Autor |
Zpráva |
HONZIK 22
|
Napsal: ned 27.11.2022 11:47 |
|
Mazák
|
 |
Registrován: 8.7.2015 Příspěvky: 1721 Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
|
Jo jo. Dobry napad honit z toho dalsi veci. A co pajeni?Pajecim perem bez zdroje?Nebo temi teplovzdusnymi pistolemi bez droje?Nebo bruskama ,vrtackama bez zdroje?
|
|
Nahoru |
|
 |
|
|
 |
guchar
|
Napsal: ned 27.11.2022 17:55 |
|
Mazák
|
 |
|
Taková nabíječka není dvakrát levná. A i když se většinu věcí dnes daří navrhovat jako "bezpečné i v případě poruchy", tak občas se zadaří něco s čím autor neuvažoval. Nebo by to pro ten případ bylo složité a drahé. Pro některé levné spotřebiče je vhodné volit odpovídající levný zdroj (a třeba i méně univerzální. Vnučka když přijela k mému kamarádovi, a během pobytu vytřískala mobil, tak jej vrazila do USB notebooku. Kámoš jej měl téměř permanentně zapnutý a tak jako možnost po ruce se nabízel. Až jednou se pochvíli z obou zařízení zadýmilo s škoda byla desítky tisíc. A ntb do provedení opravy, mimo provoz. Když se mi o tom v mailu zmínil, tak jsem zakroutil hlavou, a poslal mu odkaz na výkonnější, ale s adaptérem 230V s USB výstupem a možností dokoupení šňůr s různými typy USB konektorů dle daného přístroje. Ještě ten den jej objednal. Co bylo na straně mobilu nebo šňůra za problém těžko říct.
Naposledy upravil guchar dne úte 21.11.2023 9:08, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
 |
prikrylm
|
Napsal: ned 27.11.2022 21:33 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
Registrován: 6.1.2012 Příspěvky: 3429 Bydliště: Řečkovice Obrázky: 0
|
Dívám se špatně nebo ta S6 nemá definovatelý počet cyklů nabít-vybít u NiXX, tak jak to měly B6ky?
_________________ (šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
|
|
Nahoru |
|
 |
guchar
|
Napsal: pon 28.11.2022 2:46 |
|
Mazák
|
 |
|
prikrylm píše: Dívám se špatně nebo ta S6 nemá definovatelý počet cyklů nabít-vybít u NiXX, tak jak to měly B6ky? Máš na mysli opakování testovacích cyklů s nějakým násobkem C? Nebo režim formování I(Char. i Dis.) = 0.1C (pro NiCd a pro NiMH i o něco méně) s režimem Charge 15 hodin a Discharge do 0.90V (případně nastavitelně něco kolem1.0 V (při prvním cyklu vyrovnání článků baterie)? Nebo spíš pokus o oživení dlouho nepoužívaných Nixx článků? Nesouvisí to s překonáním názoru, že úbytek kapacity neúplným vybíjením byl prokázán jen pro velký počet stejných opakování např. u družic kolem Země? A v běžném provozu se jsou režimy tak odlišné, že k tomu prakticky ne může docházet? Že by paměťový efekt Nixx článků a baterií byl poslán tam kam patří? Do říše překonaných legend?
|
|
Nahoru |
|
 |
prikrylm
|
Napsal: pon 28.11.2022 12:50 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
Registrován: 6.1.2012 Příspěvky: 3429 Bydliště: Řečkovice Obrázky: 0
|
Mám na mysli opakované vybíjení-nabíjení. Pravda použil jsem jen párkrát na nalezené NiCd články a jestli nabíječka nekecala, tak se vybitá energie s cykly skutečně zvětšovala, takže na tom "občerstveni" asi něco bude. Na NiMH možná podobný proces aplikovat cenu nemá.
_________________ (šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
|
|
Nahoru |
|
 |
guchar
|
Napsal: pon 28.11.2022 16:51 |
|
Mazák
|
 |
|
prikrylm píše: Mám na mysli opakované vybíjení-nabíjení. Tohle ba i krátké pulzy vybijení mezi nabíjením jsem zkoušel mnohokrát, a u různých typů. Závěry byly naprostá většina výsledek nula. Mrtvolu nevzkřísíš. Pár výjimek NiCd a i NiMH vedlo k malému zlepšení (asi tak do 10%). Jen zlepšení bylo dočasné. V řádu dnů nebo týdnů se vrátil původní a často i ještě horší stav. Je pravdou, že ty málo zhoršené, šly nějakou dobu používat v nekritických aplikacích, kde hlavně byly nižší vybíjecí proudy. Edit02 Nemáte někdo jednu z nabíječek: Jednokanálové Spektrum Smart nabíječ S120 20W (/ S150 50W)? Spektrum Smart nabíječ S120 20W USB-C, QUALCOMM Quick Charge 2.0/3.0 respektive Spektrum Smart nabíječ S150 1x50W AC, přes konektory IC3™ nebo IC5™ nabíječ komunikuje s baterií, s cílem upravit parametry pro efektivní rychlé nabíjení QUALCOMM Quick Charge Smart technologie v SoC čipech firmy Qualcomm, v1.0 až v5, Wikipedie jiný protokol zrychleného (Smart) nabíjení BattGO, obdoba systému Traxxas ID Digitalizace vládne dnešku. Za krátko si bez uP v čipech, ani neutřeme zadek. Pohony a RC soupravy budou lepší bez takové vymoženosti. Ale pokud někdo létá s online kamerou, nebo FPV, a jako obrazovku má chytrý mobil, tak by se mu rychlé dotankování baterky v mobilu mohlo hodit.
|
|
Nahoru |
|
 |
juraj.jurej
|
Napsal: sob 15.04.2023 10:51 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
SkyRC D200neohttps://www.skyrc.com/Charger/d200neoPekná, ale nemá napr. regeneračné vybíjanie do aku. Ext. vybíjanie iba pomocou drahého originál vybíjača. Myslím, že Hota D6 Pro (S6) je stále lepšia voľba aj kvôli cene.
Přílohy: |

100196-270x270.jpg [ 15.44 KiB | Zobrazeno 1631 krát ]
|
|
_________________ Tandem X20, TX16S
|
|
Nahoru |
|
 |
thundercz
|
Napsal: pon 20.11.2023 17:37 |
|
Nováček serveru
|
 |
 |
|
Jdu si pro radu ohledně nového nabíječe . Vlastním Peakpower EQ 1000 viz foto na ,který jsem léta nesáhl a chtěl bych pořídit nějaký blbovzdorný zařízení co by mohl obsluhovat i syn a já se nemusel bát ,že vyhoříme  . Dvou kanálový nabíječ by byl asi lepší (mám Emaxe) ,ale netrvám na tom . Jde mi hlavně o co nejjednodušší nastavení nabíjení a dostatečné balancovaní baterií. Nějaký tem jsem tu našel a pročet ,ale vývoj jde dopředu tak abych nepořídil něco zastaralého .
Přílohy: |

IMG_20231120_170144.jpg [ 89.98 KiB | Zobrazeno 235 krát ]
|
|
_________________ Blizzard Multiplex ,Traxxas E-MAXX ,Proboat Mystic 29 Turnigy 9x,Flysky FS-GT3C,Robbe EQ-BID 1000W
|
|
Nahoru |
|
 |
Jiri
|
Napsal: pon 20.11.2023 21:02 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 1.2.2006 Příspěvky: 1191 Bydliště: Praha, Sobín Obrázky: 3
|
Hobbyking teď nabízí z Evropského skladu klon Hota D6 Pro AC/DC pod názvem Reaktor D6 za hodně dobrou cenu.
_________________ Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
|
|
Nahoru |
|
 |
thundercz
|
Napsal: pon 20.11.2023 21:14 |
|
Nováček serveru
|
 |
 |
|
Jiri píše: Hobbyking teď nabízí z Evropského skladu klon Hota D6 Pro AC/DC pod názvem Reaktor D6 za hodně dobrou cenu. Cena pěkná což o to ,ale není skladem  Edit : tak EU je skladem paráda jak je to tam se zárukou kdyby nabíječka klekla ?
_________________ Blizzard Multiplex ,Traxxas E-MAXX ,Proboat Mystic 29 Turnigy 9x,Flysky FS-GT3C,Robbe EQ-BID 1000W
|
|
Nahoru |
|
 |
blesk
|
Napsal: pon 20.11.2023 23:09 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Díval jsem se teď na HK a mají tam za slušný peníz Horu https://hobbyking.com/en_us/hota-p6-2-x ... ly.html#qa[bW9kZT03JnBhZ2U9MSZxdWVzdGlvbl9zZWFyY2hfY29udGVudD0=] Ale nikde jsem nenašel jestli má režim storage, ten používám a chyběl by mi. Jinak jsem měl zatím vybraný Toolkit M6D. V podstatě mám požadavky na max 6S, stačí mi 5A a tím pádem 150W. Vstup mi stačí externí, zdroj mám.
|
|
Nahoru |
|
 |
guchar
|
Napsal: úte 21.11.2023 3:24 |
|
Mazák
|
 |
|
|
Nahoru |
|
 |
guchar
|
Napsal: úte 21.11.2023 9:45 |
|
Mazák
|
 |
|
Velmi hezké Review HOTA D6 Pro Zveřejněno: duben 2021 Vytknutý nedostatek: chybí (hlavní) vypínač pro 230V, řeším prodlužkou s vestavěným masivním vypínačem a přepěťovou ochranou.
|
|
Nahoru |
|
 |