Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 21:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 306
Martin_HU píše:

Flešnout Horus mě už taky napadlo :D , pokud opravdu nejsou výpadky ....


No, když jsem řešil to, že se ten můj range test choval tak nějak podivně, tak mi víc lidí celkem nezávisle na sobě napsala, že přešli na FCC a už nikdy jim ty pokles signálu nebo výpadek nehlásilo. Já mám teda s Flashování trošku strach, abych něco neposral, ale pokud bych zaznamenal nějaké potíže tak to šoupnu na FCC taky a je to. Jen teda mě trošku zaráží že pro 4kanál a 6kanál přijímač je stejný soubor...

_________________
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 22:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
YenyaKas píše:
Někde jsem četl, že poslední dva jsou kopií prvních dvou, ne samostatné kanály (ale možná to bylo u PPM výstupu na zadní straně FS-i6, ne u RX). Můžeš tohle prosím zkontrolovat? Díky.

Každý kanál si chodí po svém - na PPM-PWM převodník jsem dal 4 serva na 1,2,7,8 a každé chodilo na svém kanálu.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pát 24.01.2020 22:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Martin_HU píše:
.... a zase zápasím s občasnými výpadky signálu a to je větší prů... :-)

A jsou to skutečně výpadky signálu, že nelze řídit nebo si jen telemetrie myslí, že není signál? Četl jsem, že ze začátku byly s LBT problémy, ale teď?
(Asi rok s FrSky lítám, ale žádné výpadky nepozoruju.)

... a asi nemusím moc zmiňovat, že ten nonEU firmware je v EU kapku nelegální...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: sob 25.01.2020 11:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Já provozuji Horus pouze s vnitřní anténou i s větroni, samozřejmě LBT, a ještě jsem hlášení o slabém signálu neslyšel. Mám i MTM a ten chci pružívat v nenáročných aplikacích s tímto RX. Jinak, pokud pominu nesmyslné "pouštění do světa" neodlaďěných "vylepšení", preferuji origo RX. Ale s FrSky upgrady je třeba počkat.
K počtu kanálů - u starého amatérského 3k TX jsem použil modul FrSky DHT a na výstupu bylo taky 8k. Je to pro výrobce asi jednodušší, uni-řešení. (Využil jsem to tak, že jsem v kodéru kanály zopakoval).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: úte 28.01.2020 21:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1237
Bydliště: Brno
Funguje vám digitální výstup S-BUS na iA6B? Mohli byste prosím někdo vyzkoušet připojit třeba FTDI232 TTL sériový modul na I-Bus a S-Bus port (jen GND a signál na GND a RX toho FTDI), připojit Rx k napájení a pustit vysílačku? Pak ověřit, na jaké rychlosti a při jakém nastavení v menu System->RX setup->PPM output co z toho portu leze? já mám nejspíš nějakou starou verzi iA6B, a nefunguje mi I-Bus a S-Bus na společném portu. Díky předem.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 9:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
PPM je/může být na CH1, s.bus na i.bus. Zkouším to na OpenTX s multiprotokol modulem. Tam je u protokolu FlySky2A "subtype", možnosti PWM,IBUS;PPM,IBUS;PWM,SBUS a PPM,SBUS.
Pokud nastavím s.bus, tak na i.bus konektor přiojený převodník s.bus-PWM funguje. Obdobně s kanálem 1 a PPM. Změna nastavení funguje i "za provozu", tedy není nutné přijímač vypínat ani znovu párovat. Prostě se přehodí...
U FlySky FS-i6x to vypadá, že při zapnutém PPM se na i.bus konektoru zapne s.bus. To ale nevím, tuhle vysílačku nemám/neznám - teprve včera jsem se dozvěděl, že umí AFHDS 2 i AFHDS 2A, což je symatické. :)

Na osciloskop se podívám večer. Zkusím ještě co dělá i.bus na s.bus dekodéru.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 11:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1237
Bydliště: Brno
Aha, jakože po tom i-bus konektoru v režimu SBUS+PPM nejdou sériová data, ale PPM? Tak to potom dává smysl, že po přepnutí na s-bus nevidím senzorová data. Já jsem měl za to (asi jsem někde četl a špatně pochopil), že jde zároveň komunikovat po jednom portu tak, že tam sériově půjde telemetrie i serva, a že nebudu muset při zpracovávání serv ještě dělat časově kritické dekódování PPM signálu. No co už.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 13:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Co jsem zkoušel, tak v režimu PPM,SBUS je na konektoru CH1 signál PPM a na konektoru iBus je signál s.bus. Co je na konektoru senzorů nevím, to nemám jak vyzkoušet.
Ještě můžu zkusit kombinace zapnutého PPM/PWM,IBUS/SBUS.
V manuálu ještě píší, že v případě, že je na CH1 PPM signál, tak ostatní PWM konektory jsou bez signálu.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 13:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
YenyaKas píše:
... po přepnutí na s-bus nevidím senzorová data...
... v protokolu SBUS místo na data telemetrie není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 14:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1237
Bydliště: Brno
Já jsem myslel jako že na ibus portu budou senzory a na s-bus portu serva. Ale obě zaráz prostě nevidím, když zapnu s-bus, tak na s-bus portu na 38400 baudech vidím protokol serv, zatímco i-bus se odmlčí (přijde sériový BREAK, čili asi je tam to PPM).

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Rozumím, zmátla mě věta o komunikaci po jednom portu. Docela rád bych se přidal, ale přijímač je zatím na cestě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2020 19:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Když jede PPM, ostatní PWM skutečně nejdou.
na konektoru sens vidím co 8ms nějaká data (nejspíš) v délce 300us a je jedno ve kterém režimu.
na iBUs vidím co 8ms chchvalec dat o délce 3ms (SBUS) a vizuálně totéž ale inverzně jako IBUS, ale invertované jako s.bus nefunguje - takže nějaká jiná data.

V každém režimu funguje telemetrie...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pon 06.04.2020 20:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 9.10.2011
Příspěvky: 109
Bydliště: Ostrava-Hrabůvka
Lama dotaz. Není nutné pro kvalitu signálu mít antény Flysky FS-iA6B vystrčeny ven z modelu, nebo je signál stejný když jsou obě uloženy vně? Dávám teď dokupy svůj první model a zrovna tento přijímač budu užívat, tak ať nejsem překvapen.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pon 06.04.2020 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1237
Bydliště: Brno
Podle mě dost záleží, jestli okolo je vodivý materiál. Dovnitř karbonového trupu bych to asi nedal, ale dovnitř EPO Sky Surfera to jde. Nicméně i tak je lepší držet se dál od vodivých částí, takže se snažím u všech modelů mít antény mimo trup a ve vzájemném úhlu 90 °.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FlySky FS-iA6B, FS-iA10B..
PříspěvekNapsal: pon 06.04.2020 21:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 9.10.2011
Příspěvky: 109
Bydliště: Ostrava-Hrabůvka
Mám to v Betě 1400, ale pro jistotu je dám ven. Díky za vysvětlení.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz