Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: ned 21.02.2021 16:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4211
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
Vnukovi se podařilo za dohledu babičky zapojit uvedený regulátor a poté šroubovákem zkratovat jeden článek Lion z baterie ke kterému se to podařilo připojit. :oops: :oops:

Regulátor: BEC funguje, ale po připojení na motor sebou motor jen cukne a konec, kondenzátory na vstupu během pár vteřin silně hřejí.

Pokud to má smysl/regl je skoro nový/shaním někoho kdo by se cítil na to kouknou a popřípadě opravil/ přeci jen je to reglu škoda/ samozřejmě za úplatu. Já tomu bohužel skoro vůbec nerozumím.

A nebo to nemá cenu to řešit a jistí to kontejner????

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: ned 21.02.2021 22:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1134
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Sundej smršťovačku a uvidí se.Ten regulátor má dvě desky.Na jedné jsou tranzistory a na druhé Bec,mcontroler,stabilizator a buzení.Pak to porovnáme s fotkou originálu na odkazu. https://github.com/bitdump/BLHeli/blob/ ... 20ESCs.pdf


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 1:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.5.2012
Příspěvky: 540
Bydliště: Budišov u Třebíče
Na baterky si je potřeba dávat pozor. Rovněž vnuk mě na letišti málem propojil 5 Ah LiPolku klíčema od auta. Kdyby se mu to podařilo, tak asi měl na dost dlouho památku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 7:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4211
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
blembondo píše:
Sundej smršťovačku a uvidí se.Ten regulátor má dvě desky.Na jedné jsou tranzistory a na druhé Bec,mcontroler,stabilizator a buzení.Pak to porovnáme s fotkou originálu na odkazu. https://github.com/bitdump/BLHeli/blob/ ... 20ESCs.pdf
sundám, vyfotím, v sz pošlu odkaz na fotky kde budou uložené-díky

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 10:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4211
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
sundáno, nafoceno, zde: https://corsairlada.rajce.idnes.cz/plush_60/

i já neznalec vidím,že oba kondenzátory jsou proražené,jeden je očouzený, druhý má v sobě i malou dírku, ale na foto to asi není vidět.
Jestli jsou ty dvě desky spojené paticemi, nebo k sobě připájené netuším, při použití trošku síly se od sebe ani nehnuly, mám víc zabrat?

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 11:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1134
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Bez násilí! :wink: Je to pájené a drží to hodně dobře.Pokud by se to mělo rozdělat tak se ty propoje musí odštípat a teprve potom po jednom odpájet.Celou desku v celku odpájet prakticky nejde.Mohlo by to jít zachránit.Odstranit ty kondy,proměřit Fety a mrknout pak dál.Někde jsem měl zbytky z Plush 60A.Mrknu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 12:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1134
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Tak náhradní Fety mám.Taky jsem našel Dualsky V2 80A což je to samé protože výrobce byl Hobbywing.Jestli se Ti bude chtít můžeš mě to poslat ale ještě jedna otázka.Moc jsem nepochopil k čemu došlo.Ten klučina to přepoloval na vstupu?Pokud ano tak to sebou asi vzalo stabilizátor L7805 který tam je pro napájení procesoru což by znamenalo KO pro tu Amegu 168.BEC toho regulátoru nenapájí mcontroler/Amega168/ protože je separátně jen pro napájení RX/serv.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 14:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4211
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
vyzkratoval jednu lionku z paku při připojeném reglu až se upálil vodič z plusu akumulátoru a bohužel víc nevím, prosím do sz adresu k zaslání

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 14:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 605
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
pokud by vyzkratoval baterku, nezničil by regulátor. Měl by kápnout božskou, co s tím vyváděl :) Jestli jsou nafouklý kondenzátory, tak to přepóloval, nebo tam nějakým záhadným způsobem pustil větší napětí, než na které je regulátor stavěný.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 14:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4211
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
co by jsi chtěl od čtyřletého klučiny-regl jen pípne, bec funguje a jedna lionka umřela, že měla 0,22V, a kondiky nejsou nafouknuté,ale šedobíle očouzené u plusového kontaktu

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 14:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 605
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
jasan rozumím, snad to spravíte


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2021 15:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2011
Příspěvky: 160
Bydliště: Senec
A oplati sa lacny cinsky regulator opravovat? Predsa len je to namahana suciastka a moze od neho zavisiet bytie ci nebytie modelu. 60A regulator sa uz dava do vecsieho modelu. Ja by som takemu regulatoru asi moc neveril.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2021 9:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4211
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
Náhradu už mám objednanou, a poškozený je odeslán ochotnému kolegovi, který tomu rozumí.
To o té důvěře v opravený regl mne také napadlo,ale nechám to na odborníkovi.
Normálně bych to neřešil, ale Plushe se už nedělají, tak proto ta oprava, sice dělají nové 32 něco, a musí k tomu být jiná programovací karta-to mne vytáčí snad nejvíce, těch karet k různým reglům má tolik,že za chvilku budu moct hrát kanastu.

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2021 12:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1134
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Uvidíme až to budu mít na stole.Vodborník teda nejsem ale opravit některé ESC není velký problem pokud to nehořelo.Bohužel ale někdy není možné zachovat původní firmware a musí nastoupit alternativa což je BLheli/S/32.Výhoda je že není potřeba programovací karta a ESC se rozšíří programovací možnosti.Nevýhoda že je potřeba PC a jeden převodník.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy Plush 60A- prosba o opravu
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2021 12:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2011
Příspěvky: 160
Bydliště: Senec
Nechcem byt za rypala, ale zase sa chcem nieco dozvediet, preco nie je mozne zachovat povodny FW? Dochadza k nejakemu resetu, alebo k HW zmene ?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz