Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 05.03.2019 16:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
Jasně, pokud chci dekódovat s.bus, tak mám (tuším) 9ms na rámec..... když jsem zkoušel žáka na kabelu, tak odezvy žákovské vysílačky na modelu jsou viditelně/slyšitelně pomalejší jak z trenérovy vysílačky
K s.bus - já jsem se o to nepokoušel a nemám taky důvod si s tím lámat hlavu, ale cestu bych viděl v současném výstupu kanálů. A aby to bylo elegantní, tak na vstup softwarový invertor.
A s odezvama, ten rámec (ppm16) je mnohem delší ale já bych to asi nezaregistroval (nebo je v tom prostě ještě něco, některý věci mají svoje tajemství :) )


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 18.03.2019 17:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1753
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Joker píše:
A nebo tohle
https://www.banggood.com/DIY-SBUS-To-PW ... rehouse=CN
a umí to 16 kanálů. Hezký den

Vyzkoušel jsem i nastavení CPPM (přes https://img.staticbg.com/images/upload/ ... CFG_EN.rar) a funguje to.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.03.2019 18:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8144
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
jyrry píše:
Příloha:
FUTABA_SBUS-master.zip

Tohle jsem našel, ale je toho k nalezení i víc. Ještě jsem to nezkoušel.


A jseš si jistej, že všecky S.BUSy různých výrobců jsou zcela stejný? Já jsem třeba narazil na zajímavost. U přijímačů Futaba ve spolupráci se stabilizací Spirit přes S.BUS ze dvou přijímačích různýho typovýho čísla lezlo různý pořadí kanálů. Nebo to Spirit různě vyhodnocoval. Počet kanálů z vysílače byl stále stejný.
Pokud máš jen do dekodéru za přijímačem píchnutý jen serva, tak je to asi vuřt ale u stabilizace to je dost předělávání v nastavení.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.03.2019 19:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Celeron píše:
..A jseš si jistej, že všecky S.BUSy různých výrobců jsou zcela stejný...
Pořadí kanálů je dané protokolem S.BUS. Pokud to to neodpovídá, není to S.BUS (hledal bych chybu jinde).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.03.2019 19:51 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19310
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:
A jseš si jistej, že ...

Nejsem si jist ničím. A žádnou stabilizaci za tím dekodérem krome maleho gyra jsem neplanoval a planovat nejspíš nebudu. A už vůbec ne do letadla.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 19.03.2019 1:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8144
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
ellet píše:
Pořadí kanálů je dané protokolem S.BUS. Pokud to to neodpovídá, není to S.BUS (hledal bych chybu jinde).

Jako že Futaba S.BUS neodpovídá protokolu S.BUS? :roll:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 19.03.2019 12:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Celeron píše:
Jako že Futaba S.BUS neodpovídá protokolu S.BUS? :roll:
Tak to určitě ne, jen píšu, že pořadí kanálů je dané protokolem a je to protokol Futaby. Výstup pwm může být ovlivněn (z nějakého důvodu, třeba přemapováním) při zpracování.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.01.2020 0:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8144
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Dotaz skoro po roce, nedělal jste někdo v tomhle mezičase, nebo nenarazil na návod na S-BUS dekodér na 2-4 serva nebo i možnost volby spínačů místo serv?
Zkoušel jsem zdroják pro Arduino, co sem dal jirry ale skončil na knihovně Streaning.h. S tou, co jsem našel na netu to nešlo zkompilovat.
Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.01.2020 8:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2576
Bydliště: Zavar, SK
Pridám svoje polienko:
tiež hľadám nejaký malý 4- kanálový SBUS na PWM prevodník ako rozšírenie k R8/ DIY RX, t.j. musí to dekódovať kanály 9 - 16. Všetky, čo sa predávajú som našiel len 1-4/ 5-8 ...
Skúšal som tento Mike Blandford-ov projekt
https://github.com/MikeBland/SbusToPpm
a chodí to, dokonca to vie swap kanálov. Tož som trochu pootravoval Mike-a, či sa to nedá upraviť na swap 9 -12/ 13 - 16 a poslal, funguje to, ergo ak by mal niekto záujem, môžem to sem hodiť, keď budem na notebooku.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.01.2020 10:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.10.2017
Příspěvky: 85
Obrázky: 4
Já používám pro rozšíření 8k přijímače futaba tento https://www.ebay.com/itm/16CH-S-BUS-S-B ... ect=mobile
a zatím dobrý.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.01.2020 12:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Spáchal jsem tohle, protože nepotřebuje na vstupu invertor - foto.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 0:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8144
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Tak jsem nakonec pro lenost objednal totok.
Má to 6 výstupů a módy pořadí 1-6, 5-10 a 11-16.
Nebo totok umí vybrat jakýkoliv 4 kanály z S-BUS ale je k tomu nutnej ještě S-BUS ID měnič.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1048
Bydliště: PN - SK
Id menic uz netreba, aj tu v diskusii sa mihol tusim LUA skript, ktory na tu zmenu kanalov mozes pouzit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 10:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8144
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Na to je ale asi potřeba FrSky rádio a to nemám. Já to budu provozovat s Futabou.
Nebo to je jinak?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.01.2020 10:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1048
Bydliště: PN - SK
Zatial to tak je, neuvedomil som si, ze nemas Frsky.
Casom snad integruju tieto "udelatka" aj futabaci (a ini velki vyrobcovia)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 61 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz