Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: ned 19.05.2019 9:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Pro šikovného bastlíře není problém přiletovat do vysílače anténu z nějakého vyhozeného modemu ze sběrného dvora.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: ned 19.05.2019 10:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pro hrubé porovnání výkonů s jiným vysílačem, nebo přijímačů (taky vysílá), ti stačí ubastlit jednoduchý indikátor http://vmiksik.sweb.cz/shfcidlo.htm Délku pahýlů dipólu udělej kolem 30mm a pro porovnání se snaž dodržet stejnou polohu a vzdálenost vysílačů, nebo přijímačů. Když píšeš o zkratové zkoušečce, předpokládám, že máš nějaký multimetr, který můžeš požít místo měřidla, a ten přípravek zapíchnout přímo do zdířek multimetru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: ned 19.05.2019 10:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.9.2017
Příspěvky: 159
Bydliště: Psáry
Tohle je přesně ten typ indikátoru o kterém mám pochybnosti, že provede měření ze kterého lze vyvodit nějaké závěry. Nicméně budu rád, když to někdo vyzkouší a podělí se o zkušenosti. Ten telemetrický přijímač není také žádný spolehlivý měřící přístroj ale jeho výsledky by měly být alespoň reprodukovatelné.

_________________
Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: ned 19.05.2019 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ten indikátor je samozřejmě jen informační, kdežto selektivní přijímač je podstatně přesnější, ale jestli máš dosah 50m místo km, tak to musíš poznat i na tom indikátoru. Kdysi jsem ho používal pro nouzové ladění směrové antény na WiFi a použitelné to je. Samozřejmě že s tím musíš měřit ve stejném prostředí a za stejných podmínek. Nejde posuzovat, že si změříš doma vysílač, a pak někde na letišti druhý. Je to jen porovnávací indikátor a na to bohatě stačí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 14:21 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ma 0 protoze ten XM+ neni telemtricky :lol:
Pajet anteny je super hlavne pokud nemame k disozici ESD safe stanici a prostredi.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 14:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
To si tady potřebuješ poměřovat i pájecí stanice? :o Nejsi pámbů, šikovný bastlíř to opravdu zvládne levou zadní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 14:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1451
Bydliště: Vysočina, ČR
Myslím, že na tý poznámce něco je, protože na tohle jen šikovnost pro zaručené výsledky nestačí. Neříkám že to nejde, taky to fušuju jak se dá ale je třeba něco o tom taky vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 15:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Solim Namez píše:
To si tady potřebuješ poměřovat i pájecí stanice? :o Nejsi pámbů, šikovný bastlíř to opravdu zvládne levou zadní.

Nepotrebuji jen upozornuji na fakt ktery si neznaly nemusi uvedomit a to RF cip je citlivy na 1kV staticke elektriny, to clovek ani neciti. Neni nic lepsiho nez si RF cip zbytecne odpalit.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 16:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Když píšu šikovný, tak myslím ne úplně blbý :wink: .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 16:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.9.2017
Příspěvky: 159
Bydliště: Psáry
Já myslím, že poznámka RCStudio je úplně na místě. Šikovný bastlíř dokáže třeba udělat ovládání krokového motoru a přitom o mikrovlnách nemusí vědět nic.

_________________
Jirka


Naposledy upravil jirka525 dne pon 20.05.2019 17:28, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 16:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2218
Bydliště: Košice, SK
Keď je človek veci neznalý, to ešte neznamená, že je blbý. Pritom môže byť šikovný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 17:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
macil píše:
Keď je človek veci neznalý, to ešte neznamená, že je blbý. Pritom môže byť šikovný.


Už mě to nebaví. Podle mě šikovný bastlíř (amatér v elektrotechnice) ví, co jsou to polem řízené tranzistory, jak postupovat při pájení jakékoliv elektroniky. O ochraně proti statické elektřině vím (a používám ji) už 40 let. Ale tady hned někdo! ví, že nikdo nemá vybavení (a prostředí :roll: ) pro takovou práci. Už k tomu víc psát nebudu, ale já bych si to opravit dokázal a znám snad desítky "šikovných bastlířů", kteří by to zvládli taky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 15:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2015
Příspěvky: 29
Tak tedy.. zakoupil sem S6R i nové XM+. U 6SR ranfe test na asi 5 metrů ukazuje RSSI 74. Nové XM+ ukazuje také 0. To nechápu.
Už to chápu :roll:


Naposledy upravil Koore_ dne úte 21.05.2019 15:45, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 15:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 4.1.2017
Příspěvky: 304
Bydliště: Březnice (ZL)
Nemá telemetrii, nemůže sdělit vysílačce jaký má signál.
Už ti to tu Urbánek psal.

_________________
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 15:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2015
Příspěvky: 29
No tak to osadím novým přijímačem a půjdu to k večeru vyzkoušet. Mám ten starší XM+ tedy odepsat jako nefunkční?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: RadekH a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz