Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: zdroj z PS3
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2011 10:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1655
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Ahoj.Po třech letech mi odešel (po každodenním používání)playstation3.Po pročtení různých diskuzí jsem zjistil že jsem ještě rekordman.V podstatě každému odešly procesory v důsledku špatného chlazení.Pokusil jsem se ještě PS3 oživit neskutečnou metodou "upečením procesorů" a opravdu se podařilo.PS3 žil ještě dva měsíce.Potom už jsem ale koupil nový.Ted koukám co by ze starého šlo použít.Krom HDD asi nic.Bluray mechaniku asi nikam nepřipojím.Ovšem na zdroji jsem našel zajímavé informace.Output 12V-23.5A 5V-0.6A.Tech 5V z té malé svorkovnice opravdu leze,ale z hlavních 4mm zdířek 12V nejde.Je tam nula.Měřeno obyčejným multimetrem.Nemá s tím někdo trochu víc zkušeností?

Obrázek

Obrázek

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2011 11:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2010
Příspěvky: 742
Bydliště: Praha 6
jen mě napadá zkusit připojit odběr na těch 5V, a pak změřit, jestli nepoleze i něco z těch 12V (podobně jak u ATX)

_________________
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2011 11:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.3.2010
Příspěvky: 429
Bydliště: near Brno
Obrázky: 0
Ahojky. Ano, jak píše Carlito...tyto zdroje jak nemají žádnou zátěž, tak to vyhodnotí jako chybu někde na výstupu a odepnou se. Jinak, čím menší zatěžovací odpor, tím větší napětí z toho leze...já sem uvedl do chodu onehdy jeden zdroj z PC a jako zátěž jsem použil asi 5 ohmů odpor na 20W...a leze mě z toho 12,4 V. Pokud bych použil asi tak 2,2 ohmy, dostal bych se skoro ke 13 V......si myslím. Ale změřeno a odzkoušen nemám. Laďa.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2011 12:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2004
Příspěvky: 319
Bydliště: Hustopeče nad Bečvou
Těch 5V je na standby stav, mám podobný zdroj od Dellu, musí se jen jeden kontakt spojit se zemí, ale bylo by dobré promeřit to na zapnuté a vypnuté PS3, ať nevznikne problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2011 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1655
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
lada píše:
Těch 5V je na standby stav, mám podobný zdroj od Dellu, musí se jen jeden kontakt spojit se zemí, ale bylo by dobré promeřit to na zapnuté a vypnuté PS3, ať nevznikne problém.


Jestli správně chápu tak když propojím 5v se zemí a řeknu tím zdroji že je ve standby tak by tam tech 12V mělo být?

Jinak díky všem.zkusím co radíte.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2011 15:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6663
Bydliště: Moravský kras
dagx píše:
lada píše:
Těch 5V je na standby stav, mám podobný zdroj od Dellu, musí se jen jeden kontakt spojit se zemí, ale bylo by dobré promeřit to na zapnuté a vypnuté PS3, ať nevznikne problém.


Jestli správně chápu tak když propojím 5v se zemí a řeknu tím zdroji že je ve standby tak by tam tech 12V mělo být?

Jinak díky všem.zkusím co radíte.


NE!!!!

google našel že je potřeba spojit oba krajní piny toho malého konektoru, tím se zapne.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2011 16:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2004
Příspěvky: 319
Bydliště: Hustopeče nad Bečvou
JirkaA píše:
dagx píše:
lada píše:
Těch 5V je na standby stav, mám podobný zdroj od Dellu, musí se jen jeden kontakt spojit se zemí, ale bylo by dobré promeřit to na zapnuté a vypnuté PS3, ať nevznikne problém.


Jestli správně chápu tak když propojím 5v se zemí a řeknu tím zdroji že je ve standby tak by tam tech 12V mělo být?

Jinak díky všem.zkusím co radíte.


NE!!!!

google našel že je potřeba spojit oba krajní piny toho malého konektoru, tím se zapne.



Tak nějak jsem to myslel ......


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 22.05.2011 10:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1655
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Tak propojení krajních pinú pomohlo a zdroj naběhl.Díky.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: zdroj z PS3
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 15:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.10.2017
Příspěvky: 1
Ahoj, sehnal jsem zdroj z PS3 FAT a rád bych ho použil jako zdroj k nabíječce. Přišel mi čistě zdroj. Krajní piny mám spojené, jen bohužel nemám kabel (tlačítko) k napájení.

Originální kabel vypadá takto: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1pPe4HVXX ... onsole.jpg

Ten kabel už v ČR k dostání není, jedině ebay atp, ale zase se mi nechce dlouho čekat. Koukal jsem, že ten třetí žlutozelený kabel nikam nepřipojují, proto mě napadlo, když jsem doma našel obyčejný kabel, který má oholené konce, že bych ho propojil s těmi piny (černý kabel k pinu, kde je původní černý a modrý, kde je původně bílý). Myslíte, že když je připojím k těm dvou pinům (viz foto), že to pojede?


Přílohy:
IMGP6754.JPG
IMGP6754.JPG [ 283.11 KiB | Zobrazeno 184 krát ]
IMGP6756.JPG
IMGP6756.JPG [ 246.29 KiB | Zobrazeno 184 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: zdroj z PS3
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 16:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1655
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Ja tam pripajel tento konektor ze stareho radia a jede to.Takze pokud ten tvuj neni nejaky jiny typ,melo by to fungovat


Přílohy:
1507821350645-780643670.jpg
1507821350645-780643670.jpg [ 102.07 KiB | Zobrazeno 164 krát ]

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz