Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 03.05.2020 10:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 31.3.2020
Příspěvky: 4
Zdravím,
Prosím o pomoc kde může být zakopaný pes. Mám výše uvedený příjmač a neustále to hlasi telemetrie ztracena a hned telemetrie funkční. Během 15min letu ve větroni minimálně 10x. Letam x10s E Horuse, flash včera na access i s prijmacem nepomohl, ale hlaseni kizkeho signalu RSSI se ztratilo. Antény jsem dával už všelijak, vždy 90st. Jsou vyvedeny ven z modelu. Otx je 2.3.5. anteny vypadaji neporuseny letadlo bez pádu. Model cca 100m vysoko a 100-200 daleko. Když vypadává telemetrie, mam se bát o ztrátu řídícího signalu? Já to chápu tak že řídící signal a telemetrie jsou dve různé veci? Nebo se mám obavat pádu modelu.
Díky moc všem


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 03.05.2020 11:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1055
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Jak vypadá palubní instalace?Bec nebo extra baterka...fotka by nebyla?Můžeš změřit odběr přijímače?Chce to logovat a pak se uvidí. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.05.2020 14:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.10.2019
Příspěvky: 14
Skús sa s problémom obrátiť na FrSky-forum. Pán Urbánek bude vedieť najskôr poradiť, ako prísť na to ,kde je pes zakopaný.
Pre "zichr" je možné G-rx8 zálohovať cez Sbus - pozri tu: https://rcstudio.cz/cs/prijimace-rady-x ... g-rx8.html


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.05.2020 19:44 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 31.3.2020
Příspěvky: 4
Tak dneska proběhl test, v rychlosti shrnu. Když létám na interní antény tak hlásí výpadky tak jako v dotazu nahoře, ale jakmile jsem nasadil externí anténu tak je klid. Samozřejmě aktivováno i v rádiu. Pro úplnost přidávám záznamy z logu.
Přidám i foto elektroniky v éru.

https://www.uschovna.cz/zasilka/XXMDRENADC9ZYRI2-TUB/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.05.2020 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1592
Bydliště: Vysočina, ČR
Tak to by chtělo zkontrolovat i konektor interní antény ve vysílači. Já vůbec externí anténu nepoužívám (ale nemám G-RX8).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 04.09.2020 20:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1055
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Tak problem s výpadky telemetrie u G-RX8 objeven a vyřešen.Frsky u některé série Rx má botu.Je špatně osazená DPS.Záměna jednoho rezistoru za kondenzátor způsobuje neustálé výpadky telemetrie.Takže kdo koupil tady u nás tak reklamace no a zbytek si to nějak pořeší.Oficiální vyjádření výrobce zatím není.
https://github.com/FrSkyRC/Firmware-Test/issues/71
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... 21/page188


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.09.2020 6:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2700
Bydliště: Nitra Slovensko
blembondo píše:
Tak problem s výpadky telemetrie u G-RX8 objeven a vyřešen.Frsky u některé série Rx má botu.Je špatně osazená DPS.Záměna jednoho rezistoru za kondenzátor způsobuje neustálé výpadky telemetrie.Takže kdo koupil tady u nás tak reklamace no a zbytek si to nějak pořeší.Oficiální vyjádření výrobce zatím není.
https://github.com/FrSkyRC/Firmware-Test/issues/71
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... 21/page188


To je super. Niekto do osadzacieho stroja dal kondenzátory namiesto rezistorov. Veľkosť rovnaká, tak to osadili :lol:
Mám 3 ks G-RX8 a nemám tento problém. Kupoval som ich už dávnejšie, posledný asi pred 2-3 rokmi.
Keby bola lepšia výstupná kontrola tak by mali na to hneď prísť a nie veselo pustiť do predaju. Teraz sa to môže objaviť hoci kde. Práve som chcel jeden kúpiť, ale som to na teraz zavrhol a kúpim iný.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.09.2020 8:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1055
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
To vůbec nemusela být jen chyba obsluhy stroje.Fake součástky značené jako něco jiného jsou na Čínském trhu běžné a neustálá kontrola je nutnost.Problem vidím jinde.Jak funguje výstupní kontrola hotových výrobků? :roll:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.09.2020 6:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6157
Bydliště: Vsetín
Noooo řeším to samé... Ale včera mi sice vypadla telemetrie pouze jednou, ale také mi to jednou zařvalo "kritický RF signál" (RSSI 19) antény jsou mimo trup, 90° rozestup. Maximálně jsem se pohyboval ve výšce 300m a vzdálenost 200m, takže i kdyby se to stalo (jako že podle logu nestalo)v největší vzdálenosti, tak to není ani 400m daleko...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.09.2020 9:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 9186
Bydliště: Bratislava dnv SK
Kúpil som G-RX8 pred týždňom tu u nás a ešte nelietal - ale osadený je rezistorom tak verím že bude bez problému.
Inak už je na Access firmware, prišiel s nejakým iným Accst než mal vysielač, tak sa spárovať na D16 nedal.

OT:
To vario v tomto príjmači.., to je asi normálne keď stále kolíše aj v pokoji na stole o cca 1 meter.. :-(

A to že príjmač je bez krabičky... ako často tam pichnete servo posunuté a zhorí??
Hneď pri prvom odskúšaní mi jedno zasvietilo a opustil ho ten smrad čo poháňa elektroniku..
tak som si to radšej zamrštil:


Přílohy:
Poznámka: Takto mi dúfam už servá nehoria..
20200925_093547.png
20200925_093547.png
[ 486.27 KiB | Zobrazeno 785 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 25.09.2020 10:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6157
Bydliště: Vsetín
Tak zasunout servo "mimo" se mi ještě nepodařilo a snad nepodaří. Mám ale na přijímač vytisklou krabičku, váha nula nula nic, maximálně 1 gram :D

Kolísat kolísá, ale u mě to dělalo počasí, ne že by skákal nahoru a dolů, ale pomalu se měnila výška, když jsem to porovnával s barometrem, tak to docela sedělo, ono to bude i závislé na teplotě, a pokud to není SW ošetřené, což myslím že bude, tak by se změna mohla projevit, nicméně jsem dělal pokus s výškoměrem EagleTree, který byl vedle příjmače a rozdíl výšek byl nula, respektive měl jsem hlášení po celých metrech a oba se trefili na stejné místo, což je myslím dostatečně přesné. Testovací výška byla kolem 150 a 230m :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.09.2020 7:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 866
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
S kolísáním výšky v čase jsem měl velké problémy s původním firmware (klidně + 15 m během 10 minut), psal jsem to i do Frsky fóra. Po aktualizaci na Acces se to dramaticky zlepšilo Takže spíš SW bug. Ztrátu telemetrie hlásí tak jednou za let, ale bez vlivu na ovládání, tam zásadní změnu nevidím

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.09.2020 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 9186
Bydliště: Bratislava dnv SK
Mne sa to javí ako problém s nejakým odfiltrovaním. ale tak to je mimo mojich znalostí. Prehrabal som ale net a nejaké grafy s porovnaním samostatného varia s integrovaným v príjmači našiel.. a z toho integrovaného to je akoby náhodne zašumené a tak o cca pol metra poskakuje.. Ok veď len som bol zvedavý či to robí aj ostatným. Nastavím 1m a vybavené. Acess firmware tam mám.
Ani to že po čase asi s teplotou lezie trochu vyššie, by mi nevadilo.
Beriem ho (to integrované vario) že je tam zdarma, aspoň teda cenu G-RX8 vidím rovnakú ako čistej RX8R, a darovanému koňovi sa nepatrí kukať na zuby..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.09.2020 3:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6157
Bydliště: Vsetín
Je tam nějaký rozdíl, co si tak matně pamatuji asi 2 nebo 3 stovky..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz