Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Led.modul luxeon
PříspěvekNapsal: ned 05.01.2020 13:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 92
Ahoj,chci zapojit tyto ledky do modelu. Problém je v tom, že nemohu najít na ledce +a-. A nebo se to ,,jedno"? :(


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Led.modul luxeon
PříspěvekNapsal: ned 05.01.2020 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1398
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
V podstatě jí to jedno je :lol: protože to je LED - Dioda :lol:
což znamená že jako každá dioda propouští jen v jednom směru. Takže když ji zapojíš obráceně Nesvítí :D
a polaritu poznáš tak že když se na ni podíváš shora je kulatá a u jednoho vývodu je seříznutá,

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Led.modul luxeon
PříspěvekNapsal: ned 05.01.2020 17:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8030
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Dej fotku, připadně typ, kterej Luxeon máš, je jich spousta druhů, výkonů, některý mají optiku. Jestli to je Luxeon Star, tak na tý podložce plošák/hliník jsou pájecí piny označený + , - a většinou jsou ty plošky zdvojený. Taky musíš vědět jakej má výkon, tedy kolik proudu můžes do něj pustit a jakej odpor v sérii s Luxeonem musíš zapojit pro napětí baterie. No a z velikosti proudu se musí nadimenzovat chladič, jinak ten led čip bezpečně spálíš.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Led.modul luxeon
PříspěvekNapsal: ned 05.01.2020 20:54 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 92
Pro celeron Je to tip Lambertian 700mA 5500K bílá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Led.modul luxeon
PříspěvekNapsal: ned 05.01.2020 21:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 61
Bydliště: ČR
Dobrý den. V podobných případech doporučuji vyhledat na internetu originální datasheet výrobce. Tonda


Přílohy:
Luxeon.PNG
Luxeon.PNG
[ 262.51 KiB | Zobrazeno 844 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Led.modul luxeon
PříspěvekNapsal: pon 06.01.2020 18:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8030
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Messer3 píše:
Pro celeron Je to tip Lambertian 700mA 5500K bílá.

Z toho nic nepoznám krom toho, že má 3W. Nenapsals, jestli to je samotnej bobek čipu s dvěma vývodama, nebo to je připájený na hliníkový/plošákový hvězdičce.
Příloha:
Luxeon Star.png
Luxeon Star.png
[ 73.56 KiB | Zobrazeno 664 krát ]


Jestli to je jen samotnej čip, tak pokud do něj pošleš 700mA, tak se do 1 minuty spálí. Musí to mít chladič a nepřekročit teplotu z datašítu. To platí i pro Luxeon Star. Ten se dá v nouzi provozovat bez chladiče na proudu cca 150mA, větší proud se taky neuchladí.
Dělal jsem s tím několik desítek dekodativních svítidel a bez chladičů to prostě nejde.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz