Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: ned 19.05.2019 9:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 549
Bydliště: Doma
Obrázky: 0
Pro šikovného bastlíře není problém přiletovat do vysílače anténu z nějakého vyhozeného modemu ze sběrného dvora.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: ned 19.05.2019 10:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9963
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pro hrubé porovnání výkonů s jiným vysílačem, nebo přijímačů (taky vysílá), ti stačí ubastlit jednoduchý indikátor http://vmiksik.sweb.cz/shfcidlo.htm Délku pahýlů dipólu udělej kolem 30mm a pro porovnání se snaž dodržet stejnou polohu a vzdálenost vysílačů, nebo přijímačů. Když píšeš o zkratové zkoušečce, předpokládám, že máš nějaký multimetr, který můžeš požít místo měřidla, a ten přípravek zapíchnout přímo do zdířek multimetru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: ned 19.05.2019 10:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.9.2017
Příspěvky: 144
Bydliště: Psáry
Tohle je přesně ten typ indikátoru o kterém mám pochybnosti, že provede měření ze kterého lze vyvodit nějaké závěry. Nicméně budu rád, když to někdo vyzkouší a podělí se o zkušenosti. Ten telemetrický přijímač není také žádný spolehlivý měřící přístroj ale jeho výsledky by měly být alespoň reprodukovatelné.

_________________
Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: ned 19.05.2019 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9963
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ten indikátor je samozřejmě jen informační, kdežto selektivní přijímač je podstatně přesnější, ale jestli máš dosah 50m místo km, tak to musíš poznat i na tom indikátoru. Kdysi jsem ho používal pro nouzové ladění směrové antény na WiFi a použitelné to je. Samozřejmě že s tím musíš měřit ve stejném prostředí a za stejných podmínek. Nejde posuzovat, že si změříš doma vysílač, a pak někde na letišti druhý. Je to jen porovnávací indikátor a na to bohatě stačí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 14:21 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ma 0 protoze ten XM+ neni telemtricky :lol:
Pajet anteny je super hlavne pokud nemame k disozici ESD safe stanici a prostredi.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 14:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 549
Bydliště: Doma
Obrázky: 0
To si tady potřebuješ poměřovat i pájecí stanice? :o Nejsi pámbů, šikovný bastlíř to opravdu zvládne levou zadní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 14:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
Myslím, že na tý poznámce něco je, protože na tohle jen šikovnost pro zaručené výsledky nestačí. Neříkám že to nejde, taky to fušuju jak se dá ale je třeba něco o tom taky vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 15:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Solim Namez píše:
To si tady potřebuješ poměřovat i pájecí stanice? :o Nejsi pámbů, šikovný bastlíř to opravdu zvládne levou zadní.

Nepotrebuji jen upozornuji na fakt ktery si neznaly nemusi uvedomit a to RF cip je citlivy na 1kV staticke elektriny, to clovek ani neciti. Neni nic lepsiho nez si RF cip zbytecne odpalit.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 16:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 549
Bydliště: Doma
Obrázky: 0
Když píšu šikovný, tak myslím ne úplně blbý :wink: .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 16:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.9.2017
Příspěvky: 144
Bydliště: Psáry
Já myslím, že poznámka RCStudio je úplně na místě. Šikovný bastlíř dokáže třeba udělat ovládání krokového motoru a přitom o mikrovlnách nemusí vědět nic.

_________________
Jirka


Naposledy upravil jirka525 dne pon 20.05.2019 17:28, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 16:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2107
Bydliště: Košice, SK
Keď je človek veci neznalý, to ešte neznamená, že je blbý. Pritom môže byť šikovný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 17:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 549
Bydliště: Doma
Obrázky: 0
macil píše:
Keď je človek veci neznalý, to ešte neznamená, že je blbý. Pritom môže byť šikovný.


Už mě to nebaví. Podle mě šikovný bastlíř (amatér v elektrotechnice) ví, co jsou to polem řízené tranzistory, jak postupovat při pájení jakékoliv elektroniky. O ochraně proti statické elektřině vím (a používám ji) už 40 let. Ale tady hned někdo! ví, že nikdo nemá vybavení (a prostředí :roll: ) pro takovou práci. Už k tomu víc psát nebudu, ale já bych si to opravit dokázal a znám snad desítky "šikovných bastlířů", kteří by to zvládli taky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 15:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2015
Příspěvky: 29
Tak tedy.. zakoupil sem S6R i nové XM+. U 6SR ranfe test na asi 5 metrů ukazuje RSSI 74. Nové XM+ ukazuje také 0. To nechápu.
Už to chápu :roll:


Naposledy upravil Koore_ dne úte 21.05.2019 15:45, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 15:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 4.1.2017
Příspěvky: 304
Bydliště: Březnice (ZL)
Nemá telemetrii, nemůže sdělit vysílačce jaký má signál.
Už ti to tu Urbánek psal.

_________________
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ztráta signálu XM+ již na 50m
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 15:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.3.2015
Příspěvky: 29
No tak to osadím novým přijímačem a půjdu to k večeru vyzkoušet. Mám ten starší XM+ tedy odepsat jako nefunkční?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz