Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 14.06.2021 19:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 148
Bydliště: Kladno
Ahoj tě, tak jsem to složil dohromady, přidělal gumicukem na lavici a pustil s vrtulí na plný kule...
Ta původní baterka jede 5,5 min na plný plyn, než začne řvát pípák a je nastaven na 3,5V.
Po zastavení je na ní 3,65V- Pak to ještě dá 2,5 min na 1/2 plynu...
Asi to půjdu večer zkusit naostro a když to bude blbnout, tak zkusím jinou aku. Když zase nic, tak zkusím jiný přijímač...
Díky za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 14.06.2021 20:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4671
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Vyzkoušel jsi i jak to funguje, když se od toho vzdálíš s vysílačkou?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.06.2021 23:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 148
Bydliště: Kladno
jio píše:
Vyzkoušel jsi i jak to funguje, když se od toho vzdálíš s vysílačkou?

To zatím nemám možnost vyzkoušet, protože na něj neuvidím... Potřebuji součinnost druhé osoby. Ale mám to v plánu.
Zatím jsem to zkusil na jinou aku a je to stejné. No vlastně nebylo, doletěl jsem víše tak 5-6m a dále. Pak se to vypnulo a šlo to dolů. Odzkoušeno 2x a stále padá...
Také jsem vytáhl přijímač i anténku na venkovní stranu trupu- houby platné.
Až někoho seženu, tak vyzkouším ten dosah "po zemi". Tím, že jsem to dnes dostal trochu víše a pak to šlo dolů, tak jsem měl pocit, že to přestane reagovat i na VOP a SOP.
Že by přijímač? Vysílačka by měla být OK, protože dopoledne jsem lítal jiný model a bylo to OK.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 7:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Mne nieco podobneho robilo v motoriz.vetroni - ked som mal pusteny motor na plno a zakvedlal som viac packami (napr.krizovka ked hrozil pad a snazil som sa to vyrovnat tesne nad zemou) sa mi pretazil BEC v regulatore , nasledoval restart
regulatoru - a tym padom aj prijimaca. Motor vypol a serva par sekund nereagovali. Potom to zas islo normalne.
Dlho som na to nemohol prist cim to je , v dialke vo vyske som si tiez myslel ze len vypina motor a to ze vypadne cele ovladanie som si vsimol az ked sa mi to viackrat stalo blizsie pri mne.

Vymena regulatoru za iny (tiez s 2A BEC) nepomohla , pomohlo az nasadenie regulatoru s 3A BEC - odvtedy som ten problem nezaznamenal. 2A BEC je na viac serv - a hlavne digitanych - malo.

Ale kludne mozes mat aj problemy so spojenim a obcas ti to pada do Fail-safe (vtedy sa vypne motor ak to tak mas nastavene). Kludne ulomeny minikonektor anteny na doske prijimaca - to sa stava celkom casto hlavne pri prijimacoch
v makkych obaloch alebo ked ho tahas za fuzy :) teda anteny

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 7:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 148
Bydliště: Kladno
Regulátor jsem zaměnil za takový který používám v e-větroni- nepomohlo to.
Tak tam ještě dám i přijímač z toho větroně.
Za anténku netahám, vím, že je to citlivé. Ale mohlo by se to stejně poškodit nějakou jinou manipulací-uvidíme.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 7:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Makey píše:
Regulátor jsem zaměnil za takový který používám v e-větroni- nepomohlo to.
Tak tam ještě dám i přijímač z toho větroně.
Za anténku netahám, vím, že je to citlivé. Ale mohlo by se to stejně poškodit nějakou jinou manipulací-uvidíme.

V tomto modeli mozes mat energeticky narocnejsie serva , pripadne pri velkom zatazeni mozu viac rusit , tazko povedat.


Keby si na nic neprisiel tak skus kupit regulator s 3A ci 4A bec , a uvidis. Nebudu to vyhodene peniaze, prinajhorsom ho pouzijes v dalsom modeli. Mam vyskusane - z BigHobby - napr. Maytech Falcon 20A a viac uz maju 4A BEC.

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 7:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Este ma napadlo - nemas prijimac a vysielacku s telemetriou ? Zaznamenavanie a nasledovne prehliadnutie logu po lete by mohlo nieco napovedat

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 8:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 148
Bydliště: Kladno
Telemetrii nepoužívám.
Mám analog serva Emax a regulátor Ripmax Dragon 45A -ten má BEC 3A -viz příloha
Pak mám ještě Emax Simon 50A - také BEC 3A
To případné rušení ze serva jde nějak eliminovat?


Přílohy:
Dragon 45A.jpg
Dragon 45A.jpg
[ 52.85 KiB | Zobrazeno 954 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 8:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
3A by mal v pohode stacit, tak to asi regulatorom nebude.

Na odrusenie serv su take feritove kruzky na privodne kable , pripadne kondenzatory ktore sa zasunu do prijimaca a pomahaju vyrovnavat prudke zmeny odberu.

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 8:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 148
Bydliště: Kladno
Kondíky- mám něco podobného ke stabilizaci, kterou jsem zatím nepoužil....


Přílohy:
Kabely .jpg
Kabely .jpg
[ 34.25 KiB | Zobrazeno 948 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 9:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Makey píše:
Kondíky- mám něco podobného ke stabilizaci, kterou jsem zatím nepoužil....

Ano , to je ono. Skusit mozes, niekedy to pomoze , uvidis... Zapaja sa to na + a - , podla farby tak ako serva

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 15:33 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.5.2021
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
A nezkoušel jsi třeba Range test? Vzhledem k tomu, co už jsi testoval včetně běhu motoru 5 min. bych se asi klonil k přijímači a jeho výpadku. Pak může dojít k zastavení motoru popř. nastavení nouzových výchylek ( jsou-li přednastaveny).
Než s tím stále mlátit,sehnal bych si raději pomocníka, udělal znovu test motoru se současným vzdalováním od letadla. Pokud by bylo vše ok, přidal bych k tomu ještě současné kvedlání se servy, ať je regulator i BEC plně zatížený.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 22:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 148
Bydliště: Kladno
... (range test) ... Prosím- jak se to udělá? To je nějaký režim do kterého se uvede vysílačka? Mám 9XR-Pro
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 23:06 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.11.2015
Příspěvky: 140
Bydliště: Praha 9
Hm, tak regler je ok, baterky jsou ok, vysílač/přijímač je ok. Motor na zemi taky drží. Takže asi taky ok. Tak co zbývá? Asi bych to viděl na nějaké servo, které jde možná do zkratu (nebo velmi vysokého odběru) a současně s plně zatíženým motorem vede k poklesu napětí a tím pádem vypnutí regleru.
Ještě bych zkusil za toho testu baterek/motoru na zemi zběsile kvedlat pákama, aby se serva hýbala. Pak by se to na zemi mělo projevit, protože vliv nadmořské výšky 2m nad terénem myslím můžeme vyloučit :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.06.2021 7:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.5.2021
Příspěvky: 61
Bydliště: Brno
Range test je v podstatě režim, u kterého je dočasně snížený výkon vysílače, aby se testující nemusel vzdalovat od přijímače stovky metrů daleko.
T 9XR-Pro neznám, takže bohužel v menu nenasměruji. U mého Tx je tato položka v "kapitole", kde se párují přijímače.
Když jsem si tak znovu procházel toto vlákno, tak jsi ještě Rx netestoval, zaměřil bych se tedy tímto směrem, popř. viz příspěvek výše.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz