Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 60  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 27.06.2014 20:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3911
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Není to nic neobvyklého zejména když vybíjíš tak malým proudem.

Při vybíjení malým proudem tak rychle neklesá napětí na článku a nabíječka pak než se vypne na základě vyhodnocení napětí na článku vybije víc watů než kdybys vybíjel vysokým proudem. No a pak tam musí tu energii zase nějak docpat.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 27.06.2014 20:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.11.2013
Příspěvky: 49
Ano, je to relativne maly vybijeci proud, ale ja bezne vybijel baterky na 0,9V, proto jsem ted dal 1V. No, aktualne jsem na 1364mAh. Nastavim capacity cut-off na 1500mAh a nebudu to asi resit:) Ty baterky lezely dost dlouho ladem (moje blbost), takze kdo vi v jakem jsou stavu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 9:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3911
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Mám 1010b a docela mě poslední dobou štve jak fungují (či spíše nefungují) tlačítka. Kolikkrát mám otlačený prst, jak na to tlačím než se to konečně chytne.

Měnili jste už někdo ty mikrospínače na kvalitnější? V případě že ano, jaký konkrétní typ?

Volbu vyšplíchnout to kontoxem apod. asi nikdo nedoporučí, že?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 11:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Ahoj - dle tohoto obrázku http://www.rctech.net/forum/attachments ... erfail.jpg¨ to vypadá na něco takovýho http://www.ges.cz/cz/b-6819-GES06500325.html (http://www.ges.cz/cz/elektronicke-souca ... AKMGD.html) - ale chtělo by to rozdělat a proměřit velikost a tak -Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 11:59 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3911
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Dík.
Na ty z GESu jsem se už dříve díval, ale potřeboval bych vědět jestli to už někdo sám neměnil a pasují tam a popřípadě jestli neexistuje různá kvalita těch mikrospínačů. Nerad bych to tam vyměnil a pak zjistil, že to je stejné. Proto jsem to tehdy odložil až na někdy. Přece jen už blbě vidím a výměna těch 4 kousků by u mě byla tak na půl dne. :-(

Vzpomněl jsem si na to proto, že jsem se dnes podíval na video od Richarda viewtopic.php?p=1129817#p1129817 a u té nabíječky co používá to fungovalo spolehlivě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 12:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17692
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
jio píše:
... mám otlačený prst, jak na to tlačím ...

V nejbližší době budu toto řešit taky, mám 2 iCh106, nová je v pohodě a stará přesně jak píšeš...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 12:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3911
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Dej pak vědět.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 04.07.2014 23:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17692
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jirko, tak dávám vědět :-)

Po demontáži jsem ještě odpájel kablíky k větráčku, aby se mi k tomu dobře přistupovalo a mohl jsem začít.
Protože jsem nevěřil že dokážu nožičky nahřát současně alespoň dvě aby to šlo vyjmout vcelku, začal jsem raději opatrnou destrukcí chorého spínače
Příloha:
iCh_oprava_1.jpg
iCh_oprava_1.jpg [ 91.25 KiB | Zobrazeno 1753 krát ]

Destruoval jsem natolik, abych nožičky osamostatnil a šly pak vypájet mnohem snáz
Příloha:
iCh_oprava_2.jpg
iCh_oprava_2.jpg [ 122.66 KiB | Zobrazeno 1753 krát ]

Pomocí odsávačky jsem odstranil pokud možno všechen cín (ano, je to ten ekologický máloolovnatý, práce je o to radostnější), poté jsem dírky protáhnul vrtákem 0,8mm. Pozor na šponky - vše jsem očistil starým kartáčkem na zuby za vydatného koukání plastočtecobrýlovou "lupou" o síle 4 dioptrie; krásně vše zvětší a drobné práce jsou pak i po padesátce radost :-D
Příloha:
iCh_oprava_3.jpg
iCh_oprava_3.jpg [ 120.55 KiB | Zobrazeno 1753 krát ]

Pak už jsem jen osadil a zapájel "jakýsi" spínač odkudsi z ebay, sice nemá tak dlouhý čamprdlík, ale to se pořeší
Příloha:
iCh_oprava_4.jpg
iCh_oprava_4.jpg [ 127.12 KiB | Zobrazeno 1753 krát ]

Původní čamprdlík tlačítka je opatřen důkladně přilepenou čepičkou, proto jsem se ani nepokusil ji nějak odpreparovat
Příloha:
iCh_oprava_5.jpg
iCh_oprava_5.jpg [ 118.76 KiB | Zobrazeno 1753 krát ]

Pouze jsem tyčku zakrátil tak, aby po přiložení na nový spínač byla čepička ve správné výšce. Následovalo hledání vhodné trubičky; nemohu za její barvu, pasuje ovšem naprosto dokonale i s mírným přesahem (na průměru). Zakrátil jsem ji tak, aby po nasazení starého tlačítka na nový spínač nebránila stisknutí a při tom aby slušně na krátkém tlačítku držela
Příloha:
iCh_oprava_6.jpg
iCh_oprava_6.jpg [ 116.99 KiB | Zobrazeno 1753 krát ]

Boční síly jsem neřešil - tlačítko podrží horní kryt nabíječky, proto jsem také nic nematlal žádným lepidlem a růžovoučké tlačítečko jen nasadil
Příloha:
iCh_oprava_7.jpg
iCh_oprava_7.jpg [ 96.71 KiB | Zobrazeno 1753 krát ]

Po zkoušce funkce ve vykuchaném stavu jsem nabku opět zkompletoval (ani jsem nezapomněl připájet kablíky větráčku :-D ) - vše funguje jako zamlada a až se z toho zákroku vzpamatuji, vyměním i selhávající tlačítko "left"
Příloha:
iCh_oprava_8.jpg
iCh_oprava_8.jpg [ 85.1 KiB | Zobrazeno 1753 krát ]

Jo, hledací fráze na ebay jsou "Mini Momentary Tactile Push Button Switch" :-)
Je to jeden a tentýž rozměr v asi desetitisících nabídkách... nebo se to dá koupit i tady, samozřejmě, ale když to objednám a za nějaký čas vyjmu z kaslíku, co bych se trmotácel do velkýho města, o brutálních poštovních poplatcích místních firem už ani nemluvě...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.07.2014 9:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 3911
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Jirko, díky za perfektní fotoseriál.

Jak vidím tak ten odhad práce na 1/2 dne si hezky s lupou užiju. A možná ještě déle. :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.07.2014 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Pokud bys měl cestu kolem GME prodejny, tak si tam ten spínač vybereš, stojí pár korun. Mají tam s různě dlouhými "čudlíky".

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.07.2014 10:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 1294
Bydliště: Ostrava
Jinak, kolegove, pokud takove veci (jako jsou ty spinace apod) chcete, tak GME, GES mam pri ruce. vzhledem k halirovym polozkam to koupim a poslu. "Zaslouzilym" kolegum zdarma, resit 30,- nejakyma prevodma apod nebudu. Staci napsat SZ nebo do vlakna klubu apod...

_________________
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.07.2014 12:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17692
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
jyrry úte 28. led, 2014 0:06 píše:
... chystám se letos dvěma i106B+ nabíjet 2 šestičlánky ...

Tak nabíjím už nějakou dobu a nectnosti se neprojevují...
Pro info - i106B+ umí do 6s dodávat nejméně 210W ještě při 11.9V z Pb aku, to jsem ani nečekal...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 30.04.2015 13:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
takový dotaz ... neví někdo, zda se dá u ichargera (v mém případě 206 ... ale to by mělo být se 106 stejné) kalibrovat měření iR? mám dvě nabíječky a u jedné mi prokazatelně minimálně jeden článek 3 a 4 kecají pokud jde o iR ... prokazatelně dobré sady, které na jiných iChargerech včetně mého druhého a jiných ukazují celkem vyrovnané iR mi u téhle na článku 3 a 4 ukazují vždy nějakou odchylku směrem dolů ... např: 8, 8, 3, 2 nebo 3,3,0,0 apod.

našel jsem návody na kalibraci měření V, ale iR nevím. nenapadá někoho něco ... trochu mě to občas rozčiluje, byť to není zásadní potíž.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Nabíjení aaa nimh pomocí icharger
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2015 9:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.5.2015
Příspěvky: 10
Čauky, chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak se nabíjí aaa nebo aa baterie nimh na icharger 106b plus

Děkuji všem za odpovědi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2015 9:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 24.5.2015
Příspěvky: 10
moc bych ocenil rychlou odpověď
spěchám totiž :(
Moc dík :(


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 889 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 60  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz