Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: sob 26.09.2020 19:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 449
Bydliště: Postřelmov
Hi boys,

obracim se s prosbou :-) Potrebuju koupit ke svemu DX Spektrum vysilaci novy prijimac. Nic proti Y-kabelu, ale potrebuji ho do era s "dvouserverovym" krídlem, takze AR410 (4ch), neni idealni. Nabizi se minimalni varianta rady AR600 (6ch).

Mate nekdo aktualni zkusenost s nakupem? Vyplati se hledat v zahranici, nebo mezi nakupem v CR (napr. Astramodel) uz dneska neni zadny cenovy rozdil?

Diky za reakce.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: ned 27.09.2020 12:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 486
Bydliště: Plzeňsko
AR600 novou už dnes nekoupíš nikde, dlouhodobě je nahrazena AR610.
Cenový rozdíl mezi ČR a zbytkem světa není prakticky žádný pokud to nebude kopie nebo náhrada jako Orange.
Nakup to kdekoliv jinde, jen ne přímo v Astře, ty ceny jsou o dost vyšší, nežli u běžného obchodu.
https://www.astramodel.cz/cz/obchodnici.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: ned 27.09.2020 15:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 449
Bydliště: Postřelmov
Diky za info. Abych se pravdu priznal, resim RX klukovi do Sky Surfera X8, chtel jsem obe kridelka nezavisla, proto nahrada AR410. Navic jsem dneska zjistil, ze po crashi v jinem penovem modelu neni uplne v kondici, stejne, jako jsem nasel v krabici 6ch Orange r615x (kdysi z Hobbykingu), ale tomu neverim uz od zacatku :-) Na tu cenu jsem ptal zamerne, jelikoz ted diky Covidu pusobim mimo CR, takze asi je jedno kde ho objednam :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: pon 28.09.2020 12:00 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.9.2020
Příspěvky: 6
Bydliště: Ostrava
Ahoj,
totožný problém jsem řešil před pár dny. Jedno ze tří větších letadel, které jsem předělával na můj nový Spektrum vysílač DX8 G2 je také SkySurfer. Původně jsem do SkySurfera vložil přijímač AR8000 ze stejných důvodů, tj. abych měl křidélka zvlášť a mohl laborovat s nastavením odlišných % výchylek křidélek nahoru a dolů, kvůli plynulejšího průběhu zatáčení a tak podobně.
Něco jsem s tím polétal, nicméně pak jsem AR8000 potřeboval do MAULE-M7 (kde jsou i klapky) a do SkySurfera jsem za pár stovek koupil právě AR410 a křidélka zapojil do V-kabelu. Letový projev je úplně stejný, bez jakékoliv poznatelné změny.
Vyhodnotil jsem z toho jediný závěr - na letadla jako je SkySurfer z EPO či EPP je asi zbytečné si s těmi výchylkami takhle hrát,
stačí aby na to zasvítilo slunce, nebo se změnila teplota a vše se rozhasí. Už jsem s tím lítal i se zlomenou uhlíkovou trubkou v křídlech a s půlkou výškovky a lítalo to i tak :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: pon 28.09.2020 12:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 449
Bydliště: Postřelmov
Ahoj, diky za info z praxe :-). 4ch smysl urcite v tomhle eru ma, ja jsem se jen ted dostal do situace, kdy jsem vcera zjistil, ze muj stary AR410 (4ch), neni uplne v "kondici", takze to stejne "zavani" novym nakupem … Otazka, 4ch do Sky Surfera + Y-kabel bude stacit... urcite ano, spis resim zda "investovat" dneska jen do 4ch RX...

Mimo jine, delal jsem na DX6 upgrade firmware (Spektrum™ DX6 AirWare™ Version 2.07.03 (11 September 2020) BETA), nemas zkusenosti s poslednim FW od Spektra? Vidim, ze mas DX8, coz je radio o rad vys, ale za zeptani nic nedam... Muj AR410 se chova dive, sparovat jde, ale komunikace se servy je divna, nebo spis zadny (na servo testeru OK), ale "priznavam", ze jsem RX vytahl z era pro crash, takze spis hledam chybu jinde :-)

Thx.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: pon 28.09.2020 17:17 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.9.2020
Příspěvky: 6
Bydliště: Ostrava
Zdar, s tím firmwerem ti bohužel nepomůžu, vše aktualizoval kamarád od kterého jsem rádio před nedávnem koupil.
Mi to s AR410 šlo spárovat taky hned ale i po překontrolování správného zapojení konektorů (mínus na mínus atd.)
se nic nedělo a až kamarád Petr mi poradil, že musím nastavit (nakalibrovat) výchylky plynu max-min a teprve pak
mě to pustilo dál, regulátor mi zapípal a začaly serva reagovat. Nevím jestli ti to neříkám takhle polopatě zbytečně,
určitě máš víc praxe s létáním, když tak mě zastav.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: pon 28.09.2020 18:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 486
Bydliště: Plzeňsko
kaplik píše:
spis resim zda "investovat" dneska jen do 4ch RX...

Mimo jine, delal jsem na DX6 upgrade firmware (Spektrum™ DX6 AirWare™ Version 2.07.03 (11 September 2020) BETA), nemas zkusenosti s poslednim FW od Spektra? Vidim, ze mas DX8, coz je radio o rad vys, ale za zeptani nic nedam... Muj AR410 se chova dive, sparovat jde, ale komunikace se servy je divna, nebo spis zadny (na servo testeru OK), ale "priznavam", ze jsem RX vytahl z era pro crash, takze spis hledam chybu

Řekl bych, že ne. Ten cenový rozdíl není tak velký a vždycky se to vrátí ve snadnějším nastavení.

Zkusil bych to s novým přijímačem pro vyloučení možnosti chybovosti BETA verze firmwaru.
Osobně vždy čekám na finální verzi, která by měla být zbavená veškerých chyb.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: úte 29.09.2020 6:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 455
Bydliště: Frýdek-Místek
kaplik píše:
Diky za info. Abych se pravdu priznal, resim RX klukovi do Sky Surfera X8, chtel jsem obe kridelka nezavisla, proto nahrada AR410. Navic jsem dneska zjistil, ze po crashi v jinem penovem modelu neni uplne v kondici, stejne, jako jsem nasel v krabici 6ch Orange r615x (kdysi z Hobbykingu), ale tomu neverim uz od zacatku :-) Na tu cenu jsem ptal zamerne, jelikoz ted diky Covidu pusobim mimo CR, takze asi je jedno kde ho objednam :-)


Já létám Orange RX i ve stopalcovkách, často na hraně viditelnost a nemám žádný problém. Do pěnoletu bych za origo Spektrum asi nepřiplácel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: úte 29.09.2020 10:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 449
Bydliště: Postřelmov
mad-max1 píše:
Zdar, s tím firmwerem ti bohužel nepomůžu, vše aktualizoval kamarád od kterého jsem rádio před nedávnem koupil.
Mi to s AR410 šlo spárovat taky hned ale i po překontrolování správného zapojení konektorů (mínus na mínus atd.)
se nic nedělo a až kamarád Petr mi poradil, že musím nastavit (nakalibrovat) výchylky plynu max-min a teprve pak
mě to pustilo dál, regulátor mi zapípal a začaly serva reagovat. Nevím jestli ti to neříkám takhle polopatě zbytečně,
určitě máš víc praxe s létáním, když tak mě zastav.


No stres... pochopil jsem co jsi tim chtel rict :-) Abych se pravdu priznal, nikdy jsem "neladil" min-max vychylku na plynu….

Kaplik


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: úte 29.09.2020 10:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 449
Bydliště: Postřelmov
DXS píše:
Řekl bych, že ne. Ten cenový rozdíl není tak velký a vždycky se to vrátí ve snadnějším nastavení.

Zkusil bych to s novým přijímačem pro vyloučení možnosti chybovosti BETA verze firmwaru.
Osobně vždy čekám na finální verzi, která by měla být zbavená veškerých chyb.



Prave me to docela prekvapilo, stable verzi maji vydanou v zime, ja prave zkusil tu posledni z tohoto mesice, ale mas recht, taky jsem si rikal, je to prece jenom BETA verze. Zkousel jsem hledat treba i na rcgroups, ale nikde jsem nic nenasel, ze by si nekdo na tu BETA verzi stezoval :)


Přílohy:
Poznámka: Novy FW DX6
DX6_fw.JPG
DX6_fw.JPG
[ 84.8 KiB | Zobrazeno 806 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: úte 29.09.2020 11:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 449
Bydliště: Postřelmov
BoBik_CZ píše:

Já létám Orange RX i ve stopalcovkách, často na hraně viditelnost a nemám žádný problém. Do pěnoletu bych za origo Spektrum asi nepřiplácel.



Nemel jsi nekdy zadny problem se servy vs Orange RX? Dosah ani tak ne, spis podivne kmitani… v bublinach mam levna HTX-900, serva mnohokrat probirana, nemuzu na nic rict spatneho, ale v kombinaci s RX Orange se mi to uplne nezda :-) Mas recht, do bubliny by byl Orange idealni :-)))


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: úte 29.09.2020 11:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 455
Bydliště: Frýdek-Místek
Právě že Orange Rx úplně v pohodě. Jak říkám, prozatím jsem originální Spektrum Rx neměl, ve všem létám Orange. Ve stopalcovkách mám mix analogových i digitálních serv (Dymond D60 a KST X08) a jedou v pohodě. Originální Spektrum Rx plánuji až do velkého F5J, tam už na přijímači nemá smysl šetřit.

Jediná moje výtka k Orange Rx směřuje k telemetrii. Má udávaný dosah tuším 200m, realita je tak 70-80m. Ale to u Sky surferu asi nebude na překážku.

Naopak z neorigo přijímačů pro Spektrum mám velice špatnou zkušenost s Lemon Rx. Vyzkoušeno více kusů, problémy s dosahem. Už odhadem 300m daleko docházelo ke ztrátě signálu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: úte 29.09.2020 12:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2005
Příspěvky: 449
Bydliště: Postřelmov
BoBik_CZ píše:
Právě že Orange Rx úplně v pohodě. Jak říkám, prozatím jsem originální Spektrum Rx neměl, ve všem létám Orange. Ve stopalcovkách mám mix analogových i digitálních serv (Dymond D60 a KST X08) a jedou v pohodě. Originální Spektrum Rx plánuji až do velkého F5J, tam už na přijímači nemá smysl šetřit.

Jediná moje výtka k Orange Rx směřuje k telemetrii. Má udávaný dosah tuším 200m, realita je tak 70-80m. Ale to u Sky surferu asi nebude na překážku.

Naopak z neorigo přijímačů pro Spektrum mám velice špatnou zkušenost s Lemon Rx. Vyzkoušeno více kusů, problémy s dosahem. Už odhadem 300m daleko docházelo ke ztrátě signálu.


Jaky model RX od Orange pouzivas, predpokladam, ze aspon 6ch? Nemam duvod ho znovu nevyzkouset, svuj první jsem kupoval na HobbyKingu. Koupit z Ciny, nebo dneska uz v CR? Ja aktualne potrebuju osadit klukovi toho SkySurfera a mozna nejakou novou bublinu od RCFACTORY pro sebe :-) Lemon RX slysim prvne, z neoriginalu jsem fakt zkousel jenom Orange....

Thx.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: úte 29.09.2020 14:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 455
Bydliště: Frýdek-Místek
Aktuálně ve dvou modelech mám "OrangeRx R720X V2 7Ch".

Ale před tím jsem měl i šestikanál ve FunCubu a F3K a taky OK. Je fakt, že s FunCubem i F3K se většinou nelétá daleko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum RX - kde koupit???
PříspěvekNapsal: úte 29.09.2020 14:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 455
Bydliště: Frýdek-Místek
On ten Lemon se tváří kvalitněji než Orange, je taky skoro dvakrát dražší, ale moje zkušenost je velmi špatná. Měl jsem dva kusy koupené po cca třech měsících a oba dva mizerný dosah. Třeba jsem měl jenom smůlu na špatnou sérii, nevím. Ale u mě tahle značka na dlouho skončila.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Igor659, spawn78 a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz