px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Propojení přijímače a serv
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 9:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.7.2006
Příspěvky: 161
Ahoj, sice vím, že existují Powerboxy, ale nicméně se zabývám myšlenkou, jak by fungovalo (zejména zda by to bylo spolehlivé) propojit z baterie přímo na servo napájení (+ a - pól). Do přijímače by samozřejmě šly všechny vodiče, jde mi o to vytvořit jakýsi "bypass" a omezit proudovou zátěž přijímače. Zkoušel jste to někdo?
Dík. V. Rais


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Propojení přijímače a serv
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 9:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6526
Bydliště: Vsetín
není problém, ale nezapojoval bych pak všechny dráty, od serv jen signály a jedno napájení příjmače. Ono někteří potom vyhrožují zemnícími smyčkami :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propojení přijímače a serv
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 19:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20094
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
VitezslavRais píše:
... Zkoušel jste to někdo?

Nezkoušel; rovnou používal, používám a budu používat.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propojení přijímače a serv
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 19:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.7.2006
Příspěvky: 161
Díky moc za radu, V. Rais


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propojení přijímače a serv
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 19:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20094
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ony ty zemní smyčky vadí tam kde buď tečou velké proudy nebo jsou tam citlivé vstupy nebo velká zesílení - typicky audiozesilovače, spínané zdroje a tak... To tady není, teda podle mně :-)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propojení přijímače a serv
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 19:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20094
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Začínal jsem s tím na prvním trochu větším (1600mm) dvoumotoráku...
Příloha:
servopanel.gif
servopanel.gif
[ 56.52 KiB | Zobrazeno 1338 krát ]



edit: tady teda jde jen 1 plus a 1 mínus k přijímači, byl jsem líný pájet tolik kablíků, ale jinde jsem to měl plné a nic nepřístojného to nedělalo.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propojení přijímače a serv
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 21:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.5.2003
Příspěvky: 147
Predpokladám, že batéria v tomto prípade neznamená pohonný akumulátor. To by servá neprežili. 1S a 2S sú v pohode, ale tam nehrozí preťaženie prijímača. Takže sa musí jednať o 3S a viac, no a tam sa už musí zabezpečiť správne napätie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propojení přijímače a serv
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 21:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20094
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
soaron píše:
Predpokladám, že batéria v tomto prípade neznamená pohonný akumulátor. To by servá neprežili. 1S a 2S sú v pohode, ale tam nehrozí preťaženie prijímača. Takže sa musí jednať o 3S a viac, no a tam sa už musí zabezpečiť správne napätie.

Myslím že to je nějak popletené... :-)
Bylo myšleno přetěžování přijímače proudem, nikoli napětím...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Propojení přijímače a serv
PříspěvekNapsal: ned 08.08.2021 17:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2004
Příspěvky: 601
VitezslavRais píše:
Ahoj, sice vím, že existují Powerboxy, ale nicméně se zabývám myšlenkou, jak by fungovalo (zejména zda by to bylo spolehlivé) propojit z baterie přímo na servo napájení (+ a - pól). Do přijímače by samozřejmě šly všechny vodiče, jde mi o to vytvořit jakýsi "bypass" a omezit proudovou zátěž přijímače. Zkoušel jste to někdo?
Dík. V. Rais


Ano, používám to skoro přesně jak píšeš. V F3B mám od baterií natažené silové kabely k MPX konektorům trup/křídlo. Takže serva v křídle jsou napřímo napájená baterií. K těmto silovým kabelům mám ještě připájené + a - od kabelů do křídel (signál je natažen přijímač - MPX konektor - servo) a napájím tím přijímač. Serva na ocasní plochy mám napájené rovnou z přijímače.

Hezky to je vidět na fotce od Lomcováka. https://lomcovak.cz/f3b/2009/05/zpatky-do-trenek-trup-doplneno-1252009/

_________________
Rata


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: juraj.jurej a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz