Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2020 11:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.3.2019
Příspěvky: 29
Jen ještě k tomu manuálu, v Německém originálu je popsáno jen 7 senzorů na 10 slotech, což koresponduje s obrázkem displeje 18MZ - no jo, ale o těch dalších třech a o jejich možném využití se tam nic nepíše. V Anglickém překladu je to zase jinak a trochu zmatené - viz.přiložené obrázky - tam se sice píše o těch dalších třech teplotních senzorech, ale zase to nekoresponduje s obrázkem displeje a ani věta : " 13 slots are occupied by the nine UNILOG 2 sensors" do toho nevnáší moc světla, že? Ono je těch senzorů totiž 10 a ne 9 , to jen na okraj, že z takových manuálů jeden moc moudrý být nemůže. Zdraví Honza


Přílohy:
Německý manuál.PNG
Německý manuál.PNG
[ 308.11 KiB | Zobrazeno 664 krát ]

Anglický překlad.PNG
Anglický překlad.PNG
[ 354.26 KiB | Zobrazeno 664 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2020 12:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 427
Koukám, že někteří potřebují opravdu nakopnout. Vždyť to máš na tom obrázku, co jsi posílal, ukazuje to jen hodnoty 25,50,75,100. Protože to je teplotní senzor, tak je ve stupních celsia, jinak jsou to procenta. A pokud máš 18MZ, senzor si můžeš přejmenovat ...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2020 12:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 427
Honza323 píše:
Jen ještě k tomu manuálu, v Německém originálu je popsáno jen 7 senzorů na 10 slotech, což koresponduje s obrázkem displeje 18MZ - no jo, ale o těch dalších třech a o jejich možném využití se tam nic nepíše. V Anglickém překladu je to zase jinak a trochu zmatené - viz.přiložené obrázky - tam se sice píše o těch dalších třech teplotních senzorech, ale zase to nekoresponduje s obrázkem displeje a ani věta : " 13 slots are occupied by the nine UNILOG 2 sensors" do toho nevnáší moc světla, že? Ono je těch senzorů totiž 10 a ne 9 , to jen na okraj, že z takových manuálů jeden moc moudrý být nemůže. Zdraví Honza

To je snad základní věc, že některé senzory jsou jednoslotové a některé víceslotové, pak samozřejmě nesedí pořadí sensorů a pořadí slotů, co je na tom nepochopitelného?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2020 12:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.3.2019
Příspěvky: 29
Ano díky, taky jsem si to tak nějak vydedukoval , že stupně C jsou vlastně síla signálu v procentech, jistě co je na tom tak nepochopitelného.
Add návod : to že některé senzory jsou víceslotové vím a to jsem neměl na mysli, pokud si přečteš znovu pozorně tu větu v anglickém manuálu, tak se mnou určitě budeš souhlasit, že to není pravda - tam se doslova píše, že 9 senzorů UNILOGU 2 obsadilo 13 slotů - ale to přece tak není, těch senzorů je ve skutečnosti přece 10 a ne 9. To jsem myslel. A navíc to už vůbec neodpovídá obrázku dipleje 18MZ , na který se text odvolává.Ten je převzatý z německého originálu a zobrazuje senzorů jen 7. Tam je to v pořádku , protože v německém návodu se píše jen o 7 senzorech. Zdraví Honza


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2020 19:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.3.2019
Příspěvky: 29
Takže takhle nějak by to snad mělo vypadat viz.foto
Děkuji za Vaši pomoc a zdravím Honza


Přílohy:
WP_20200716_002.jpg
WP_20200716_002.jpg
[ 63 KiB | Zobrazeno 603 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2020 20:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7425
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Vůbec se ti nedivím,že jsi z toho byl lehce ...mimo.
Já čím víc mám Futab rádií..tím víc si myslím, že jsou to šikmovoký bestie.

a) Kurva proč nejde u rádií řady 18 ...(SZ, MZ--atd) přepsat..editovat název hodnoty. !!! Tak jak to máš je to prasopes...síla signálu ve stupních celsia????
b) Když už ty bestie neumí vyrobit pořádný senzory (ty jejich jsou uděsný), tak mají poskytnout možnosti třetí straně ( což je utopie)
d) Proč rádia nemají funkce jako kdejaký bazmek z čajny ...tím myslím telemerii a její možnosti ,logické spínače a jejich návaznost...
e) poslední wf pro 18SZ a 16SZ....(napadá mi hodně sprostých slov)
f.....atd...mnoho dalších věcí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.07.2020 21:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.3.2019
Příspěvky: 29
Ahoj, co jsi se tak rozlítil, vždyť to dnes docela funguje. Já prošel u Futaby snad vším co kdy vydala a zažil jsem s ní v minulosti různý "kousky", který mě vadily víc, než možnost editace názvů. Třeba FC 28 (tehdy ještě na 40MHz) mi během letu s helikoptérou vypnula RF signál...... pak jsem se dozvěděl, že to prý občas udělá. To byl mazec, proti tomu je nemožnost editace hodnot legrace.
Když jsme u Futaby, netušíš na které frekvenci přijímač posílá telem.data do vysílače? Honza


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2020 14:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 427
graup15 píše:
Vůbec se ti nedivím,že jsi z toho byl lehce ...mimo.
Já čím víc mám Futab rádií..tím víc si myslím, že jsou to šikmovoký bestie.

a) Kurva proč nejde u rádií řady 18 ...(SZ, MZ--atd) přepsat..editovat název hodnoty. !!! Tak jak to máš je to prasopes...síla signálu ve stupních celsia????
b) Když už ty bestie neumí vyrobit pořádný senzory (ty jejich jsou uděsný), tak mají poskytnout možnosti třetí straně ( což je utopie)
d) Proč rádia nemají funkce jako kdejaký bazmek z čajny ...tím myslím telemerii a její možnosti ,logické spínače a jejich návaznost...
e) poslední wf pro 18SZ a 16SZ....(napadá mi hodně sprostých slov)
f.....atd...mnoho dalších věcí.


Tohle vše plus pomerně dost dalších věcí se ví více než 5 let, 5 let se to urguje, nic se neděje ...
5 let se urgovalo Model Id, dodělali to v posledním update po 5 letech urgování, s jakým výsledkem víš sám ...

Jinak prý má Ivan novou várku těch nejlepších vysílačů na skladě, stačí si objednat kopii kopie, a máš po všech problémech a ještě vyděláš ... :wink:


Naposledy upravil MomoBrut dne pát 17.07.2020 14:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 17.07.2020 14:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 427
Honza323 píše:
Ahoj, co jsi se tak rozlítil, vždyť to dnes docela funguje. Já prošel u Futaby snad vším co kdy vydala a zažil jsem s ní v minulosti různý "kousky", který mě vadily víc, než možnost editace názvů. Třeba FC 28 (tehdy ještě na 40MHz) mi během letu s helikoptérou vypnula RF signál...... pak jsem se dozvěděl, že to prý občas udělá. To byl mazec, proti tomu je nemožnost editace hodnot legrace.
Když jsme u Futaby, netušíš na které frekvenci přijímač posílá telem.data do vysílače? Honza


Samozřejmě ve stejném kmitočtovém pásmu v časovém multiplexu. Tvoje otázka je zcela mimo mísu, na jednom kmitočtu se vysílá na primitivních modulacích a ty žádný protokol žádného výrobce v pásmu 2,4 GHz nepoužívá. Proto také, když zvolíš rozšířený režim telemetrie FASSTest 18, není možné fungovat v režimu High Speed (FASSTest 12), protože časový multiplex více přenášených hodnot zjednodušeně zpomaluje rychlost komunikace.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.07.2020 12:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7425
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
MomoBrut píše:

Tohle vše plus pomerně dost dalších věcí se ví více než 5 let, 5 let se to urguje, nic se neděje ...
5 let se urgovalo Model Id, dodělali to v posledním update po 5 letech urgování, s jakým výsledkem víš sám ...

Jinak prý má Ivan novou várku těch nejlepších vysílačů na skladě, stačí si objednat kopii kopie, a máš po všech problémech a ještě vyděláš ... :wink:


No zase tak odvážný nejsem.
Ale k házedlu Alula trek se mi nechtělo tahat Futabu 18SZ za 25 litrů ani 16SZ za 18 litrů.
A Ani starou dobrou 8FG na brutálním Fasstu.
Tak jsem koupil to co je na obrázku.
Taky jsem dost zvědavý na Open TX .

Problem s Futabou vidím tak,že naprosto serou na to jaký se píše rok. Naprosto serou na podporu svojich produktů..
Místo podpory a opravy zhovadilostí na dobře prodávaných 18SZ a 16SZ, vydají předražený nesmysl 32MZ ,které jako jedinou novinku má ikonky jak z Manga komiksů.

Ono to možná vyznívá negativně ( což není umyslem, neb jinak jsem s Futabou víc než spokojený a naprogramovat např F5J na Futabě je otázka 15 minut, na Open TX sebevražda...).
Jen mi prostě sere,že jsou to premiová rádia, ale podpora a rozvoj poplatný době je roven nule.


Přílohy:
IMG_20200716_172017(1).jpg
IMG_20200716_172017(1).jpg
[ 155.96 KiB | Zobrazeno 444 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: bahora, jenisej, Laco a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz