px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: ned 16.10.2011 14:22 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.4.2011
Příspěvky: 60
Bydliště: Sereď
Kúpil som ti túto nabíjačku z eBay a potreboval by som vedieť akú redukciu na balancér mám kúpiť keď chcem nabíjať Hyperion. A ešte potrebujem aby mi niekto vysvetlil ako nabíjať lipolky(mám 3s 2100mah) a ako zistím aké má ta lipolka napetie ( dostal som ju a neviem či je nabitá alebo vybitá) Za odpovede ďakujem!


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: ned 16.10.2011 15:00 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4499
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Ptřebné kalíky koupíš zřejmě v každé model. prodejně. Pan Hnízdil v RCservisu je má např po dvacetikoruně. A v Pecka modelář je mají též.
Koupil jsem tutéž nabíječku též na Ebay a balancér balancuje tak mizerně, s přesností až 0,15V, že nabíječku používám s externím balancérem, tedy je téměř k ničemu :?
Zkontroluj si raději přesným voltmetrem, jestli na tom Tvá nabíječka není podobně.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: ned 16.10.2011 19:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2011
Příspěvky: 625
Bydliště: Řečany nad Labem (Pardubice)
paveld píše:
Ptřebné kalíky koupíš zřejmě v každé model. prodejně. Pan Hnízdil v RCservisu je má např po dvacetikoruně. A v Pecka modelář je mají též.
Koupil jsem tutéž nabíječku též na Ebay a balancér balancuje tak mizerně, s přesností až 0,15V, že nabíječku používám s externím balancérem, tedy je téměř k ničemu :?
Zkontroluj si raději přesným voltmetrem, jestli na tom Tvá nabíječka není podobně.



MMM asi máš blbý kus:( já jich objednal už 5 kusů a všechny balancuijí s přesností 0,01V , mám i cz manual, písni mi mail a já ti ho pošlu.

_________________
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2011 15:22 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.4.2011
Příspěvky: 60
Bydliště: Sereď
na balancér mám kúpiť toto http://www.nataair.sk/nataair/eshop/11- ... RO-4-TP-HP alebo taketo dačo http://www.nataair.sk/nataair/eshop/11- ... 10-TP-HP-B a ked nam na aku tento konektor http://www.nataair.sk/nataair/eshop/12- ... mcekom-par tak mam kúpiť tento kábel??? http://www.nataair.sk/nataair/eshop/11- ... gold-3-5mm

dík za odpoveď, sry že som tak neskoro odpisal ale mal som ntb na reklamacii

tomasvrx1: pošlem vám SZ lebo nemate v profile mail


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2011 14:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2010
Příspěvky: 753
Bydliště: Hranice na Moravě
tomasvrx1 píše:
paveld píše:
Ptřebné kalíky koupíš zřejmě v každé model. prodejně. Pan Hnízdil v RCservisu je má např po dvacetikoruně. A v Pecka modelář je mají též.
Koupil jsem tutéž nabíječku též na Ebay a balancér balancuje tak mizerně, s přesností až 0,15V, že nabíječku používám s externím balancérem, tedy je téměř k ničemu :?
Zkontroluj si raději přesným voltmetrem, jestli na tom Tvá nabíječka není podobně.



MMM asi máš blbý kus:( já jich objednal už 5 kusů a všechny balancuijí s přesností 0,01V , mám i cz manual, písni mi mail a já ti ho pošlu.


Mno, myslím že to spíš Ty máš mimořádně povedenou serii........
Měl jsem Imax B8. Bohužel jsem ten balancér příliš nekontroloval a docvalko mi to, až mi regl začal odstavovat motor před nastaveným časem. O tom že se rozpadly plošné spoje na destičce s konektory pro servisní konektory k baterce ani nemluvím. Tak jsem si koupil externí balancér a po měsíci provozu se z nabíječky zakouřilo a odebrala se do recyklačního nebe. Asi další blbý a nespolehlivý kus....... 8O 8O

_________________
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: ned 04.12.2011 11:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.10.2011
Příspěvky: 5
Zdravím pánové. Nechal jsem si poslat IMAX B6AC z eshpu z USA. Po prvním připojení jsem odpálil zdoj. prostě zasunul jsem to do sítě, display se rozsvítil a pak zhasnul napřád. Teď se snažím oživit výstup přez 12V zdroj. Nabíjím LiPo 11.1 V, 3 cels. nabíječka si to otestuje, ale po zpuštěštění nabíjení se objeví chybová hláška: input vol err.
Prosím o radu. K reklamaci to není. Možná někde dělám triviální chybu...

děkuji

R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: ned 04.12.2011 14:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Ahoj můžeš dát link na ten shop a nabíječ? Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: ned 04.12.2011 14:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19418
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
radoch píše:
.....

rozsroubuj tu kisnicku, na 90% tam bude sitovy spinany zdroj v krabicce, ten odpoj a znovu to zkus na externi zdroj. Pokud to bude OK, tak ten vestaveny sezenes tak za 10USD i s postovnym.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: stř 21.12.2011 21:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2011
Příspěvky: 292
Obrázky: 3
zdravim ma tu nekdo doma tuhle nabijecku Imax B6?potrebuju poradit s nastavenim.Diky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: stř 04.01.2012 18:35 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.4.2011
Příspěvky: 60
Bydliště: Sereď
chcem sa spítať, čo znamenajú pojmy "CHK Time" a "Waste Time" a na koľko ich mám nadstaviť, mám lipo hp 3s 2100 mah a je možno podvibitá, neviem aké má napetie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: čtv 05.01.2012 4:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2010
Příspěvky: 322
Bydliště: Příbram
MishoIV píše:
chcem sa spítať, čo znamenajú pojmy "CHK Time" a "Waste Time" a na koľko ich mám nadstaviť, mám lipo hp 3s 2100 mah a je možno podvibitá, neviem aké má napetie

CHK Time - Nastavení času kontroly správnosti nastaveného počtu článků pro lithiové akumulátory - stačí nastavit cca 1 minutu
Waste Time - Časová prodleva při cyklickém nabíjení/vybíjení - Týká se NiCd a NiMh akumulátorů.

Nabíječka Imax B6 je funkčně identická s Accucel 6 - český manuál máš tady: http://himoto.cz/navody/turnigyaccucel6.pdf


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: čtv 05.01.2012 23:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.4.2011
Příspěvky: 60
Bydliště: Sereď
ďakujem všetkým za pomoc, po prvom nabití mi nabila celkom presne , z voltmetrom som to premeral a iba posledný článok sa líšil o 0,03volta čo je málo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nabíječka
PříspěvekNapsal: úte 16.04.2013 8:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.4.2013
Příspěvky: 1
Ahoj chlapy prosím vás nemáte někdo zkušenosti s touto nabíjěčkou: Imax B6AC (vestavěný zdroj)jsou dvě verze originál a kopie na hobbykingu a u nás doma třeba na bighobby jí mají za necelých 1200 Kč tak nevím jestli je to dobrá volba a jestli to není ta horší verze díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: úte 23.04.2013 16:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1004
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Jeden Imax B6 klon /bez duhové nálepky/ :lol: jsem měl rozdělaný.Je to ošizené jak jen jde.Je vynecháno pár kondenzátorů.Největší kond by měl být 1000uf/35V a je tam jen 680uf/35V.Nabíječ nemá ochranu proti přepolování na vstupu!!!Chybí polymerová pojistka takže to není odolné zkratu ani na výstupu.Kalibrovat jde jen jednou a to jen celkové napětí.Accucel umí kalibrovat i jednotlivá napětí na článcích a to opakovaně.Přesnost měření je nevalná protože jsou použity levné 1% rezistory.Pájení pěkně prasácké.Zbytky tavidla,přepálený cín...
Na Ebay to jde koupit za 400Kč včetně pošty a je to dodělej doma.Ideal je přehrát software na tu verzi s kalibrací.Je ke stažení na rcgroups.Ovšem má cenu dodělávat to co někdo ojebal?Nemá... 8)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: IMAX B6AC
PříspěvekNapsal: ned 26.05.2013 10:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2010
Příspěvky: 2771
Obrázky: 0
blembondo píše:
...Největší kond by měl být 1000uf/35V a je tam jen 680uf/35V.Nabíječ nemá ochranu proti přepolování na vstupu!!!....

..Ideal je přehrát software na tu verzi s kalibrací.Je ke stažení na rcgroups....

Mám kondenzátor dokonce pouze na 25V.

Proti přepólování - bylo by možné tam dát diody? Na desce jsou volné díry s prokovy poblíž vstupního konektoru.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz