letišti z automobilový baterie šestičlánek 5800mAh? Já jsem si pořídil výše uvedenou nabíječku a při vstupním napětí 14,4V (v autě běží motor) mi to nabíjí max proudem 8A. Pokud vypnu zapalování, tak to nabíjí asi 7.5A. Samozřejmě bavím se o počátku nabíjiení, kdy je napětí na článek asi 3.8V. Je toto normální nebo bych měl dostat větší proud? Jinak clekový čas nabíjení je asi 30 min.

Tomáš.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 7:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 425
Bydliště: Otrokovice (Zlín)
v prvni rade se podivej na to, jakym proudem vyrobce doporucuje tuto baterii nabijet... udava se to v v kapacite/kapacitach baterie...
tak tedy pokud vyrobce doporucuje nabijet baterii 1C tak to znamena... ze nabijeci proud ma byt takovy... jaka je kapacita baterie... v tvem pripade 5,8A
pokud budes nabijet vyssimi proudy nez udava vyrobce riskujes to... ze ti baterie odejde driv...
pokud vyrobce doporucuje nabijet tuto baterii proudem 1,5C a vyse... nebal bych se tomu vrznout plny proud (vyjimka jsou cinske baterie, tam bych to nabijel max 1C at si vyrobce pise co chce) a neboj nabijecka je to inteligentni... ona si to vsechno ostatni ohlida (napeti i proud) :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 8:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2005
Příspěvky: 1157
Bydliště: Praha
"oplu" ...v první řadě se Ty podívej pořádně na co se ptal, myslím že mu nejde o aku ale o možnosti nabíječe :wink:

"silverous" Máš dobře nastaveny hodnoty v INPUT POWER SETTING ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 8:46 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2011
Příspěvky: 27
Vstupní napětí jsem nastavil na 14.5V, proud jsem zanechal 20A, ale rozložení na kanál jsem upravil na 90%/10%. Nabijim totiz pouze 1 baterii v kanále 1. Teď jsem si ale otevřel manuál a tam je psáno, ze max nabíjecí proud pro 6S baterie je 13A, ale už nepisou při jakem vstupnim napětí. Podle mne, pokud se píše o max. hodnotách, bude asi uvažováno i max vstupní napětí , tedy 28V. Ale mne by spíše zajímalo, jakým proudem nabijite na letisti reálně takovéto lipolky z auta, nebo jestli z nabíjecky dostanete plných 2C teto nabíjene baterie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 8:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Já sem zase četl že nedoporučuji nabijet baterky za provozu to je za pomoci motoru ale pouze z baterie nevím co je na tom pravdy ale i u nabiječe je tohle uvedeno.

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 8:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.9.2011
Příspěvky: 425
Bydliště: Otrokovice (Zlín)
tech 13A by melo byt pri 25,2V (maximalni nabijeci napeti by melo byt 4,2V na clanek) pokud se nemylim...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 10:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2009
Příspěvky: 1211
Bydliště: Kadaň/Praha
Citace:
Nastavitelný nabíjecí proud (0,1 A – 20,0 A). Max. výkon 500 W na kanál (při napájení >24 V), při napájení zdrojem do 13,8V je na maximální nabíjecí výkon do 300 W.

Je to normalni vec, nabijecka potrebuje aspon 24V aby dala plny vykon. Jedine tedy zapojit na dve auta do serie :lol:

_________________
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 11:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6663
Bydliště: Moravský kras
Ono hlavně nabíjet šestičlánky z auta je tak trochu nepoužitelný.. Buď budeš na letišti imrvére vrčet a smrdět s autem (všichni okolo budou nadšení) nebo se budeš brzo loučit s baterkou - startovací aku nejsou konstruovaný na provoz v režimu nabít - hluboko vybít. Řešení se jmenuje trakční akumulátor v kufru ;)

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 11:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 2258
JirkaA píše:
Řešení se jmenuje trakční akumulátor v kufru ;)

Nebo elektrocentrála... :wink:

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 12:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2011
Příspěvky: 2784
Bydliště: Jižní morava (Drnholec,S.T.Břeclav) ČR
Obrázky: 6
Tak 2 nabiti baterka snese a ani se hluboce nevybíjí to je tak stejné jako když necháš hrát autoradio nebo zaplé světla :-)

_________________
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 12:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
Já tuhle nabíječku mám a 4S 5Ah mi to nabíjí konst 15A co si nastavim (víc nedávám) biť by uměla 5C. Napadá mě jak máš cvaklí krokosvorky na baterce? Jsou tam pořádně, nejsou konektory na baterce vorezlý?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 13:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5445
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
--Přesunuto do pozemní elektroniky--

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 18:53 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2011
Příspěvky: 27
chastra píše:
Já tuhle nabíječku mám a 4S 5Ah mi to nabíjí konst 15A co si nastavim (víc nedávám) biť by uměla 5C. Napadá mě jak máš cvaklí krokosvorky na baterce? Jsou tam pořádně, nejsou konektory na baterce vorezlý?


Jo to jsem měl pevně připojený. Dnes jsem to zkoušel znovu a když jsem v uvodním nastavení zvedl dostupný proud zdroje z 20A na 40A, tak jsem nabíjel 11A. Tzn. je možné, že je tam nějaká tolerance.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: pát 02.03.2012 19:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 1017
Bydliště: P 156 -ZBR, ČR
silverous píše:
Jo to jsem měl pevně připojený. Dnes jsem to zkoušel znovu a když jsem v uvodním nastavení zvedl dostupný proud zdroje z 20A na 40A, tak jsem nabíjel 11A. Tzn. je možné, že je tam nějaká tolerance.


No jo tak sme doma :-D Tolerance ne, ale účinnost a nějaké ty ochrany zdroje a tak.
Jinak 11A na 6S je cca 244W což už je skoro na hraně v závislosti na vstupní napětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Raytronic c60 - 1000W
PříspěvekNapsal: sob 03.03.2012 3:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.2.2011
Příspěvky: 27
chastra píše:
silverous píše:
Jo to jsem měl pevně připojený. Dnes jsem to zkoušel znovu a když jsem v uvodním nastavení zvedl dostupný proud zdroje z 20A na 40A, tak jsem nabíjel 11A. Tzn. je možné, že je tam nějaká tolerance.


No jo tak sme doma :-D Tolerance ne, ale účinnost a nějaké ty ochrany zdroje a tak.
Jinak 11A na 6S je cca 244W což už je skoro na hraně v závislosti na vstupní napětí.



V aute mam 100Ah beterii, ta musi neco vydržet :) Jinak diky za odpovědi


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz