Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kalibrace Raytronic C60?
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 16:55 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2009
Příspěvky: 91
Tak jsem právě dopěl ódy na jednu ze svých nabíječek, konkrétně C60. Vše zdánlivě fungovalo OK do té doby, než jsem přeměřil napětí jednotlivých článků nabité baterie. Zatímco na prvním kanále vše v pohodě, druhý kanál přebíjí třetí článek Li-Pol na 4,21V (zatímco pochopitelně displej ukazuje hodnotu napětí článku dobrou). Vše jsem překontroloval za použití dalšího multimetru. Je mezi vámi někdo tak šikovný, že kalibrační proces u této nabíječky dokáže (třeba podobně jako u iChargerů) spustit a popsat? Díky


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace Raytronic C60?
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 16:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Smaniak píše:
Zatímco na prvním kanále vše v pohodě, druhý kanál přebíjí třetí článek Li-Pol na 4,21V (
Kolik ukazoval nabíječ?

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace Raytronic C60?
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 16:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2009
Příspěvky: 91
arda1 píše:
Smaniak píše:
Zatímco na prvním kanále vše v pohodě, druhý kanál přebíjí třetí článek Li-Pol na 4,21V (
Kolik ukazoval nabíječ?

4,193 V


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 16:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
A čím jsi měřil? Ctělo by to aspoň na 3 desinný místa.

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2009
Příspěvky: 91
arda1 píše:
A čím jsi měřil? Ctělo by to aspoň na 3 desinný místa.

Digitálními multimetry (které mám teď ve sklepě - označení typu z hlavy nevím). Měří sice oba pouze na dvě desetinná místa, ale stejně moc nechápu, co by tři desetinná místa měření mohla změnit na skutečnosti, že i tak je to přes 4,2 V :? ? Ardo, ty víš jak na kalibraci C60?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Jde o to že pokud jsou to nějaký za 200 tak měřit s nima setinyV vzhledem k přesnosti celkem na nic.

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2006
Příspěvky: 1185
Bydliště: Olomouc, přechodně Brno
Smaniak: Abys mohl spolehlivě říct, že nabíječka kecá, tak potřebuješ multimetr který ukazuje alespoň 3 desetinná místa.

_________________
Extra VA330
Toro 900 Brtutale


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2009
Příspěvky: 91
Billy Bob Bean píše:
Smaniak: Abys mohl spolehlivě říct, že nabíječka kecá, tak potřebuješ multimetr který ukazuje alespoň 3 desetinná místa.

Chlapi - změřím to jedním multimetrem: 4,21; změřím to druhým:4,21, připojím to na iCharger a ten ukáže: 4,216 V. Proč bych musel nutně mít měřák na tři desetinná místa, abych si potvrdil, že to ten článek přebíjí přes 4,2V? Mě přece nezajímá, o kolik přesně to přebíjí, ale jak nastavit, aby to nepřebíjelo vůbec. Až mi někdo prozradíte, jak kalibrovat, tak si na kalibraci pochopitelně co nejpřesnější měřidlo seženu. Nebo se snad v úsudku mýlím...?


Naposledy upravil Smaniak dne sob 28.08.2010 17:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Billy Bob Bean píše:
Smaniak: Abys mohl spolehlivě říct, že nabíječka kecá, tak potřebuješ multimetr který ukazuje alespoň 3 desetinná místa.
Přesně -a taky pokud bude mít měřák na rozsahu přesnost 0,8%(spočti si kolik je to V +-) tak je to taky docela o ničom.... :wink:

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Smaniak píše:
Billy Bob Bean píše:
Smaniak: Abys mohl spolehlivě říct, že nabíječka kecá, tak potřebuješ multimetr který ukazuje alespoň 3 desetinná místa.

Chlapi - změřím to jedním multimetrem: 4,21; změřím to druhým:4,21, připojím to na iCharger a ten ukáže: 4,216 V. Proč bych musel nutně mít měřák na tři desetinná místa, abych si potvrdil, že to ten článek přebíjí přes 4,2V? Mě přece nezajímá, o kolik přesně to přebíjí, ale jak nastavit, aby to nepřebíjelo. Až mi někdo prozradíte, jak kalibrovat, tak si na kalibraci pochopitelně co nejpřesnější měřidlo seženu. Nebo se snad v úsudku mýlím...?
To bylo napětí při ukončení nabíjení nebo až po odpojení baterek?

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:25 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2009
Příspěvky: 91
Citace:
To bylo napětí při ukončení nabíjení nebo až po odpojení baterek?

Po odpojení baterie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Pak bych řekl že při vypnutí bylo ještě vyšší -klidně i o 0.05V.

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2009
Příspěvky: 91
arda1 píše:
Pak bych řekl že při vypnutí bylo ještě vyšší -klidně i o 0.05V.

No, to je bohužel velmi pravděpodobné, a proto se přece pídím po informaci (abych se vyhnul časově náročné reklamaci) jak nakalibrovat v domácích podmínkách !!! :lol: Tak, a jsem zase na začátku... :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Jde o to zda to SW jde -ale bude to chtít opravdu přesný Vmetr .

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.08.2010 17:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2009
Příspěvky: 91
arda1 píše:
Jde o to zda to SW jde -ale bude to chtít opravdu přesný Vmetr .

Ardo, ty mě dostáváš :lol:! Já přeci nevím, jestli to jde nebo nejde, jinak bych tu nezakládal nové vlákno, ve kterém to zjišťuju. Pokud to jde a někdo víte jak - návod sem!!! A pokud nikdo z diskutabérů neví jak na to, či zda to vůbec lze, tak mi stejně nezbyde, než to Pelikánovi poslat, diskuze nediskuze.
Ale i tak díky za pokec :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz