Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: sob 01.05.2021 20:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2709
Bydliště: Zavar, SK
Janek2 píše:
...Při plném výkonu vysílač položený na zemi a anténa vysílače směřovala špičkou na přijímač.
...
Závěr: To že nemá kompletní telemetrii, jak X8R mě nevadí. ...

1, len tak pre istotu: predpokladám, že vieš, že majú byť antény RX a TX rovnobežné. Takže to ukazovanie anténou TX na prijímač beriem len v rámci testovania, pri lietaní to hádam nerobíš.
2, len tak zo zvedavosti: čo si chcel povedať tým výrokom, že nemá kompletnú telemetriu ako X8? Lebo podľa môjho poznania je to úplne rovnaký prijímač, až na to, že RxBatt je možné merať externe...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: sob 01.05.2021 22:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
ddano007 píše:

1, len tak pre istotu: predpokladám, že vieš, že majú byť antény RX a TX rovnobežné. Takže to ukazovanie anténou TX na prijímač beriem len v rámci testovania, pri lietaní to hádam nerobíš.
2, len tak zo zvedavosti: čo si chcel povedať tým výrokom, že nemá kompletnú telemetriu ako X8? Lebo podľa môjho poznania je to úplne rovnaký prijímač, až na to, že RxBatt je možné merať externe...

1, samozřejmě,že je to v rámci testování.
2, to že nemá kompletní telemetrii sem myslel to, že nemá vario. Že tedy nevím, jak vysoko letím. Ale to mě právě nevadí.
No a napětí baterie mě to hlásí, jak jsem napsal a to mě stačí, abych ji nevybil víc, než je zdrávo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: ned 02.05.2021 9:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2709
Bydliště: Zavar, SK
Janek2 píše:
...2, to že nemá kompletní telemetrii sem myslel to, že nemá vario. Že tedy nevím, jak vysoko letím. ...

Aha, ale to nemá ani X8R. Vario majú, pokiaľ viem, prijímače G-RX8 pre vetrone...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: ned 02.05.2021 9:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
ddano007 píše:
Aha, ale to nemá ani X8R. Vario majú, pokiaľ viem, prijímače G-RX8 pre vetrone...

Promiň, ale asi jsem to špatně formuloval. Tím, že to nemá telemetrii jsem myslel, že ty přijímače nemají VSTUP pro připojení čidel, tak jak je to u X8R.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: ned 02.05.2021 9:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2709
Bydliště: Zavar, SK
Janek2 píše:
Promiň, ale asi jsem to špatně formuloval. Tím, že to nemá telemetrii jsem myslel, že ty přijímače nemají VSTUP pro připojení čidel, tak jak je to u X8R.

Aký vstup? Lebo R168 S.PORT má, tož k tomu pripojíš všetky čidlá ako k X8R a žiadny iný vstup pre čidlá X8R nemá... :roll:

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: ned 02.05.2021 10:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2692
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Janek2 píše:
.... Tím, že to nemá telemetrii jsem myslel, že ty přijímače nemají VSTUP pro připojení čidel, tak jak je to u X8R.

==> "Lebo podľa môjho poznania je to úplne rovnaký prijímač, až na to, že RxBatt je možné merať externe..."

vstup na telemetrii se jmenuje s.port.


Přílohy:
R168_s.port.png
R168_s.port.png
[ 120.43 KiB | Zobrazeno 1332 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: ned 02.05.2021 10:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
ddano007 píše:
Aký vstup? Lebo S.PORT to má, tož k tomu pripojíš všetky čidlá ako k X8R a žiadny iný vstup pre čidlá X8R nemá... :roll:

No jo S.port to má. 8O Já nevím jak mě toto uteklo. Prostě sem jel podle videa, že je potřeba připojit jeden vodič na plus baterii a ve vysílači se mě zobrazí napětí baterie. To se mě povedlo. O tom sem psal na předešlé stránce.
Takže moc velký dík za nakopnutí :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: ned 02.05.2021 10:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
Pro prikrylm
Akorát, když jsem psal ddanovi007, tak jsi poslal Tvůj příspěvek. Takže taktéž dík za upřesnění.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: ned 02.05.2021 10:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
Takže jsem to vyzkoušel a všechno funguje tak, jak s X8R. Paráda. Hned jsem ještě přiobjednal dva kusy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: ned 02.05.2021 11:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2709
Bydliště: Zavar, SK
Janek2 píše:
...Takže moc velký dík za nakopnutí :lol:

OK, v pohode, pre to som sa ozval, lebo sa mi zdalo, že sa trochu strácaš v tých FrSky skratkách...
Možno len pre doplnenie:
Prvá generácia FrSky prijímačov bola značená ako D-series ( D8 ), mala len 8 PWM/ CPPM kanálov, typicky to bol D8R-II plus/ XP prijímač. Mali napríklad dva analógové vstupy, a pre telemetriu používala jednosmernú sériový linku značenú RX. Potrebovala sensor HUB, ku ktorému sa pripájali čidlá.
Dnes je ako alternatíva napríklad MOTIVE-RC R8SB, ktorý má aj jeden externý analógový vstup, aj RX telemetrickú linku. Prijímače D81 -D88 od RadioMaster , žiaľ, nemajú ani analógové vstupy, ani telemetrickú sériovú linku, ergo k tomu človek nepripojí žiadne čidlo.
Druhá generácia FrSky prijímačov bola značená ako X-series ( X16, D16 ), má 16 PWM/ SBUS kanálov a okrem PWM pre servá používa S.BUS ( Servo Bus ) jednosmernú výstupnú linku. Pre telemetrické senzory používa S.PORT ( Smart Port ) obojsmernú zbernicu.
Tak to má aj Radimaster R168, Jumper R8 nemá osadené invertory, tož jeho Data line je invertovaný S.PORT a žiadne čidlá tam človek nepripojí.
Inak aj pre D8, aj pre D16, prijímače existuje OpenXSensor ( OXS ) projekt, kde si človek môže s Arduinom zbastliť nejaké senzory...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: ned 02.05.2021 11:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
Díky ddano007 za podrobné upřesnění. To víš, je mě 68 roků a snažím se ještě trochu jí s tůto dobů. A je fakt, že v těchto nových věcech prostě tápu :roll:
Ale je dobře, že existuje zde tato RCmánie, že se zde najdou modeláři, kteří rádi poradí.
A za to patří ode mne Vám všem velký dík.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: pát 07.05.2021 16:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
Zdravím,
měl bych ještě jeden skromný dotaz. Když zkouším "Range test", tak jakým výkonem vysílá Taranis X9D plus? :(
Někde jsem to četl, ale už nevím kde. Zdá se mě, že to bylo jedním miliwatem.Ale nevím to jistě, tak proto se ptám. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: pát 07.05.2021 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Myslim ze to bolo 1/30 vysielacieho vykonu (max.vykon je u nas tusim 100mW)
Ale uz som videl v diskusiach aj debaty ze sa na 1/30 neznizuje vykon ale dosah - to by znamenalo znizenie vykonu na 1/900 maxima. (1/30 na druhu)
Takze bud 3.3 mW alebo 0.11 mW - alebo nieco uplne ine , tazko povedat :)

Asi by to chcelo zmerat, bohuzial to nemam ako...

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: sob 08.05.2021 8:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 248
Miro_V píše:
Takze bud 3.3 mW alebo 0.11 mW - alebo nieco uplne ine , tazko povedat :)

Asi by to chcelo zmerat, bohuzial to nemam ako.

Měřáků výkonu se mezi modeláři vyskytuje málo. Třeba se ještě někdo ozve, kdo to upřesní. Ale i tak dík za to co píšeš. I když mě hlásil vysílač nízký RF signál, tak při držení vysílače u pasu servo plynule chodilo. A to na vzdálenost 70 metrů. Za plot zahrady už jsem nešel, abych byl ještě dál, protože bych musel jít do vzrostlého obilí. Ale i tak je to na snížený výkon pěkná vzdálenost s přijímačem R168. Dál se nechci opakovat, protože jsem o tom psal na předchozí stránce. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Radiomaster RX R1mini/R161/R168
PříspěvekNapsal: úte 15.06.2021 8:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2013
Příspěvky: 164
Bydliště: Most
Ahoj kolegové, mám problém. Jestli se tu s tím někdo tady setkal. Pořídil jsem si první r168 z Číny, nahrál firmware a naparovat. Všechno v pohodě, paráda. Minulý týden se objevil na model bazaru jeden r168 od Hořejší ho, hned jsem koupil. Dorazil a začal jsem s firmware x8r. Začne mazat, nahrávat a vypadne že zařízení nespolupracuje.zkousel jsem to asi 20x.nic. Tak zmacknu bindovaci tlačítko,přijímač svítí normálně,když na taranis plus 2019 začnu parovat. Tak přijímač nic nedělá.kdyz odpojim napájení a připojím,neni zparovany. Stalo se vám to? Děkuji za odpověď předem.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz